Darbeye neden yol verildi? / Arslan BULUT

Darbeye neden yol verildi? / Arslan BULUT

İletigönderen Balasagun » Prş Tem 28, 2016 9:23

Darbeye neden yol verildi?


Resim
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV canlı yayınında, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında, “İlk ihbar Hakan Fidan’a suikast yapılacağı şeklinde geldi, darbe şeklinde değil de... O sırada öyle bilgi geldiği için Hakan Fidan, Genelkurmay’a giderek bilgi veriyor. Ama yine de Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile paylaşılmalıydı. Darbenin erkene alınma sebebi de bu hareketlilik” dedi!

İlginç değil mi? Böyle bir bilgiyi, yani ilk ihbarın Hakan Fidan’a suikast yapılacağı şeklinde olduğunu, Cumhurbaşkanı açıklamadı, Başbakan açıklamadı, İçişleri Bakanı açıklamadı, MİT Müsteşarı açıklamadı, Genelkurmay Başkanı açıklamadı da neden eski Başbakan açıkladı? Ayrıca ona bu bilgiyi kim verdi?

* * *

Yüksek Askeri Şura öncesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüştü. Diğer taraftan, Habertürk gazetesinde Ankara’daki FETÖ iddianamesinden yapılan alıntılara göre “TSK’daki örgütlenme” hakkında şu bilgiler veriliyor:

Ergenekon ve diğer askeri davalar, sivil siyaset üzerindeki askeri vesayetin kaldırılması için değil, örgütün TSK üzerinde egemen olması için gerçekleştirilmiştir.

Bugün TSK içerisinde önemli oranda kurmay subay olarak FETÖ mensubu bulunmaktadır.

FETÖ, en çok bu kuruma sızıp TSK’yı darbeci, hükümet düşmanı, ateist bir yapı olarak algılatmış, itibarsızlaştırıp, “Kâğıttan kaplan” olduğunu ilan ettirmiştir.

28 Şubat sürecinde irtica ile mücadele, şekille, kılla ve örtüyle uğraşmakla heba edilmiştir. TSK, içerisindeki gerçek yapılanmayı görmek istememiş veya görmesi engellenmiştir. Bu dönemde FETÖ kadrolaşması ve yapılanması katlanarak devam etmiştir.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda bu yapıdan olmayan veya bu yapıya boyun eğmeyen askeri pilot bırakılmamaya çalışılmıştır.

TSK bir cemaat yapılanması haline dönüştürülmeye çalışılmaktadır. TSK’yı kontrol ettiğini iddia eden FETÖ, darbe ve iç savaş tehditlerinde bulunmaktadır.

* * *

FETÖ’nün subayları, 2013, 2014 ve 2015 şuralarında, bir üst rütbeye yükseltildiyse, asıl sorun Şura’da değil midir? Şimdi iki üyesi darbe girişiminden tutuklu bulunan Şura’nın alacağı kararlar sağlıklı mı olacak?

Daha önce, Tayyip Erdoğan Başbakan olarak, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e TSK’daki cemaatçi yapılanmayı gösteren 2000 kişilik bir liste verdi mi vermedi mi?

Şimdiki Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve orgeneraller bu üç Şura’da üye değil miydi? Dahası, cemaatçileri general yapan YAŞ kararlarının altında Başbakan olarak Tayyip Erdoğan’ın da imzası yok mu? En azından MİT Müsteşarı’nın verdiği cemaatçi subaylar listesine bakarak, onlara geçit vermeyebilirlerdi değil mi?

Son üç Şura’da orduda temizlik yapılacağına, neden cemaatteki abilerinden emir alan subaylar, bir üst rütbeye yükselttildi? Bu, tasfiye için fırsat doğsun diye darbecilere yol vermek anlamına gelmez mi? Türkiye’yi bu büyük riske atmaya kimin ne hakkı vardı? Böyleyse göz göre göre bu kadar insanın öldürülmesine, Meclis’in bile bombalanmasına istemeden olsa da yol verilmiş olmadı mı?

* * *

FETÖ’nün “darbe ve iç savaş girişimi”nde bulunacağı, darbe günü yayınlanmış iddianamede bile bildiriliyorsa, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları ve MİT Müsteşarı, neden önleyici tedbir almadı veya alamadı?

14 ay öncesinden kurmay albay Mustafa Dönmez’in, “TSK’da kümelenen, özellikle personel ve istihbaratta yuvalanan, askeri yargıda kök salan cemaat, ciddi bir soruşturma durumunda resmen darbe yapar” dediği bilindiği halde neden herkes darbeyi bekledi?

Bu itibarla, ilk darbe ihbarı, Ahmet Davutoğlu Başbakan iken, canlı yayında geldiği halde neden gereğini yapmadı?

Bu soruların doğru cevabı verilmeden, akıl sahibi kimsenin içi rahat olamaz!

Arslan BULUT, 28 Temmuz 2016
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x