Darbe haberi geldi mi?

Darbe haberi geldi mi?

İletigönderen Erkan Güçiz » Cmt Nis 02, 2016 15:35

Tüm Türkiye, havada, bekliyor…

Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD basını ve hatırı sayılır düşünce kuruluşları tarafından yaylım ateşine tutulduğu bu günlerde akla gelen ilk soru, “neden Fuat Avni’den bir haber gelmiyor?”

Geçmişte, “darbeleri önceden haber veren kurum” da, aynen Fuat Avni gibi suskun.

Onursal başkanlığını Fethullah Gülen'in yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV), 28 Şubat sürecine Gülen'in destek verdiği iddiaları üzerine bir açıklama yaptı. Gülen'in darbelere destek verdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Aslında Gülen, 1993'ten beri gelmekte olan darbe sürecini görmüş ve buna elinden geldiğince dikkat çekmeye çalışmıştır. 28 Şubat'a yaklaşılırken, Sayın Gülen'in 'Gölcük'te hareketlenmeler var' duyumunu ilettiği Devletin zirvesindekiler kendisine 'varsa elinizde bunun belgesini verin' demişler, aslında ayyuka çıkan bu demokrasi karşıtı hareketlenmeleri mercek altına almaktansa Demokrat Parti döneminin meşhur Samet Kuşçu olayını hatırlatırcasına olayı ifşa edenleri risk altına atmayı tercih eder görünmüşlerdir.

Aynı şekilde, Sayın Gülen'in bir başka ikazına cevaben bir devlet büyüğü 'Hocam, dengeli olalım biraz' demiştir. 1997'de sivil siyaset kendisine karşı yapılan psikolojik harbi ilk başlarda hafife almış, daha sonra da engelleyebilecek iradeyi gösterememiştir."

Sayın Gülen, daha 28 Şubat darbesinin sıcak günleri başlamadan bir grup gazeteciye Ekim 1995'te endişelerini "askeriyede bir grup muhtıra hazırlığı içinde" sözleri ile ifade etmiştir. Bu tarihte söz konusu endişeleri dikkate alacak ne güçlü bir siyasi yapı ne de bunlarla mücadele edecek duyarlı bir medya vardı. Ne yazık ki, birkaç zayıf istisna hariç Gülen'in bu açıklaması destek görmemiştir.


Taraf - 25 Nisan 2012
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x