Divane Ağaç Yunus Emre

Divane Ağaç Yunus Emre

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Ara 05, 2007 12:32

Divane Ağaç Yunus Emre

Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın “Divane Ağaç (Yunus Emre)” adlı oyunu ilk kez Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Turgay Nar’ın yazdığı, Hüseyin Köroğlu’nun yönettiği oyun 5 Aralık’tan itibaren Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde sahnelenecek.

Oyunun konusu kısaca şöyle:

Moğol istilası sırasında Yunus Emre'nin anası Kün Ana, Yunus'u henüz doğurmuştur; loğusa halindeyken Albastı'ya girmiştir. Albastı içindeyken gördüğü sanrılar, hayaller, düşler içinde başka bir zaman diliminde Yunus Emre’nin mezarını aramaya başlar.

Geçmişten bu güne Anadolu toprağının yetiştirdiği mutassavıfların ve gittikçe kaybolmaya yüz tutan kültürümüzün, ‘evrensel varoluşu’ açıklayan, tüm dünyaya kaynaklık etmiş felsefelerinin izindeki Kün Ana’yı yani Anadolu‘yu anlatmaktadır. 2007 Mevlana Yılı için repertuarında sergilenen “Can Ateşinde Kanatlar” oyununun hemen ardından Türkçe’nin en yalın ve zengin biçimiyle eserler vermiş ‘Yunus Emre’yi onun olmadığı fantastik bir zaman diliminde anlatan ‘Divane Ağaç’ adlı oyun, 05–09 ve 26–30 Aralık tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

“Divane Ağaç (Yunus Emre)” adlı oyunda Erhan Abir, Tomris İncer, Zümrüt Erkin, Meriç Benlioğlu, Çağlar Yiğitoğullari, Eraslan Sağlam, Esin Umulu, Pelin Budak, Özge Midilli rol alıyor.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Sinema & Tiyatro

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x