Deivid ligin kralı olur

Futbol ile ilgili hersey burada.

Deivid ligin kralı olur

İletigönderen Veled » Prş Ağu 09, 2007 22:35

"Deivid ligin kralı olur"

Eski kaptanımız Ümit Özat, F.Bahçemiz ve bir çok konu ile ilgili açıklamalarda bulundu

Fenerbahçe'den FC Köln'e transfer olan Ümit Özat, eski takım arkadaşı Deivid de Souza’ya övgüler yağdırdı. Futbol hayatına FC Köln’de devam eden tecrübeli futbolcu sezon sonunda gönderilmesi gündeme gelen ancak hazırlık dönemindeki performansı ile göz kamaştıran Brezilyalı futbolcunun bu sezon ligde büyük işler yapacağını söyledi.

Hürriyet gazetesinin 08.08.2007 tarihli sayısında yer alan röportaj şöyle;

Deivid’in komple bir futbolcu olduğuna dikkat çeken Ümit Özat, "Bunu iki ay önce Hürriyet Spor Servisi’nde söylemiştim. Forvet arkasında oynarsa bu sene takımın yıldızı olur. Çok duygusal bir futbolcu. Türkiye’de oyunculardan her şey aynı anda bekleniyor. İstiyorlar ki, bir futbolcu her şeyi aynı anda yapsın. Deivid’e sabır gösterilmeli" diye konuştu.

Dinamo Kiev ile oynanan ikinci maçın akşamı büyük üzüntü yaşadığını ve Fenerbahçe’den ayrılmaya o gece karar verdiğini dile getiren tecrübeli oyuncu konuşmasını şöyle sürdürdü: Hak etmediğimiz tepkileri almıştık. Çocuklarımın da geleceğini düşündüm. Tek dileğim yüzümüzün akıyla bu sezonu şampiyon olarak tamamlamaktı. Allah’ım bana bunu nasip etti. En güzel şekilde uğurlandım. Son maçımda gol attım ve omuzlarda sahadan ayrıldım. Belki de bu birçok futbolcuya nasip olmayacak."

Roberto Carlos Fenerbahçe’ye de büyük katkıları olacağını vurgulayan Ümit Özat, daha çok ofansif yönüyle kendisini tanıtan yıldız futbolcunun kendi yerinde oynamasından mutluluk duyduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunu bir röportajda söyledim. Eğer sağ kanatta oynasaydım, herhalde Cafu’yu alırlar demiştim. Türkiye’de maalesef kanat oyuncuları çok fazla eleştiriliyor. Yeni bir takımda yeni bir sayfa açtım. Hedeflerim içinde Milli Takım da var. Fatih hocanın tercihlerine saygı duyuyorum. Bir gün ben de teknik adam olmak istiyorum. Bu yüzden burada hem futbol oynayıp, hem de eğitimimi tamamlayacağım. Şu anda dil öğreniyorum. Son yılımda spor akademisine kaydımı yaptıracağım. Ailemi yanıma getirdim. İstanbul uçakla 2.5 saat. Daum ile Zico ayrı ayrı sistemi olan hocalar. İkisine de saygı duyuyorum. Daum ile kendimi daha iyi hissediyorum. Geçen yıl fizik olarak düşüş gösterdim. Burada yeniden eski günlerime dönmek istiyorum. Monaco, Anderlecht, AZ Alkmaar gibi takımlardan teklif aldığım halde, Daum’u seçtim. Fenerbahçeliliğimi kimse tartışamaz. Eğer futbolu sarı lacivertli takımda bırakacağım garanti olsaydı, Real Madrid’e bile gitmezdim. Bir gün mutlaka yollarımız kesişecektir. Taraftarlarımızı çok seviyorum."

Taraftara maçı 1-0 kazanmak yetmiyor

Nedense 1-0’lık galibiyet Fenerbahçe taraftarlarını mutlu etmiyor. Bugün Premiere Lig’de Chelsea maçına bakıyorsunuz. İlk yirmi dakika orta alan mücadelesi oluyor. Bir uzun top, sonucu değiştirebiliyor, sonra da "mücadeleye bak" deniliyor. Türkiye’ye bakıyorsunuz, 4-0, 5-0 bitsin düşüncesi hakim.

Köln’de 6-0 muhabbeti!

Ümit Özat ile idman öncesi ve sonrası sık sık konuşuyoruz. Her seferinde 6-0’lık maçı hatırlatarak beni kızdırıyor. O maçta son golü Ümit atmıştı. Bunlar futbolun güzellikleri. Türkiye’de Galatasaraylı futbolcular, Fenerbahçe derbisine gergin çıkarlar. Çünkü en önemli derbidir. Bu stres normal çünkü herkes kazanmak istiyor. Son derbide ilk kez böylesine reaksiyon gösteren Galatasaray taraftarı gördüm. İnşallah bu bir daha tekrarlanmayacak.

Rüştü’ye inanamadım Tuncay’a sevindim

Rüştü Reçber ile hep görüşüyorum. Beşiktaş’a gitmesine başta inanamadım. Futbolu Fenerbahçe’de noktalayacağını bekliyordum. Bu kendi kararıdır saygı duymak lazım. Tuncay’a hep İngiltere’ye gitmesi gerektiğini söyledim. Onun yapısına uygun bir lig olduğunu dile getirdim. Oyunun koptuğu anlarda çok pozisyon yakalayacağını ve etkili olacağını düşünüyorum.

Kaptanlık Alex’e yakıştı

Alex tartışılmaz bir yıldız. Kaptanlığın ona yakıştığını düşünüyorum. Gönlümden Alex ve Aurelio geçiyordu. Aurelio’nun neden bunu kabul etmediğini bilmiyorum. Alex’i seviyorum ve bu yükü taşıyacağını umut ediyorum. İnşallah o da başarılı olur. Koşmuyor deniyor ama herkes de Alex gibi bir oyuncusunun olmadığından yakınıyor. Alex Türkiye için çok geçerli bir oyuncu. Avrupa’da birçok takıma karşı oyunun birçok noktasını çözecek özelliklere sahip. Onun için bu olayı sadece Alex’e bağlamamak gerekiyor. Futbol özlü bir oyun. Dar alanda oynamadığınız sürece Alex gibi bir oyuncudan fazlasıyla yararlanabilirsiniz. Defansif düşüncede Ronaldinho da olsa, alanı daraltmadığın zaman yararlanmak zordur.



Kaynak: Hürriyet
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

Şu dizine dön: Futbol

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x