Derleme kısa haberler...

Genel & Güncel Konular

Derleme kısa haberler...

İletigönderen Ram » Prş Nis 05, 2007 7:27

Ölüm timlerini İsrailliler eğitmiş!

İnterpol, Kolombiyalı uyuşturucu kartelleri için ölüm mangaları yetiştiren 3 İsrailli hakkında tutuklama kararı çıkardı. Yayınladığı açıklamada Yair Klein, Melnik Ferri ve Tzedaka Abraham'ın teröre destek olduğunu belirtti, 11 yıl hapis cezası alabileceklerini belirtti. İnterpol, üçlünün Kolombiyalı uyuşturucu kralı Pablo Escobar ve sağ kolunun ölüm mangaları kurmalarına yardımcı olduklarını, eğitim kampları kurduklarını, silah ve techizat sağlanmada yardımcı olduklarını belirtti. Klein, İsrail ordusunda görevli yarbaydı. 1991 yılında Kolombiyalı gruplara silah sattığı gerekçesiyle 13 bin dolar para cezasın çarptırıldı.
"Kerkük'ü bırakırsanız 2 milyar dolar veririz"

Iraklı bir Şii gazetesi, Suudi Arabistan'ın Kürt lider Mesud Barzani'ye Kerkük'teki taleplerinden vazgeçmesi için 2 milyar dolar teklif ettiğini iddia etti. Teklifin geçen ay Barzani'nin Suudi Arabistan'ı ziyaretleri sırasında tartışıldığını belirten gazete, "Ancak Barzani öneriyi geri çevirdi" dedi. İsmini vermek istemeyen bir Iraklı yetkiliye dayandırılan habere göre, teklifte, Barzani'nin petrol zengini Kerkük'ün geleceğini belirlemek üzere bu yıl yapmak istediği referandumu 10 yıl dondurması istendi. Kerkük'ü Kuzey Irak yönetimine başkent olarak dahil etme planlarından da vazgeçilmesini talep etti. Bütün bunlar karşılığında da Barzani'ye 2 milyar dolarlık bir ödeme yapılacağını belirtti. Ancak bu teklifin hem Barzani hem de Irak Başbakan Yardımcısı Berham Salih tarafından reddedildiğine dikkat çekti.
Bush'u kızdıran görüşmeyi yaptı!

Irak Savaşı'na karşı çıkmasıyla bilinen ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Beyaz Saray'ın itirazlarına aldırmayarak dün Suriye Devlet Başkanı Başar Esad'la görüştü. Esad, ziyaret için "Diyalog ve barış mesajıdır" derken, Pelosi de "Esad'ın barış konusunda verdiği teminat bizi memnun etti" diye konuştu.

Pelosi, Iraklı direnişçilere, Hizbullah ve Hamas'a desteğin kesilmesini istedi. Gezisine önceki gün Emeviye Camisi'ni gezerek başlayan Pelosi, başörtüsü taktı. İki ülke arasında güven ve diyalog gerektiğini söyleyen Pelosi, "Neden daha önce Demokratlar Esad ile görüştüğünde tepki göstermediler de bana gösteriyorlar" dedi. Pelosi için "Cesur kadın" başlıkları atan Suriye basını, ziyaretin Şam'ı tecrit politikasının işe yaramadığını gösterdiğini belirtti.
Iğdırlı öğrenciler 'Ermeni katliamı' belgeseli yaptı.

Iğdır'da bir grup ilköğretim okulu öğrencisi, Ermenilerin Iğdır'da yaptığı katliamın belgeselini hazırladı. Iğdır Cumhuriyet İlköğretim Okulu Tiyatro Kulübü öğrencileri, "Emre'nin günlüğünden siz mi, biz mi?" adlı bir belgesel hazırladı. Ermenilerin 1915-1919 yılları arasında Iğdır'da yaptıkları katliamların anlatıldığı belgesel, 16 Nisan'da düzenlenecek Geleneksel Kültür ve Sanat Etkinlikleri programında gösterime sunulacak. Çekimleri 2 ay süren belgesel, 600 YTL' ye mal oldu. Belgeselin masrafları, Iğdırlı hayırsever işadamları tarafından karşılandı.
MHP otobüsüne saldırı.

Avcılar MHP İlçe Teşkilatı'nın partinin kurucusu Alparslan Türkeş'in ölüm yıldönümü nedeniyle Ankara'ya gidecek partililer için kaldırdığı otobüse bir otomobilden ateş açıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. MHP'liler polisin incelemesinin ardından Ankara'ya hareket etti.


Barış için 12 milyon adım,

Fransa'da beden eğitimi öğretmenliği yapan Philippe Jacq (46), dünyadaki 'savaşa dur' demek için Mısır'dan,
İspanya'ya kadar 12 milyon adım atarak 9 bin kilometre yürüyecek. Yürüyüşüne Mısır'ın Sina Dağı'ndan başlayan Jacq,
İsrail'den Filistin'e, oradan da Ürdün'e geçti.

Jacq, Suriye üzerinden Türkiye'ye giriş yaptı. 6 aydır barış yürüyüşü için yollarda olan öğretmen, önceki gün Denizli'ye ulaştı.
"Petrol ve para için savaşanlar unutmamalıdırlar ki öldükten sonra yanlarında hiçbir şey götüremiyorlar" diyen Jacq, Yunanistan'a geçecek.


Demirkazık'a inceleme!

