DERVİŞ'in Sarı Çiçeği / Teoman ALİLİ

DERVİŞ'in Sarı Çiçeği / Teoman ALİLİ

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Kas 06, 2010 14:03

DERVİŞ'in Sarı Çiçeği

TEOMAN ALİLİ

En sevdiğim ilahidir; hani derviş sarı çiçeğe annesini babasını sorar ya, çiçekte ona cevap verir. Ancak sözlerde çiçeğin cinsi belirtilmez. Günümüzde ilahi tesadüf müdür nedir, sanki Derviş'in konuştuğu sarı çiçek gülmüş gibi geldi. MFÖ kusura bakmasın sarı lale değil sarı gül. Birlikte yazılınca Sarıgül oluyor. İnsan ister istemez soruyor: adaşlar havaalanında buluşutuğunda Derviş, adaşına sarıgül mü verdi acaba yada masada sarıgül mü vardı?

ASLINDA MESELE GÜL MESELESİ DEĞİL

İsimler sadece fikirlerin temsilcisi olabiliyor. Sanırım biraz daha açık olmak lazım. Açmak için kendime sorup kendim cevap vereyim. Tamamen kendi kendime konuşuyorum yani.

  • - ABD, AKP'den ne istiyor?
    - Füze kalkanını Türkiye'ye konuşlandırmasını.
  • - Peki AKP'nin gücü buna yetiyor mu?
    - Aslına bakarsanız hiç yetmiyor.
  • - Dolayısıyla ABD, AKP'yi iyice sıkıştırmak için ikinci iktidar alternatifini hazırlamaz mı?
    - Yıllarca hazırladı.
  • - Bu yeni bir parti olursa başarı şansı var mı?
    - Asla yok.
  • - AKP'nin karşısında en güçlü görünen parti hangisi?
    - CHP...
  • - Peki CHP'nin tabanı ve içinde ABD karşıtları var mı?
    - Cumhuriyet mitingleri ve son Kongre ABD karşıtlığının kanıtı.
  • - O halde CHP ne yapılmalı?
    - Liberalleşmeli.
  • - Liberal kadro var mı?
    - Elbette var.

KEMAL DERVİŞ VE SONRASI

Bütün soruları sorduktan sonra yakın tarihe dönelim. Kemal Derviş Türkiye'nin sol partilerini bölme ve iktidardan indirme sorumlusu olarak çalışmadı mı? DSP'nin iktidarını bitiren adam olarak öne çıkmadı mı? Dahası İsmail Cem ve Hüsamettin Özkan'ın DSP'den koparıp yeni bir parti kurdurup sonra kendisi CHP'ye gitmedi mi? Hepsinin cevabı evet ve bütün bu gerçekler varken ne tesadüftür ki Kemal Derviş daha önce planlandığı ortaya çıkan bir havaalanı görüşmesinde adaşı Kılıçdaroğlu'yla görüştü. Ne olduysa o görüşmeden sonra oldu. Önder Sav'la Kılıçdaroğlu'nun arası açıldı, parti dengeleri değişti, CHP'nin türban söylemi değişti v.s. Açıkça göründü ki Derviş yeni bir operasyon yapıyor. İLGİNÇ DEĞİL Mİ?Kemal Derviş'in yakın dostlarından biri Mustafa Sarıgül ve Hikmet Çetin. İki isim de ABD'ye gidip görüşmeler yapmayı çok seviyor. Kemal Derviş zaten ABD'de yaşıyor. Tam liberal sol yani... Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye girmesine en çok karşı çıkanlar kimdi. Deniz Baykal ve Önder Sav. Baykal kaset komplosuna maruz kaldı. Kaset komplosu olmadan birkaç ay önce Sarıgül ABD'deydi. Önder Sav'a darbe girişimi var. Adaşların görüşmesinden hemen sonra. Bence çok ilginç. Bakalım yakında Sarıgül CHP'ye katılacak mı?

ABD YEDEKLEME ZORUNDA

ABD, gerek füze kalkanı gerekse diğer çıkarları için AKP ile çalışamıyor. AKP'nin islami tabanı ve İsrail karşıtı çıkışları ABD'yi yeni iktidar seçeneklerine itiyor. ABD, AKP'nin seçimlerde koalisyon kuramayacak bir durumda olduğunu biliyor. Seçimlerde olası bir kayba göre yeni iktidar seçeneğini arıyor. CHP'nin içinde ve özellikle tabanında ulusalcı kökler varken CHP'ye güvenemiyorlar. Bu yüzden CHP'nin liberalleşmesi gerekiyor. CHP klasik köklerinden koparken Kılıçdaroğlu, Hurşit Güneş, Gürsel Tekin ve Mustafa Sarıgül gibi isimler öne çıkarılabilir.

AMAN DİKKAT!!!

Bu bölümden sonraki tüm sözlerim meclisten dışarı. Türkiye'nin federasyon yapılması veya parçalanması için AKP yeterli değil bu yüzden kurucu partinin ele geçirilmesi lazım. Devrimle kurulan bütün ülkeler kurucu partilerin başına geçen liberal veya işbirlikçi yada yetersiz isimlerin iktidarında yok oldu. Romanya, Bulgaristan, Yugoslavya, SSCB v.s... Umarım Türkiye'de aynı oyun oynanmıyordur. CHP Atatürk'ün partisidir orada yönetici olanlarda Atatürk'ün yolundadır biz öyle biliriz.


TEOMAN ALİLİ, 4 Kasım 2010
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: DERVİŞ'in Sarı Çiçeği / Teoman ALİLİ

İletigönderen avrasya » Pzr Kas 07, 2010 3:19

İlahi Teoman,
Yazının başlığını görünce, daha tıklayıp okumadan, benim de ağzımdan "sordum sarı çiçeğe" sözleri dökülüverdi.
Yani bir başlıkta gelenin ne olduğunu çağrıştırıyorsun.
Derviş adaşına Sarıgül verdiyse, ki verdiği anlaşılmakta , bu durumda CHP nin sararıp solacağı , hatta sarılık olup yataklara düşeceği açıkça görülmekte.
Eee, Akepe yenilikçiyiz diye geldi , Kılıçdaroğlu da altta kalır mı , biz de yenilikçiyiz diye eski köye yeni adet getirdi. Bu yenilikçilik , yeni lafları da hep aynı küresel planın artık bayatlamış bir parçası ..
CHP nin kurucusu Mustafa Kemal varken , Mustafa Kemal olmak varken Kılıçdaroğlu Kemal'i , Gandi yapmaya kalkanlar yoksa Gandi matruşkasının içine Gorbaçov'u mu koydular ?
İlk zamanlar safiyane diye bakarken , ama bu kadar da safiyane olmaz ki yani derken ..
Kılıçdaroğlu'nun Dersim, 27 Mayıs, TSK 35. madde , türban, af vs. vs. gafları peşisıra gelirken, gafların gaf olmadığı artık gün gibi aşikarken ...
Ve Kemal Derviş de çıkıverir sahneye..
Sonrası malum, CHP de olanlar...
Bakalım daha neler olacak ? CHP nin tabanına bu acı ilaç nasıl yutturulacak? Ne kadarına yutturulacak?
Muhalefeti de dizayn edip hizaya sokan Amerikanın bu operasyonu nasıl bozulacak?
Kullanıcı küçük betizi
avrasya
Üye
Üye
 
İletiler: 279
Kayıt: Prş Oca 15, 2009 23:08


Şu dizine dön: Teoman ALİLİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x