Cumhur ittifakında Akşener korkusu! / Levent BULUT

Cumhur ittifakında Akşener korkusu! / Levent BULUT

İletigönderen Oguzhan34 » Sal Haz 19, 2018 9:12

AKP 16 yıldır ülkeyi tek başına yönetiyor. Bu 16 yıl içinde girdikleri her seçimi kazandılar. Tabiî bunda rakip gibi görünen ama AKP'nin sıkıştığı en kritik anlarda destek veren Devlet Bahçeli'nin de hakkını yememek lâzım.
***
Bir örnek verecek olursak; 7 Haziran 2015 seçimleri sonunda tek başına hükümet kuramayacağı ortaya çıkan AKP'nin imdadına yine Bahçeli yetişmişti. Hatırlayın... O akşam Bahçeli, koalisyona kapılarını kapatarak seçim sonuçları dahi kesinleşmeden "AK Parti'den size yönelik koalisyon teklifi gelirse cevabınız ne olur?" sorusu karşısında, MHP'yi dışarıda tutarak, AKP ile HDP veya AKP, CHP ve HDP koalisyonlarını önermişti. MHP'nin ana muhalefet partisi görevini üstlenmeye hazır olduğunu söyleyen Bahçeli. "Eğer bunların hiç birisinden sonuç alınamıyorsa, en erken seçim ne zaman olacaksa o zamanda seçim olur." demişti.
***
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, resmi koalisyon görüşmeleri başlamadan önce Bahçeli'ye "Birlikte hükümet kuralım, Başbakan sen ol." çağrısı bile fayda etmemişti.
***
Sonrasını biliyorsunuz. 7 Haziran'da 31'i yeni, toplam 80 milletvekili çıkaran MHP, 1 Kasım 2015'te yapılan erken seçimlerde 37 milletvekilini kaybetti. Bahçeli'nin seçim sonuçlarıyla ilgili yorumu ise, "Milletimiz koalisyondan kaçan AKP'ye iktidar görevi verdi." oldu.
***
Şimdi bunları anlatmamın sebebi şu: Bahçeli birçok kritik kararda Erdoğan'a destek veren bir siyaset izlemesine rağmen Başkanlık sistemine hep karşı çıkmıştı. Hatta seçim gecesi koalisyon seçeneklerine kapıları kapatan Bahçeli, "AKP için sonun başlangıcı görülmüştür. AKP 7 Haziran seçimlerinde devletin tüm imkânlarını pervasızca kullanmıştır. TRT'yi, yandaş medyayı AKP için seferber edilmiştir. Hazine kaynakları AKP'nin elinde ahlâksızca kullanılmıştır. Haksızlık, usulsüzlük hiçbir dönemde olmadığı kadar yaşanmıştır. Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğunu inkâr edercesine meydanlara çıkmıştır. Erdoğan'ın Başkanlık hayali gerçek olamamıştır. Mitingler düzenleyip AK Parti'ye oy dilenen Erdoğan kaybetmiş, miadını doldurmuştur." sözleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve AKP'yi çok sert bir şekilde eleştirmişti.
***

Fakat bu durum parti içi muhalefet harekete geçince sona erdi. Meral Akşener'le birlikte öne çıkan muhaliflerin önlenemez hareketiyle, daha önce başkanlık sistemini çeşitli tarihlerde "Başkanlık, federasyon demektir, Türkiye'yi bölünmeye götürür." ifadeleriyle sert bir şekilde eleştiren Bahçeli, "AKP başkanlık sistemi inadını sürdürecekse bunu Meclis'e getirmelidir." deyiverdi. Ardından referandumda da başkanlık sistemine tüm ifadeleriyle tezat tam destek verdi.
***
Uzatmayayım Başkanlık sistemi için "Türkiye'yi bölünmeye götürür" sözünden "Türklüğün bekası için evet diyeceğiz"e geçen Bahçeli ile "Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık." diyen Erdoğan'ın ittifakının ana kaynağı Meral Akşener korkusudur.
***
"Peki kardeşim neden korksunlar?" diyebilirsiniz. Cevaplayalım:
Korkuyorlar çünkü, Akşener siyasete yeni bir soluk, yeni bir umut getirdi. Akşener'le birlikte muhalefet canlandı ve söylemleri çeşitlendi. Her türlü engellemeye karşılık Akşener ve ekibi yılmadı, durmadı.
İşte korkuları bu yüzden. Bu korkuları sürüyor ve dizginleyemiyorlar.
***
Korkudan Akşener'in adını anmıyorlar. Gözle görülür bir ambargo uygulanıyor. Çöp ve hafriyat kamyonlarıyla yolu kesiliyor, programlarına engel çıkarılıyor, meydanları dolduran kalabalığı görmezden geliyorlar.
Engellerin son örneği 17 Haziran'da idi. Akşener'in Sultanahmet meydanında konuk olacağı Halk Arenası programı için İstanbul Valiliği ve İl Seçim Kurulu'nun izin verdiği alan için yasak kararı geldi.
Oysa ki Akşener'in konuk olacağı programa Valilik izin vermişti. Sonra ne olduysa oldu, tüm izinlere rağmen İlçe Seçim Kurulu "Program yapılamaz." dedi.
Şunu belirteyim: Bu alan, Ramazan ayında özel bir televizyon kanalı için Nihat Hatipoğlu'nun 30 gün boyunca program yaptığı bir alan. Şimdi bu korku değilse nedir? Hadi korkuyorlar... Bu kadar belli etmeseler bari!
Demokratik bir ülkede bir parti başkanı ve cumhurbaşkanı adayıyla program yapılması bile engelleniyorsa, bu sadece korkularının dışa vurumudur. Aksini iddia eden varsa bu yazıyı tekrar okusun!

ŞAŞIRMADIM

Erdoğan'ın bir köpeği sevdiği videoyu gördünüz mü bilmiyorum. Videoda Erdoğan köpeğe hıyar veriyor. Birçok sosyal medya kullanıcısı ise bu duruma şaşırmış. Fakat bunda şaşırılacak bir durum yok. Millete ekmek yerine kek veren, köpeğe kemik yerine pek tabiî hıyar verir.
Ya ne olacaktı?!

Levent BULUT
Kullanıcı küçük betizi
Oguzhan34
Üye
Üye
 
İletiler: 214
Kayıt: Cmt Eyl 08, 2012 0:34

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x