Derya Can rekor için hazırlanıyor

Diğer spor dalları

Derya Can rekor için hazırlanıyor

İletigönderen Ayberk » Pzt Haz 11, 2007 20:01

[img]http://www.ajanspor.com/resim/derya_can_01.jpg[/img]

Derya Can rekor için hazırlanıyor

Çanakkaleli dünya rekortmeni milli yüzücü Derya Can, İtalya'da yapılacak olan 4. Serbest Dynamik ve Küp Apnea Dünya Şampiyonası'na, dünya rekoru kırmak için hazırlanıyor.


Can, yaptığı açıklamada, 22 Temmuz-4 Ağustos tarihlerinde İtalya'nın Bari kentinde yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda katılacağı Dynamik Apnea (tek nefesle su altında en fazla mesafeyi yüzme) ve Küp Apnea (10 metre derinlikte tek nefesle mesafe kat etme) kategorilerinde rekor kırmak istediğini söyledi.

Bugüne kadar milli formayla Tunus, Hırvatistan, Almanya ve İspanya'da Türkiye'yi temsil edip, 2002 yılından bu yana 10'u aşkın Türkiye, 3 kez de dünya rekoru kırdığını belirten Can, ''Yarışmaya Çanakkale Boğazı'nda hazırlanıyorum. Geçtiğimiz hafta 152 metre olan Dynamik Apnea kategorisindeki dünya rekorunu antrenmanda 160 metre yaparak geçtim. Bu dereceyi müsabakalarda da yapacağıma inanıyorum. En büyük hedefim dünya şampiyonu olmak'' dedi.

Can, Türkiye Su Altı Federasyonu Başkanı A. İnkılap Obruk'un çok büyük desteğini gördüğünü ifade ederek, ''Başkanımız, maddi manevi olarak beni ve diğer milli takım sporcularını destekliyor. Bu desteğin bizleri daha da yukarılara taşıyacağına inanıyorum. İtalya'da Türklerin ne kadar güçlü olduğunu göstermek istiyorum'' diye konuştu.

Dünya Şampiyonası'nda çok önemli rakipleri olduğuna işaret eden Can, buna rağmen ''İtalya'nın çizmesini ayağına geçireceğini'' kaydetti.
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye
 
İletiler: 1400
Kayıt: Prş Mar 01, 2007 21:04

Şu dizine dön: Diğer Spor Dalları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x