Devlet Gülen’i sahiplendi

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Devlet Gülen’i sahiplendi

İletigönderen Türk-Kan » Sal Şub 24, 2009 15:41

AKP’li 6 vekilin Erbil’de üniversitesini açtığı grubun Kenya’daki lisesini de Cumhurbaşkanı Gül açtı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kenya’da Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen Feza Eğitim Kurumları’nın okullarını ziyaret etmesi tepkiyle karşılandı. TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, “Üzücü olan, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’nın, Başbakanı’nın, bakanlarının bu projelerin taşeronluğunu yapmasıdır. Bu gidişatın önlenmesi adına yerel seçimler iyi bir fırsattır” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, safari görüntüleriyle hafızalarda yer edinen Kenya ve Tanzanya gezisinde Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen okulları ziyaret etmeyi de unutmadı. Tanzanya’nın Darüsselam kentinde düzenlenen iş forumuna katılan Gül, burada ayrıca Gülen’e yakınlığıyla bilinen Feza Erkek Lisesi’nin mezuniyet törenine katıldı. Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül de Tanzanya Cumhurbaşkanı Jakaya Kikwete’nin eşiyle birlikte Feza Kız Lisesi’nin açılışını yaptı.

Feza Eğitim Kurumları bir süre önce de Kuzey Irak’taki Erbil kentinde Işık Üniversitesi’ni kurmuştu. Üniversitenin açılış törenine AKP’liler “çıkarma” yapmıştı. Bölgesel Kürt Yönetimi’nin Başbakanı Neçirvan Barzani tarafından yapılan açılışa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın izniyle AKP’li milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, İbrahim Hasgür, Saadettin Aydın, Abdülhadi Kahya, Burhan Kayatürk ve Vahit Kirişçi de katılmıştı.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi ve CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Gül çiftinin ziyaretlerini sert bir dille eleştirdi. Gülen cemaatinin hızla yayıldığını ifade eden Altay, “Üzücü olan, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’nın, Başbakanı’nın, bakanlarının, milletvekillerinin bunların projelerine alet olmaları, bunun da ötesinde devlet eliyle bunların projelerini desteklemesidir” dedi. Bu tablonun Türkiye Cumhuriyeti’nin misyonuyla bağdaşmayacağını vurgulayan Altay, “Bu tabloyu üzüntüyle ve ibretle izliyorum. Devletin üst kademelerindeki isimlerin bu projeleri desteklemeleri, sahiplenmeleri, Gülen’in taşeronluğunu yapmaları Cumhuriyet ilkeleriyle de bağdaşmaz” dedi.

Türkiye’de bütün kurumların hızla “AKP’lileştirildiğini” vurgulayan Altay, şöyle konuştu:

“Türkiye seçime giderken bu tabloyu iyi okumalı, laik, demokratik, hatta liberal unsurlar, merkez sağın içinde olan vatandaşlarımızın da bu tehlikeyi önlemek adına kesinlikle CHP’ye destek vermeleri lazım. Türkiye’de bütün kurumlar birer birer AKP’lileştirilmektedir. Bu gidişin önüne geçecek Türkiye’de başka bir kurum kalmamıştır.”


CUMHURİYET
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x