Cumhuriyetimize ve Atatürk'e Yapılan Saldırılarla Nasıl Mücadele Etmeliyiz? / Prof. Dr. Cihan DURA

Cumhuriyetimize ve Atatürk'e Yapılan Saldırılarla Nasıl Mücadele Etmeliyiz? / Prof. Dr. Cihan DURA

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt May 19, 2018 15:48

Cumhuriyetimize ve Atatürk'e Yapılan Saldırılarla Nasıl Mücadele Etmeliyiz?

Öyle bir zaman olur ki: “yalnızca yaptıklarınızın bir anlamı vardır. Ne dediğiniz, ne düşündüğünüz, ne yazdığınız hiç önemli değildir.”

Bugün, işte, tam da böyle bir zamandayız. Atatürk ve Cumhuriyet düşmanları boş durmuyor. Uydurdukları yalanlar, iftiralar ve çarpıtmalarla halkımızı, özellikle gençlerimizi zehirliyorlar.

Bu şahıslara karşı mücadele etmek zorundasınız. Mücadele için yapmanız gereken işlerden kolay, ancak çok önemli biri: Cumhuriyetimize ve Atatürk’e yapılan saldırıları takip etmek, demokratik bir şekilde karşılıksız bırakmamak, yanıtlamak, yurttaşlarımızı sürekli aydınlatmaktır. Bu amaçla mücadele edin. Daha iyisi birkaç arkadaş bir araya gelin, takip ekipleri kurun. Adı, örneğin “Cumhuriyet’e ve Atatürk’e Yönelik Saldırılarla Mücadele Ekibi (CASAM)” olabilir.

* * *

Atatürk "eğer bir gün çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin, kurtarıcı kendiniz olun" diyor. Peki, “kurtarıcı” nasıl kendisi olunur?

Fransızca'da büyük insanlarla uğraşan, onları haksız yere eleştirip çekiştiren Rıza Nur türünden şahıslara "détracteur" deniyor. Çok tanınan bir örneği de Necip Fazıl Kısakürek’tir; Kadir Mısıroğlu'dur, son zamanlarda adı sıkça geçen Mustafa Armağan’dır. Elbette daha başkaları da var: M. Şevket Eygi, Yavuz Bahadıroğlu, Nevzat Çiçek, Çetin Altan ve mahdumları, Saidi Kürdî (Nursi), H. Hüseyin Ceylan, Vehbi Vakkasoğlu, Abdurrahman Dilipak, Mustafa Müftüoğlu, Fikret Başkaya, Attila Yayla, Cemil Koçak, Engin Ardıç gibi…

Bu adamların yaptıkları yanlarına kâr mı kalacak? Yalanları, iftiraları yüzlerine vurulmayacak mı? Millete verdikleri zararlar karşısında suskun mu duracağız, elbette hayır!

Ne yapacağız Atatürkçüler olarak? Yapılan haksız saldırıları etkisiz kılmak için, ekipler halinde bir araya gelecek, her bakımdan donanmış olacağız. Bir saldırı oldu mu, derhal harekete geçeceğiz. Ellerimizin altında belgeler, kafada bilgiler…, makaleler, kitaplar hazır olacak. Kısa sürede yanıtları hazırlayıp gerçekleri yıldırım hızıyla bütün ülkeye yayacağız. Yanıtlar hem halkımıza ulaşacak hem de halkımızı uydurma iddialarla zehirlemeye çalışan bu kötü niyetli kişilere...

* * *

Yukarda dedim ki, Atatürkçüler ekipler halinde bir araya gelecek. Birkaç arkadaş el ele verip takip ekipleri kuracak. Takibi tek kişi de üstlenebilir, ancak bir araya gelmek, ekip kurmak en iyisidir.

Diyelim ki, değerli okur, siz bu görevi üstlendiniz, ne yapacaksınız?

Tavsiyelerimi aşağıda sıralıyorum.

- Karanlığa sövmeyi bırakarak bir mum da siz yakın. Elinizi taşın altına koyun. Ne diyor M. K. Atatürk: "Eğer bir gün çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin, kurtarıcı kendiniz olun." Peki, nasıl olacaksınız?

- Öncelikle belirteyim ki, sayıları az da olsa, yurtsever, namuslu aydınlarımız var; örneğin Attila İlhan, Sina Akşin, Turgut Özakman, Metin Aydoğan, Banu Avar, Sinan Meydan, Özdemir İnce… Bu yazarların ve diğer Atatürkçü yazarların malzeme olarak kullanabileceğiniz makaleleri, kitapları var; benim ATANAME kitabım var. Bu yapıtları kaynak olarak kullanın.

- Cumhuriyetimize, tarihimize, Atatürk'e iftira atanları, bu yüce değerlerimiz hakkında yalan uyduranları, onlara hakaret edenleri sürekli takip edin. Genellikle menfaat, para karşılığı yazan bu tiplerle mücadelenin en iyi yolu; söz ve yazılarını yakından takip edip, altından kalkamayacakları şekilde yalanlarını yüzlerine çarpmaktır. Sahtekârlıklarını, belirlediğiniz her defasında, iletilerle, yazılarla yüzlerine vurun. Ahlak yoksunlarına göz açtırmayın. Çalışmalarınız, üzerlerine bir taş yağmuru gibi yağsın, kaçacak delik arasınlar.

