CNN Türk kimin emrinde¿? (Yalaklar ve Yalamalar)

CNN Türk kimin emrinde¿? (Yalaklar ve Yalamalar)

İletigönderen Ram » Prş Kas 08, 2007 3:43

Aydın Doğan’ın sahip olduğu CNN Türk haber kanalının yayın politikası, Türkiye’nin ulusal bütünlüğünü ciddi olarak tehdit eder hale gelmiştir. Başbakan Erdoğan’ın Başkan Bush ile görüştüğü saatlerde, Şirin Payzın adlı sunucunun hazırladığı program bardağı taşırmıştır ve bana göre kanalı işgalci ve bölücü PKK’nın hamisi olan ABD yanlıları ele geçirmiş durumdadır. Türkiye’nin altına dinamit koyan ve AB fonlarıyla hazırladığı çalışmalarla bölücülere büyük cesaret veren, gaflet içindeki Tarih Vakfı’nın yönetim kurulu üyesi Ferhat Boratav’ın astronomik maaşlarla genel yayın yönetmeni olduğu CNN Türk, yine yaptı yapacağını.

Önceki gece bilirkişi olarak ABD’nin Türkiye’deki en hızlı savunucusu Yasemin Çongar, Sedat Laçiner, Hasan Cemal ve AKP’yi öve öve yere göğe sığdıramayan Cengiz Çandar’ı konuk etti. Bütün gece konuştular. Programda bir Barzani’nin kendisi eksikti. Sedat Laçiner, milletin gözünün içine baka baka attı tuttu. Mahabat Kürt Cumhuriyeti’ni Molla Mustafa Barzani’nin kurduğuna ve Barzani ailesinin önemine dikkat çekti ve Türkiye’nin Barzani’yi küçümsememesi gerektiğini anlattı. Laçiner, bu Kürt cumhuriyetini 1946 yılında SSCB’nin kurduğun, kurucu başkanının da Muhammed Gazi olduğundan belli ki bihaber. Yahudi Molla Mustafa Barzani de o dönemde cumhuriyetin başkanı değil, genelkurmay başkanıydı. Sedat Laçiner adlı sözde bilirkişi, kısa bir süre önce de Cudi dağındaki PKK’lılarla mücadelede TSK’nın başarısız olduğunu, aslında bu dağlara SAT timlerinin getirilmesi gerektiğini iddia etmişti.

Yanlış anlamadınız yani Sualtı Taaruz Timleri’nin Cudi dağında savaştırılması gerektiğini uzman(!) olarak söylemişti. Ortadoğu’yu Türkiye’de en iyi bilen gazetecilerin başında gelen ne Cengiz Çandar ne de Hasan Cemal bu saçmalıklar karşısında hiç sesini çıkarmadılar. Ayıp be kardeşim, her gün milletin tanımadığı, ama cumhuriyet düşmanı cemaatlerin sempatiyle baktığı kişiler, CNN Türk gibi kanallarda halka bilirkişi olarak sunuluyor ve saatlerce konuşturuluyor. Bırakın Irak’ı, acaba hayatında hiç Güneydoğu’yu ya da Cudi’yi görmüş mü bunlar? Adam kamera şakası gibi. Her söylediği yüzeysel ve saçma. Belli ki birkaç gazeteden bir şeyler ezberleyip gelmiş. Saatler süren bu programda sadece beşer dakika MHP’li Gündüz Aktan ve CHP’li Şükrü Elekdağ’ın görüşleri alındı.

Yasemin Çongar, ABD aleyhinde konuşan eski Büyükelçi Aktan’ı sıkıştırmak isterken, kurt büyükelçi derin diplomasi bilgisiyle olayı somut göstergelere dayandırarak yorumladı ve Barzani savunucusu Çongar’ı ders vererek susturdu. Stüdyoda saatlerce atıp tutanların hiç biri gık diyemedi. Değerli okurlar, programdakilere “Madem bu kadar çok biliyorsunuz, neden sizin gibi düşünmeyenler ve somut delillerle konuşanlar karşısında tezlerinizi savunmuyorsunuz?” diye sormak lazım. Dikkat ederseniz, bu kişilerin tamamı kendi kendilerini ağırlarlar. Özellikle Türkiye’nin tirajı 15 bine düşmüş, en az satan, başarısız gazeteleri olan Radikal, Star ve Referans’ın kimsenin okumadığı, görüşlerine değer vermediği yazarları, sadece işbirlikçi olduğu için, bir uzman havasında o programlara çıkartıyorlar, onlar da ahkâm kesiyorlar. Bu programlara hiçbir zaman işi bilenleri çıkartmazlar. Çıksa da tek tüktür. Bilgili ve elinde somut veri olan biri olduğu zaman ya susarlar ya da sözlerinin arkasında durmayıp, laf kalabalığı yaparlar. Bu programa çıkanların diğer bir ortak özelliği de kendileri gibi düşünmeyenlerle aynı programa çıkmamalarıdır.

Bir gazeteci olarak diyorum ki; CNN Türk “Ne mutlu Türk’üm” diyemeyenlerin kalesi ve propaganda merkezi haline gelmiştir. Kanalla yakından ilgili olan patron Mehmet Ali Yalçındağ ve eşi, her sene milyonlarca dolar zarar etme pahasına bu işgali neden kabulleniyor anlamış değilim. Vardır elbet bilmediğimiz bir nedeni...

Resim
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x