Önceleri AK Parti'nin her etkinliğine katılan ve son zamanlarda Güneydoğu'da boy gösteren Çocuk-Der Genel Başkanı antikacı Nil Demirkazık hakkında, Batman'da yayınlanan Petrol Gazetesi'nde yazdığı bir yazıda "Sayın Öcalan" ifadesini kullandığı gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı tarafından inceleme başlatıldı.
Şemdinli'ye askeri sevkıyat başladı!

Güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da PKK'ya yönelik başlattığı operasyonlar aralıksız devam ederken, İran ve Irak'a sınırı bulunan Hakkari'nin Şemdinli ilçesine askeri sevkıyat yapıldı.

Kars Piyade Birliği'ne ait askeri teçhizatın yüklü olduğu konvoy dün Şemdinli'ye geldi.

İçinde ikişer tank bulunan 5 TIR, 40 askeri kamyon, 2 otobüs asker ve teçhizat yüklü 40 sivil kamyondan oluşan yaklaşık 100 araçlık konvoyun Derecik Beldesi yakınlarındaki Irak sınırına doğru gidecekleri belirtildi.
Masonlardan suç duyurusu!

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'nın Türkiye derneği, üyelerinin isim listesini yayınlayan Amerika'da kayıtlı bir internet sitesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Yapılan açıklamada 24 Mart'ta faaliyete geçen internet sitesinde 6 Haziran 2005 tarihinden bu yana derneğe kayıtlı kişilerle Özgür Masonlar Derneği ve Kadın Masonlar Derneği üyelerinin isim listesinin yayınlandığını belirtilerek "Oysa, Masonluk çekinilecek bir kimlik değil, bütün uygar toplumlarda iftihar edilecek bir sıfattır" denildi. İsimlerin internet ortamında yayınlanmasını "kişilik haklarına tecavüz" olarak niteleyen dernek, her bir üyenin hukuki ve cezai yollara bireysel olarak başvurabileceğini, ancak derneğin site hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldığını açıklandı. Dernek, dün Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
"Liderliği Çiller'e bırak"

DYP'li muhalifler boş durmuyor. Geçtiğimiz aylarda Aydın Menderes tarafından "Düz ova" açılımını eleştiren bir mektup, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a gönderilmişti. Şimdi de Tansu Çiller döneminin önemli isimlerinden Turhan Güven'in bir mektup yazarak Ağar'dan liderliği bırakmasını istediği iddia edildi. SABAH'a konuşan Güven "Mektup yazmadım. Öneride bulundum.

DYP kan kaybediyor. Ben bu partinin kurucularından biriyim. DYP bu duruma düşmeye layık değil. DYP'li taban sayın Çiller'i istiyor ve arıyor. Çiller gelirse DYP birinci parti olabilir" dedi.


Meclis Hizmet Ödülleri sahiplerini buluyor!

TBMM Üstün Hizmet Ödülleri bugün düzenlenecek törenle sahiplerini buluyor. Başkanlık Divanı'nca seçilen 47 kurum ve kişi ödüllerini alacak. Kişisel ödüllerde, AKP'li Lokman Ayva ve birçok milletvekili tarafından önerilen, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu tarafından aday olarak gösterilen 75 yaşındaki görme özürlü işadamı ve hayırsever Sadık Eratik de ödül alacak. 43 yıl önce, trafik kazası sonrası gözlerini kaybettiğini anlatan Eratik, "Kör olmaktan dolayı bir şükür duygusu var. Çalışmanın, başarılı olmanın bedensel bir özürle ilgisi olmadığını düşünenlerdenim" dedi.
Almanya'da çıkan Diyanet kitabı: Kadına dayak mubah!

Almanya'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nce satılan ve 'kadına dayak mubahtır' ifadesi yer alan bir kitap tepki yarattı. Köllner Express gazetesinde yer alan bir haberde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği tarafından kadının dövülmesini caiz gösteren skandal kitabın hâlâ satıldığı ortaya çıktı. Alman Hıristiyan Demokrat Partisi üyesi Kubilay Demirkaya, geçen yıl kitabın artık satılmayacağı açıklandığı halde kitabın Türkçesini piyasadan bizzat aldığını söyledi. Haber gazetede yayınlanınca Köln Uyum Sorumlusu Ehrenfelder de, kitabın satılmasını eleştirdi. Sosyal Demokrat Parti Federal Milletvekili Lale Akgün ise olayı skandal olarak niteledi.
Resim
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Hasta » Prş Nis 05, 2007 9:43

Teşekkürler,Ram, ilginç haberler var... :roll:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen Ram » Prş Nis 05, 2007 10:27

nurdi, bak bu haberlerin hepsi, küçük kutucuklar halinde. Bir-iki tanesini muhabbet olsun diye koydum. :) Ancak, göz önünde tutmuyorlar bu haberleri. "Seda Sayan ile Nihat Doan ne zaman, nerede evlenecek¿? İbo tecavüz iddialarına ne dedi¿?" gibi başlıklı haberler, bu haberlerin içeriği ve gazetedeki ayrılan kısım çok büyük. Bunlara ihtiyacımız yok, medyalamanın çirkin bir özelliği...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Hasta » Prş Nis 05, 2007 10:59

Ram, çok haklısın.Şemdinli'ye askeri sevkiyatın başlaması çok önemli mesela,ya da ilk 3 haber...Ama dediğin gibi,gözümüzü,medya maymunlarıyla boyamaya çalışmak işlerine geliyor...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x