- Gruplar kurun, işbirliği yapın, imkânlarınızı birleştirin. Bir araya gelerek, sözünü ettiğim kitapları veya benzerlerini okuyun, çalışmalarınızda kullanın.

- İster kaynak tanıtımı yaparak, özetleyerek ister alıntı veya kopya yaparak, ister kısa bir yazı kaleme alarak, ilgili yerlere gönderin, yayın; sosyal medyada olabildiğince paylaşın, çevrenize, arkadaşlarınıza, gençlere doğruları ulaştırın.

- Çoğu insan uzun yazılardan kaçıyor: ufak özetler çıkarın, sosyal medyada yayınlayın. Kendiniz yazı kaleme alarak veya diğer güvenilir hazır yazı ve belgeleri kullanarak kamuoyuna bu isnatların yalan olduğunu duyurun, asıl gerçeği kanıtlı olarak gösterin. Çevrenizdeki insanlara konuyu anlatın, kâğıda çokça basıp okumaları için verin. Onlar da başkalarına ulaştırsın. Zaman bunu gerektiriyor. Böyle zincirler oluşturmadıkça, daima mağlubiyet bekliyor biz Atatürkçüleri!

- Saldırı niteliğindeki paylaşımları yapanlardan “doğruyu kabullenir” gördüklerinize gerçekleri anlatan kaynak ve bilgi ulaştırın.

- Yapılan saldırıyı yayınlandığı yere, gazeteye, yayınevine, sosyal medyada örneğin Facebook’a, Twitter’a,… şikâyet edin. Durumu, ilgili kurumlara, Atatürk’e yapılan hakaretleri ciddiyetle takip edip yasal işlem başlatan kuruluşlara iletin (Örneğin,Twitter’da: İzmir Barosu ATAM‏ @izmirbarosuatam, Emniyet). Harekete geçenleri destekleyin.

- Haksız yazı veya paylaşımdan mümkün olduğunca dostlarınızı haberdar edip onları da bilgilendirin, göreve çağırın.

* * *

Mücadelenin nasıl yapılacağını somut bir örnek üzerinde, Sinan Meydan’ın üç kitabını örnek alarak ayrıca göstermek isterim. “Panzehir” ve “El-Cevap” ile “Cumhuriyet Tarihi Yalanları” (İnkılap Kitabevi) adlı yapıtları pek uygundur mücadelemiz için. Tabii, başka kaynaklar da olabilir.

Öncelikle belirtmek isterim ki, Sayın Sinan Meydan Cumhuriyetimize sahip çıkma görevini hakkıyla yerine getiriyor. Kitaplarında Atatürk düşmanlarının yalanlarını tek tek çürütüyor. Ancak bizlerin de aynı şekilde mücadeleye katılmamız, yazarımıza destek olmamız gerekiyor. Kitaplarını, başucunuzdan eksik etmeyin. Atatürk’e karşı, Cumhuriyetimize karşı bir saldırı gördüğünüz anda, hemen bu kitaplara başvurunuz. Her birini dikkatle gözden geçirin (Birkaç arkadaş bir araya gelip gruplar oluşturabilir, kitapları veya bölümleri aranızda paylaşabilirsiniz). Her bir kanıtı tek tek tek okuyup öğrenerek, birbirinize öğreterek donanımlı hale gelin. Yayılması gereken, karşı kanıt olarak kullanacağınız bilgiyi mutlaka bulacaksınız. Kitapların “içindekiler” kısmı bilgiye ulaşmanızı hızlandırır. Ben işinizi daha kolaylaştırıyorum: İhtiyaç duyduğunuz bilgiye daha çabuk ulaşmanız için, değerli tarihçimizin üç kitabını tarayarak kısa bir dizin hazırladım, ekte sunuyorum.

* * *

Sonuç olarak Atatürkçüler; “münzevi” Atatürkçülüğü bir yana bırakıp, “sosyal” Atatürkçülüğe başlamadıkça veya diğer bir deyişle “Amatör Atatürkçülüğü” aşıp “İşçimen Atatürkçüler, öncü Atatürkçüler” olmadıkça esaslı bir başarı elde edemezler, sürekli mevzi kaybederler. Şimdiye kadar ne yazık ki, hep böyle olmuştur. Artık böyle olmaması için, her birimizin mevcut sorunlara el atması, özellikle ekipler halinde çalışması şarttır.

Ekip çalışması Atatürkçüleri düzenli, disiplinli ve sak yapar. Birçok ekip, her biri belirli bir konuya veya birkaç konuya yoğunlaştığı için, çalışmalar sağlam olur, verimli ve etkili olur, ses getirir. Dahası, ekipler zamanla birbiriyle bağlantı kurarak, konu yönünden iş bölümüne gidebilirler. Karşılıklı bilgi ve deneyim aktarımında bulunurlar. Bu genişleme, ülke çapında bir araya gelmenin de yolunu açar.

