Darağacı / Zahide UÇAR

Darağacı / Zahide UÇAR

İletigönderen Güncel Meydan » Cmt Mar 17, 2012 13:12

DARAĞACI

Dünyayı teslim almak isteyen küresel elit darağacını Ortadoğu’ya kurdu. Irak, Libya kolay lokmaydı. Mısır ve Tunus zaten kendi kuklalarının yönetimindeydi.

Küreselleşme adı altında bütün ülkelerin damarlarına yerleşmeyi planlamışlardı. Küreselleşmeyi elma şekeri tadında satan satış elemanları, hedef ülke pazarlarında görev yapıyordu. Bu arada haberleşmesi küreselleşen dünyanın milli kalabilen aydınları da bütün gizemli bilgilere ulaşıyordu. Küresel elitin kontrolündeki ülkelerde homurdanma başlamıştı. Aynı zamanda “küresel elite ev sahipliği yapan” Amerika’ya tepkiler yükseliyordu. O zaman oyuncu değiştirmeli, yeni oyuncularla yeni sözleşmeler imzalanmalıydı.

Arap baharı filmi “planlanan yeni sözleşmeyi” hayata geçirebilmek için gösterime sunuldu. Böylece ABD karşıtlarının gazı alınırken, küresel elitin oyunlarını gören kesimi de kontrol altına almış olacaklardı.

Fas’tan Türkiye’ye simgesi ampül olan partiler kuruldu. BOP kapsamında sınırları değiştirilecek ülkeleri “işgale hazır hale getirmek için” bu partilerin kurdurulduğu anlaşıldı.

Kolay lokma olan ülkeler ya parçalandı ya da karışıklık hala devam ediyor.

Sırada Suriye, İran ve Türkiye var. Türkiye ve İran imparatorluk geleneği olan köklü iki ülkedir. Kolay lokma değildir. Suriye’yi parçalayabilirlerse, Türkiye ve İran içinde etnik ve mezhep savaşlarını ateşleyebilme imkanı doğacaktır.

Ne var ki; Türkiye bütün emperyalist ülkelerin çıkarlarının kesiştiği kilit bir noktada konumlanmış durumdadır. Bu bölgeyi kaybeden emperyalist ülke, küresel oyundan da çekilmiş olur.

Ve Rusya “dur” dedi. Küresel oyunda yeni yeni yerini alan Çin Rusya’nın yanında yer aldı.

Titanik misali ağır ağır batan ABD karşısında yükselen değerler olarak Çin ve Rusya vardır. Rusya SSCB’den kopup bağımsız hale gelen ülkeler ile yeniden “askeri-siyasi-ekonomik” işbirliği yapmaktadır.

Tek kutuplu dünyadan iki kutuplu dünyaya yeniden “merhaba” dedik.

Bu iki kutuplu dünya arasında; siyaset arenasında iyi satranç oynayabilen idarecilere sahip olan ülkeler yeni sahnede tekrar yerini alacaktır. İki kutup arasında sadece ip görevi yapan ülkeler, bu gerilime dayanamayarak kırılacaktır.

Suriye, İran, Türkiye darağacına götürülüyor. Darağaçları yerli iş birlikçiler eli ile kuruluyor.


Hikaye (Anonim):
Soyuna İhanet Etmenin Cezası


Bir gün Yavuz Sultan Selim Han, tebdili kıyafet edip halkın arasına girer. Sokaklarda gezip, çarşılarda alış-veriş yapar. Bu gezinti esnasında yolu kuş çarşısına düşer.

Yavuz Sultan Selim Han, kafesler içindeki keklikleri, bıldırcınları, şahinleri, atmacaları izlerken, üzerlerinde fiyat etiketleri dikkatini çeker. Kekliklerin kafeslerinde bulunan etikette, 2 altın yazmaktadır. Sultan bunlara bakarken arkada duran kafesteki notu okumuş; “bu keklik 300 altındır” yazıyormuş. Sultan ilgilenmeye başlamış. Görünüşte diğer keklikler ile arasında bir fark görememiş. Satıcıyı çağırıp;

- “Bunun fiyatı neden bu kadar fazla?”

Satıcı ellerini ovalayarak:

- “Efendi, sormayın. Bunda öyle bir ses var ki; bu sesi dinleyen mest olur. Bu kekliği alıp, keklik avına giden avcı pek çok keklik vurma şansına sahip olur.”

- “Bu nasıl oluyor?” Der Sultan merakla.

- “Bakın efendi, bu keklik avcıya av getirir.”

- “Nasıl yani?” Der Sultan merak içinde...

- “Bu keklik öttüğü zaman, keklikler hemen etrafına toplanır. Bu arada avcı gelen keklikleri bir güzel avlar. Dağ taş dolaşmaya gerek kalmaz. Bu keklik avınızı ayağınıza getirir... İşte bu nedenle, çok özel eğitimli olan bu kekliğin fiyatı yüksektir.”

- “Madem öyle, o halde hemen satın alıyorum. Kaç altın demiştin?”

Satıcı, ellerini ovuşturarak;

- “300 altın beyim.” Der.

Padişah; - “Al sana 500 altın.” Der ve kafesi eline alan Sultan, kapağını açıp kekliği eline alır, bir hamlede kekliğin boynunu koparıp, çöpe atar.

Satıcı;

- “Aman efendi siz ne yaptınız? O çok nadir bir keklikti. Üstelik paranız da boşa gitti...”

Padişah;

- “Benim param boşa gitmedi... Aksine, soyuna ihanet eden bir canlıyı ortadan kaldırarak, o nesli koruma altına almış oldum. Soyuna ihanet edenin cezası işte bu olmalıdır... Der ve oradan uzaklaşır.

Bizim soyuna ihanet eden kekliklerimizi de bir düşünün… ABD Konsolosluğu'na gidip rapor verenleri… Konsolos’a; aydınları, ulusalcı ve milliyetçileri şikayet edip, kuracağı mahkemelere destek isteyenleri… Kendi ülkesinde önemli konumlarda görev yapan insanlar hakkındaki gizli bilgileri CİA görevlisi Konsolos'a verenleri…

Soyuna ihanet edenler karşısında Padişah kadar dirayetli ve kararlı olmak zorundayız. Yoksa onlar “soyunu satan keklikler olarak” BOP’un “ZANGOÇ”u olma görevini iştahla yerine getirecektir.

David Rockefeller şöyle diyordu:

“Düşmanı yok etmenin yolu onların birbirini öldürmesini sağlamaktır. Ordusunu ikiye bölersin, iki tarafa da yardım edersin. Sonra ülkeyi ele geçirirsin.”



Zahide UÇAR, 17 Mart 2012
http://www.zahideucar.com
zahide@zahideucar.com
Kullanıcı küçük betizi
Güncel Meydan
Üye
Üye
 
İletiler: 584
Kayıt: Pzr Eki 12, 2008 23:12

Şu dizine dön: Zahide UÇAR

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x