DINK cinayetinde bomba haber!!

Genel & Güncel Konular

DINK cinayetinde bomba haber!!

İletigönderen creative » Cmt Mar 31, 2007 12:10

Taka gazetesi HAYRETTIN BEKTAS haberine gore

Devletin bu cinayetin olacagindan haberi vardı.

Cinayet sonrası, Trabzon'umuzun uzerine bu kadar gelinmesi acaba planli miydi diye dusunuyor insan??


Taka Gazetesi, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Müfettişlerinin raporlarına ulaştı

2.muhbir iddiası raporda
Hrant Dink cinayeti sonrasında Mülkiye Müfettişlerinin yanı sıra jandarma ve polis müfettişlerinin de rapor hazırlamada görev aldığı öğrenildi. Toplam 4 müfettiş tarafından hazırlanan 15 rapor, ilgili kurumlara gönderildi. Raporlara ilişkin edindiğimiz bilgilere göre, Erhan T.’nin haricinde bir muhbirin daha Emniyet ve Jandarmaya bilgiler verdiği belirlendi.

Kahvehanelerde konuşuluyordu
Yasin H. ile Ogün S.’nin yalnızca atış talimi yapmadığı, bomba talimi de yaptığı raporda geçen bir başka konu. Daha önce Mc Donalds’ın bombalaması olayının faili olarak hüküm giyen Yasin H.’nin, Dink cinayeti için de bombalama planı olduğu ancak bu plandan son anda vazgeçtiği ortaya çıktı. Raporda, ‘Pelitli’de her kahvehane de Ogün’ün yapacakları konuşuluyordu’ ibaresi de yer aldı

Cerrah nasıl kurtuldu?
Dönemin Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ile Emniyet Müdürü Reşat Altay hakkında hazırlanan raporların ‘değerlendirme’ amaçlı olduğu, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah hakkında hazırlanan raporun ise ‘disiplin raporu’ olduğu yazıldı. Disiplin raporuna göre ‘men’ cezası alması beklenen Celalettin Cerrah’ın nasıl kurtulduğu ise dikkat çekiyor.

Trabzon’da yaşanan olayların ardından kentte inceleme yapan müfettişlerin hazırladığı rapor ilgili kurumlara gönderildi. Raporlara ilişkin ilk bilgiler şok ediciydi. Pelitli beldesindeki kahvehanelerde bile Ogün S. tarafından Hrant Dink’in öldürüleceğinin konuşulduğu ortaya çıktı. Ayrıca daha önce kamuoyuna yansıyan atış talimi sırasında bomba talimlerinin de yapıldığı öne sürüldü.
Raporu hazırlayan müfettişler, Trabzon Valisi ve Emniyet Müdürü hakkında değerlendirme yaparken, İstanbul Emniyet Müdürü hakkında da disiplin soruşturması yaptı.
İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan teftiş raporu bu kez çok kapsamlıydı. Mülkiye Müfettişlerinin yanı sıra Jandarma ve Polis müfettişlerinin de rapor hazırlamada görev aldığı öğrenildi. Toplam 4 müfettiş tarafından hazırlanan 15 rapor ilgili kurumlara gönderildi. Raporlara ilişkin edindiğimiz bilgilere göre, muhbir olarak bilinen Erhan T’nin haricinde bir muhbirin daha Emniyet ve Jandarmaya bilgiler verdiği ve Ogün S’nin Hrant Dink’i öldüreceğini günler öncesinde ihbar ileri sürüldü.

-BOMBA TALİMİ YAPMIŞLAR-
Kamuoyunda uzun süre gündemde kalan Hrant Dink cinayeti öncesinde, Yasin H. İle Ogün S.’nin yalnızca atış talimi yapmadığı bomba talimi de yaptığı raporda geçen bir başka konu. Daha önce Mc Donalds’ın bombalaması olayının faili olarak hüküm giyen Yasin H.’nin, Dink cinayeti için de bombalama planı olduğu ancak bu plandan son anda vazgeçtiği ortaya çıktı.

-KAHVEDE BİLE KONUŞULMUŞ-
Cinayetle ilgili detaylı rapor hazırlayan müfettişler, Pelitli beldesinde vatandaşlarla de görüşmüş. Yöre halkının cinayetin işleneceğinden önceden haberdar olduğu ve bu konunun kahvehanelerde bile konuşulduğu belirtiliyor. Bu denli geniş bir kitle tarafından bilinen bir konu olmasına karşın herhangi bir önlem alınmaması ise raporda özellikle vurgulanan konulardan biri.

-DİSİPLİN SORUŞTURMASI-
Dönemin Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ile Emniyet Müdürü Reşat Altay hakkında hazırlanan raporların değerlendirme amaçlı olduğu İstanbul Emniyet Müdürü hakkında hazırlanan raporun ise disiplin raporu olduğu öğrenildi. Disiplin raporuna göre işlem yapılması durumunda İstanbul Emniyet Müdürü’nün disiplin cezası, görev yeri değişikliği hatta meslekten men cezası bile alabileceği öğrenildi. Ayrıca olayla ilgili olarak daha önce gözaltına alınmayan ancak olayla bağlantıları olduğu gerekçesiyle bazı kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

kaynak >>> http://www.takagazete.com/haber.php?id=1191
TERÖRÜN BEYNİ BARZANİ
YÖNETİMİ KANDİL
DESTEKÇİSİ BÖLÜCÜLER
MİHMANDARI AKP'DİR
Kullanıcı küçük betizi
creative
Üye
Üye
 
İletiler: 855
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 20:27
Konum: Başkent'den

İletigönderen SultanGaliyev » Cmt Mar 31, 2007 19:33

devlet demiyelim ..mevcut iktidar ve emperyalist işbirlikcilerin haberi vardı bu cinayetten..ki haberden öte kendileri planladılar
.. iyi izlenilirse amerikan senatosunun aldığı karar aynen şöyle 301 kalksın=))ve ermenistanla sınır ilişkileri geliştirilsin,, işbirlikci iktidar hemen denileni yaparak van'daki kiliseyi resmi törenle açtı
Kullanıcı küçük betizi
SultanGaliyev
Üye
Üye
 
İletiler: 84
Kayıt: Sal Şub 27, 2007 21:29
Konum: dünyadan öyle diyorlar...


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 8 konuk

x