DEMOKRASİ GELİYOR KAÇIN !!!!

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

DEMOKRASİ GELİYOR KAÇIN !!!!

İletigönderen Gürhan İsagiller » Cum Nis 07, 2017 19:05

En kötü strateji strateji oluşturmamaktır. Suriye meselesi daha sorun olarak adlandırılırken Ankara politika üretememiştir. Kardeşim Esad ' tan katil Esed 'e geçiş politika değildi,strateji hiç değildi. Katar'ın Suriye'den geçirmek istediği boru hatından söz etmeye değmeyecek bir pay hevesi uğruna gelen durum ortada.
Emperyalizme boyun eğmeyerek kararını Avrasya ve Iran hatı lehine veren Esad ağır bedel ödüyor. BOP eşbaşkanlığı bu ülkeyi 15 Temmuz ' a getiren süreçte ateş çemberinden takla atarak geçti. Sınırmızın diğer tarafında olan kan deryası kentlerinde, büyük şehirlerimize metropolerimize sıçradı.
Kırım ve ,asıl hedef olan ,Sivastapol ' dan sonra Rusya'nın Doğu Akdeniz limanı olan Lazkiye dır. Rusya'yı sıcak Denizlerden uzak tutmak ve aynı hamleyle Türkiye'nin Orta Doğu ve Afrika ile olan bağlantısını kesmek ve izole etmek. Eş başkanlığın asıl görevı bu . Mısır'ın bu göreve getirilmek isteniyor olması dikkatli gözlerden kaçmıyor elbette. ABD 'yi asıl yönetenlerin orta ve uzun vadeli hesaplarına ve hedeflerine bakıldığında ise karşınızda Avrasya'yı görüyorsunuz. Sadece orta Asya ve Anadolu değil ,siyasi bir olgu olarak Soroscu küreselciliğin karşısında hem engel hem onlara alternatif olarak durmaktadır.
Suriye o yüzden önemli. Esad o yüzden önemli ve desteklenmelidir. Türkiye Avrasya'nın giriş kalesidir. Avrasya'yı yıkmak için Türkiye'yi yıkmak gerekir. Türkiye'yi yıkmak için büyük Israil planı çerçevesinde Kuzey Irak'ta kukla bir Kürdistan kurmak gerekir. Kurulmalı ki Diyarbakır'dann Sivasa kadar emeller açığa çıksın. Şam'ın düşmesi gerekir ki kirli eller Hataya uzanabilsin. Hatay elle geçmeli ki Sevr'e yol açılsın. Sevr devreye girsin ki Türk ve Türkiye yok olsun.
Bütün bunlar tek bir açıklamada saklı: Yapılan operasyonu destekliyoruz. Türkiye'nin kurumları ve devletin gelenekleri var ki bugün bir kez daha çiğnenerek Türk halkına yutmak istemediği bir lokma ile karşı karşıya geldi. Bugün sabahın erken saatlerinde Cumhurbaşkanının nezdinde Başbakan ,Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı Genelkurmay Başkanı ve MIT Müşteşarı yapacağı bir acil toplanti'nın ardından devletin resmi duruşu ve değerlendirmesi duyurulması gerekiyordu. Ama öyle olmadı. Gözünü açan bombalma haberini ve Cumhurbaşkanlığın destek bildirisi duydu. Tek başına sorgusuz sualsiz alınan bir karar. Arkasını onünü düşünmeden tüm kurumları zorlarcasına. Öyle ya, Cumhurbaşkanının açıklamasını Türkiye'de kimse yalanlamaz. Korkuldu için değil,terbiyeden.
Yalnız bu yersiz ve aceleci açıklama Türk halkın hiç hoşuna gitmemiştir. Suriye'ye Türkü düşman yapma çalışmaların bu güne kadar hep ters tepti. Ömründe bir kere olsun Ezogelin çorbası içmiş bir Türk Suriye'ye düşman olmaz. Ortak hikayelerimiz, Türkülerimiz var bizim. Siz ister Esed diye sesleniş ister katil halkımız ,bekamızı da gözetlenecek Esadı destekliyor. Bu ise #Hayır oyların sıçraması ile görülecektir.
Bir yerde de Cumhurbaşkan'ın tepe hastalığına yakalandığını düşünmüyor değilim. 14 yıldır iktidar da olan bir kişi olarak gerçekliği algılamasında sorunlar yaşıyor sanki. Saray'dan 500 metre uzaklıkta duran halkı selamlamak bunun göstergesi sanki. Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmaları iyi bir incelenmeli kanımca. Çünkü bir yerden sonra Cumhurbaşkanı'nın gerçekleri danışmanları ona söyledikleri kadar dır. Hata sanki orada başlıyor. Onların doğru dedikleri ile halkın doğruları hiç birbirine uymuyor.
Sizi bilmem ama Halk sinir gaz yalanına kanmadı.
Herşeyi tüccar gözü ile bakıyorsunuz ya... Amerika'yı bu konuda yine desteklediniz ya,Arab çoğrafyasına bir tek iğne satın da görelim. Yahut Bahçeli elinde kalan pisküvitleri versin.

Gürhan İsagiller .Antalya
Kullanıcı küçük betizi
Gürhan İsagiller
Üye
Üye
 
İletiler: 25
Kayıt: Cum Nis 07, 2017 18:45

Şu dizine dön: Gençlik Diyor ki

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x