Bundan başka, söz konusu saldırgan kişi ve benzerleri Atatürk’ün ve Atatürkçü düşüncenin yalnız ve savunmasız olmadığını görürler, cesaretleri kırılır. Halk nazarında ise, gerçek karakterleri deşifre edilmiş olur, itibarları layık olduğu mertebeye geriler.

EK: ÜÇ KİTAP İÇİN SALDIRILARA YANIT ARAMA DİZİNİ

Yapılan saldırıyı ifade eden terim veya adı (veya eş anlamlısını) aşağıdaki dizinde bulunuz. Orada gösterilen kaynak veya kaynakların ilgili sayfalarına başvurunuz.

Kısaltmalar Sinan Meydan’ın aşağıda belirttiğim kitaplarına (İnkılap Kitabevi) aittir.

P: Yalanlara, Çarpıtmalara, İftiralara Panzehir: Gerçeğe Çağrı

EC: Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Tarih Tezleri"ne El-Cevap (Belgelerle)

CY: Cumhuriyet Tarihi Yalanları

* * *

Ali Şükrü Bey: ~ cinayeti: P339

Altın: CY241

Araboğlunun yaveleri: P93

Arap harfleri: P301

Armağan, Mustafa: EC184

Aşık Veysel: EC727

Atatürk: ~ün antropoloji çalışmaları: EC671; ~ ve camiler: EC258; ~ün çiftlikleri: P240, P547; ~ ve çocuklar: P525; ~ devrimleri ve İslam: P357; ~ü Koruma Kanunu: 359; ~ ve Kur’an: EC301; ~ün malvarlığı, serveti: P201; ~ ve müzik: EC755; ~ün soyağacı: P347; ~ ün soyu: P347; ~ün vasiyeti: P268; ~ ve yabancıya toprak satışı:EC779

Ayasofya: ~nın müze yapılması: P312

Ayet: P65

Azerbaycan: P331

Camiler: EC343; ~ ahır yapıldı: EC215

Cumhuriyet Halk Partisi: EC215, 299, 727.

Çerkez Ethem: CY365

Çetinkaya, Ali: EC549, 639

Çeyiz parası: P280

Çocuk: EC365

Damat Ferit: CY121

Demiryolları: EC639

Dersim: ~ isyanı: EC409

Dil devrimi: CY417

Dinsiz, Dinsizlik: P24,65

Dogma: P24

Ecevit, Bülent: CY105

Emperyalizm: EC23, CY91

Enver Paşa: CY88

Erdoğan, R. Tayyip: EC97, 575, 667; ~ ve camiler: EC264; ~ ve Dersim: EC419, 529, 536; ~ın tarih hocaları: EC142; ~ın tarih tezleri: EC213

Ersoy, Mehmet Akif: P113

Eygi, M. Şevket: EC220

Ezan: P299, P393, EC299, 380.

Gökten indiği sanılan kitap: P24

Güzellik yarışmaları: P377

Hafta tatili: P315

Halifelik: P283

Hamidiye zırhlısı: P167

Harf devrimi P189

Hıristiyanlık: P106

Huntington, Samuel: EC43

Irkçılık: EC671

İdeoloji: Resmî ~ : EC76

İngilizler: P438, CY50, 151, 157, 227, 332

İnönü, İsmet: P189,442 / EC215, 529, 707 / CY408

İnönü Savaşı: CY365, 387

İskilipli Atıf Hoca: P129 / EC549, 577

İstiklal Mahkemeleri: P123,129,156

İstiklal Savaşı: bkz. Millî Mücadele

Kadınlar: P156,158

Kamâl: P363

Karabekir, Kâzım: P93

Kısakürek, Necip Fazıl: P143, EC143, 615 /; ~ ve Dersim: EC423; ~ ve Vahdettin: 105

Kumar parası: P278

Kur’an: P93; EC301; ~ ve CHP: EC299; ~ harfleri: P301; ~ tercümesi: P100

Kurtuluş Savaşı: bkz. Millî Mücadele

Kuvayı Milliye: CY66, 91

Kürdistan: EC782

Latife Hanım: P353

Lozan: P425

Masonluk: P397

Menderes, Adnan: EC194, EC270

Mektup (Sansürlenen): P65

Mevlanzade Rıfat: CY103

Mısırlıoğlu, Kadir: EC179

Millî Mücadele: ~yi kim başlattı: CY33, 281.

Muhammet, (Hz.): ~ ve CHP, İnönü: EC299

Mustafa Sabri: EC604

Nur, Rıza: EC180

Osmanlı: P369

Osmanlı arşiv belgeleri: P369

Rize: P167

Seyit Rıza: EC430, 496.

Son meclis konuşması: P24

Suriye-Filistin: P321

Şalcı Bacı: P123

Şapka devrimi, ~ kanunu: P113,123,167 / EC549, 609

Tarih: Resmî ~: EC50; ~le yüzleşmek: EC23

Vahdettin: CY101

Yaveler: P93

Yazı Devrimi: CY417

Yirmi Üç Nisan Çocuk Bayramı: P525

Prof. Dr. Cihan DURA, 19 Mayıs 2018
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Cihan DURA

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x