Debka: 'Türkiye İsrail'e Yaklaşmak İçin 40 Takla Atıyor!' / Erkan GÜÇİZ

Debka: 'Türkiye İsrail'e Yaklaşmak İçin 40 Takla Atıyor!' / Erkan GÜÇİZ

İletigönderen NİLGÜN BAŞTUĞ » Pzr Mar 24, 2013 23:32


Debka: 'Türkiye İsrail'e Yaklaşmak İçin 40 Takla Atıyor!'

İstihbarat ve güvenlik konularında uzmanlık iddiası taşıyan İsrail’den DEBKAfile haber ajansı, 23 Mart 2013 tarihli yazıda “İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Türk Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın şerefini kurtardı.” diyor.
Haber, yorum karışımı olan bu yazıda, Mavi Marmara olayı ardından, “hiçbir şekilde özür dilemeyeceğiz” diyen Netanyahu’nun neden aniden bu tutumunu tersyüz ettiğini açıklanıyor.
Bu arada Türk halkından gizlenen Kürecik’le ile ilgili bilgiler ortaya çıktı; Başbakan Erdoğan’ın, bizim haberimiz olmadan, Türkiye’yi, Suriye’ye saldıracak birleşik kuvvetlere kattığını da böylece öğrendik.

“Obama, ABD’nin altı ay önce Türkiye, İsrail ve Ürdün’de kurduğu komuta merkezlerini ABD öncülüğünde tek bir noktada toplama planını anlattı.Bu birleşik komuta merkezi, Washington’dan gelecek emirle, dört ülke orduları ile koordine edilecek bir düzenle Suriye içinde hava ve kara harekâtına başlatmak üzere hazır bekleyecek.”

Yine hükümetin vatandaşlardan gizlediği başka birkaç konuya da ışık tutuyor bu yazı.
Böbürlenen, kötü niyetli, Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu nispet edercesine, “Türkiye’nin temel talepleri karşılandı, istediklerimizi aldık” dedi. Çok iyi biliyordu ki geçen yıl, Ankara’nın dört temel konuda işbirliği isteğiyle devamlı sızlanmalarını, İsrail dışarıya belli etmeden olumlu olarak yanıtlıyordu.

Kudüs’ün onayı olmadan, ana parçalarından biri İsrail tasarımı olan Amerikan Boeing AWACS uçaklarının Türkiye’ye satışı durdurulmuştu. AWACS uçakları olmadan ABD’nin Kürecik’e yerleştirdiği radar sistemi tam verimli olarak çalışamaz. Kürecik’teki rampanın, ABD’ye ait İsrail’de, Negev’de aynı tip rampaya bağlı olduğunu Ankara saklıyor...

Kaynak: http://www.debka.com/article/22849/

Erkan GÜÇİZ, 24 Mart 2013
Ben yaşayabilmek için, kesin olarak bağımsız bir ulusun evladı kalmalıyım. Bu yüzden ulusal bağımsızlık bence bir hayat sorunudur.
Ya istiklal, ya ölüm!
Kullanıcı küçük betizi
NİLGÜN BAŞTUĞ
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 694
Kayıt: Çrş Eki 26, 2011 12:44

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x