CİGP'nin muhteşem İzmir çıkartmasına gittim, gördüm, döndüm

CİGP'nin muhteşem İzmir çıkartmasına gittim, gördüm, döndüm

İletigönderen Çetin Taş » Prş Nis 21, 2011 9:37

CİGP(Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu)'nun İzmir'de dün gerçekleştirdiği yürüyüşe ve daha sonra aday tanıtımı törenine(törenin ardından da enfes MOĞOLLAR konseri)katıldım. Bornova alt geçidi-çevre yolu bağlantısından başlayan yürüyüşe halkın ilgisi son derece umut vericiydi. Yaklaşık 5 km'lik yürüyüş boyunca camlarda, balkonlarda el sallayan, bayrak asan veya sallayan, yanımızdan arabalarıyla geçerken klaksonlarıyla bizim sloganlarımıza eşlik eden binlerce vatandaşımız başta en önden yürüyen CİGP adayları olmak üzere, orada bulunan tüm CİGP gönüllülerine çok büyük moral verdi. İzmir'den hem 1. Bölge adayı Yaşar Müjdeci ve hem de Doğu Perinçek'in seçilebileceklerine olan inancımız, "Perinçek artık mecliste, Yaşar paşamız da büyük ihtimalle girecektir" şeklinde pekişti.

Yürüyüş Doğu Perinçek'in Merkez Seçim Bürosu'nun açılış töreni ile son buldu.

Daha sonra otobüslerle Halkapınar Kapalı Spor Salonu'na gittik ve muhteşem görüntüler seyrettik. Yürüyüş sırasında 2000 kişi kadar olan gönüllüler salona gittiğimizde İzmirliler'in ilgisi karşısında çok memnun oldu. Salonun 3/4'ü rahatlıkla dolmuştu(yaklaşık 10 bin kişi,belki biraz fazla-belki biraz az).

Adaylar tek tek anons edildi. Bazı adaylar konuştu. Hazır bulunan adaylar arasında en büyük alkışları Diyarbakır adayı Mehmet Tanrıkulu, gazeteci Halil Nebiler, Avukat Ceyhan Mumcu aldı. Diğer adaylara da yoğun sevgi gösterisinde bulunuldu.

Organizasyonda son dönemin adından haklı olarak ses ettiren TGB(Türkiye Gençlik Birliği)damgası vardı. Aday tanıtım töreninde TGB'li kız ve erkeklerin oluşturduğu koro İzmir Marşı, Harbiye Marşı, 1 Mayıs Marşı, Gündoğdu Marşı(2 kez, bütün salon ayakta, sol veya sağ yumruklar havada marşa tempo tutar şekilde) ve Anadolumuzun çeşitli yerlerine ait türküler söylediler. Salonda varolan coşkuyu iyice arttırdılar. Özellikle Gündoğdu Marşı'nı binlerce kişi ile birlikte söylerken ne yalan söyleyeyim tüylerim diken diken oldu.

Esir olan adayların tanıtımı sırasında duygulu anlar yaşandı. Em.Org. Çetin Doğan'ın Silivri'den yazıp yolladığı mesaj tıpkı daha sonra okunan kahraman albayımız Hasan Atilla Uğur(Apo'yu sorgulayan komutan), Tayyip Erdoğan'ın Mehmet Ali Talat ile yaptığı telefon görüşmesini haberleştirdiği için tutuklu olan Deniz Yıldırım ve Doğu Perinçek'in mesajları gibi sürekli alkışlar ve sloganlarla kesildi. Doğu Perinçek'in mesajını İzmir Opera ve Balesi sanatçılarından adını duyamadığım bir beyefendi son derece güzel bir şekilde okudu. İnsanları duygulandırdı. Özellikle belli yerlerde o kendine has üslubu ile doğrudan orada olan kişilere sorduğu sorulara hep bir ağızdan salonun GEREKTİĞİ GİBİ verdiği cevap muhteşemdi. Hele ki en son sunucunun "Şimdi size sürprizimiz" demesinin hemen ardından Doğu Perinçek'in bizzat kendi sesinden salondakilere gönderdiği mesajın okunması sırasında salondakilerin durumu gerçekten görülmeye değerdi(bu mesaj anlaşılan 2 gün önce Doğu Perinçek'ten savunma istenmesine neden olunan mesaj, eşi ile telefonla konuşurken bu mesajı kaydettirmiş olsa gerek).

Tabi bu güzel gün kendisine yakışan güzellikte, müziğimizin efsane topluluğu MOĞOLLAR'ın verdiği konser ile son buldu. Salonun akustiği gerçekten de çok kötüydü ama bu ne konser öncesi törene, ne de konsere hiçbir gölge düşürmedi. Katılan, orada bulunan herkes oradan mutlu ayrıldı. Bu kimin gözlerine baksanız rahatlıkla anlaşılıyordu.

Dönüş yolculuğu da tıpkı giderken olduğu gibi CİGP'nin organizasyonu ile tutulmuş olan oldukça konforlu otobüslerle gerçekleşti.



Not: Bu yazı http://www.ulusalpost.com haber sitesinde ki köşemde yayınlanmaktadır.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x