Doğa Katili Bunlar Cani Bunlar

Doğa Katili Bunlar Cani Bunlar

İletigönderen Feza Tiryaki » Pzt Ara 06, 2010 14:25

DOĞA KATİLİ BUNLAR
CANİ BUNLAR

"Gerze Olay " adlı yerel internet(bilgiağı) gazetesinden aldım bu konuşmayı.
Kasım ayının sonunda Gerze ‘de yapılan (Gerze-Sinop‘un ilçesi) iki gün süren bir çevre toplantısında(27-28 Kasım) yapmış bu konuşmayı muhtar Ali Koç.
Ders alınacak, okuyanı sarsacak bir konuşma. Büyük büyük adamların dediklerini de okuyun ama içinizden birilerinin yazısını daha bir dikkatli okuyun...



Sevgili Arkadaşlar,
Çanakkale Biga’dan geliyorum. Sizlere termik santrallerin mağdurlarının selamları ve sevgilerini getirdim.Buraya gelebilmek için dört beş araç aktarma yapmak durumunda kaldım.Çünkü (bunu)bir görev bildim.Cumartesi sabah(sabahı) başka türlü sizlerin arasında olamazdım.Sizler çok güzel bir memlekette oturan güzel insanlarsınız. Bizleri çok güzel misafir ettiniz.
Ben bu ülkede yaşayan bir kişiyim. Benim köyümde de (bu santralı) kurdular.

4 yıl içerisinde zeytin ağaçları gitti.

Yemeklik zeytinlerimiz vardı, gitti.
Tonlarca yağ çıkarıyorduk, gitti.
Görmek isteyen varsa, gelsin misafirim olsun.


Hıdır Gölü’nü bilen varsa gelsin bana, misafir olsun. Canlı olarak hepsini gösterece‘m sizlere.
Artı(üstelik) antik sahalara, 4000 sene evvele ait mezarların olduğu yerde yaptılar(santralı). Bir taşla iki kuş vuruyorlar. Daha hiç açılmamış mezarların olduğu yerleri aldılar. Yarın bunları talan edecekler.

Ben savcılığa dilekçe verdim. Böyle böyle yapıyorlar diye. Bana Kültür Bakanlığı’na müracaat edeceğiz, yazı gelince seni buluca’z, dediler. Zaman geçti aradılar, buldular. Bana göster, dediler. Kültür Bakanlığı’ndan müfettiş geldi. Koruma adı altında dümenden kazı yaptılar.

Biga’da bu konuda ne adalet var. Ne savcı var, ne hakim var.

Benim tavsiyem var, herkes enerji, enerji diyor. Tamam da, rüzgâr enerjisinden niye istifade etmiyoruz? Çanakkale ’de kurdular. Rüzgâr enerjisi… Pervaneler dönüyor…

Bandırma’da da kuruldu. Gelibolu’da da kuruldu. Bunlara yönelsek ya. Bunlara yöneltelim. Allah’ın verdiği rüzgârla enerji elde edilecek yani, bu toplum örgütlerimize sesleniyorum: Bunlar nereye yapılacaksa bunları yapalım!
Siz,- şu anda yeni bir tane daha termik santral kuruluyor hemen- şimdi yapılan santral nereye yapılacak biliyor musunuz?
Yerleri nasıl aldılar biliyor musunuz?

Bir arkadaşımızın 50 dönüm yeri vardı. Meyve bahçesi yapıca‘z dediler, şeftali dikice‘z dediler, elma dikice‘z dediler, bak görün zararı var mı termiğin dediler... Adamlar 20 milyardan aldılar. 1 trilyon para verdiler. Sonra termik santrali patlattılar.
Uyanık olun, sorgu sual yok, hakim geliyor, ziraatçiler geliyor, ertesi gün makinalar geliyor. Karşı çıktık, jandarmalar geldi.
Zeytin ağaçlarımızı talan ettiler.
On binlerce zeytinimizi katlettiler.
Doğa katili bunlar!

Cani bunlar !


On binlerce zeytin ağacı demek, ne demek?

Biz karşı geldik, jandarmayı karşımızda bulduk. Olay bitti. O nedenle böyle şeyler etmeyin. Sırf onun için geldim. Yani davamıza sahip çıkalım.
Rüzgâr enerjisine önem verelim.
Teşekkür ederim hepinize...

Muhtar Ali Koç

Bu konuda bir yazı daha var okumanızı istediğimiz:

HES’ ler kimleri besler?


Bir HES furyasıdır gidiyor. İki binin üzerinde HES müsaadesi verilmiş. Yani sizin anlayacağınız Doğu Karadeniz bölgemiz katlediliyor. Benim anlayamadığım ise, neden? Neden bu müstesna doğaya sahip bölgemizi hükümet katletme ihtiyacı hissediyor. Ne kötülüğünü gördü dersiniz? Her seçimde oyları da AK Parti’ye(AKP’ye) veriyorlar. Öyle ise bu zulüm neden? Hadi diyelim o yöre insanının tipini beğenmiyorsunuz ve yok etmek istiyorsunuz. Peki, doğanın suçu ne? Yörenin kuşu böceği size ne yaptı? Biri bu soruların cevabını vermelidir.

Hükümete göre o yöreye yapılacak hidroelektrik santraller elektrik sorunumuza katkıda bulunacakmış. Kusura bakmayın inanmıyoruz. Bütün projeler gerçekleşse bile ülkenin kullandığı elektriğin maksimum %3’ ü temin edilebilecek. O zaman konu elektrik elde etmek değil. Başka bir şeyler oluyor. Neden mi böyle düşünüyoruz?

2002 yılında Hidroelektrik santrallerinden elde edilen elektrik miktarı toplam üretimin %39 u, doğalgazdan elde edilen elektriğin miktarı ise %22 idi.
Bu gün doğalgaz %60, Hidroelektrik santralleri %18

Bu da gösteriyor ki, AK Parti(AKP) iktidarı bilerek ve isteyerek hidroelektrik santrallerini çalıştırmamış, ağırlığı doğalgaza vermiştir. Atatürk barajının çalıştırılmadığını medyadan takip ettiğimiz(kadarıyla, barajın) sekiz jeneratörü çalıştırılsa HES’lerin tamamında elde edilecek enerji karşılanır.(mış)

Basitçe baktığınızda güzelim doğamızı yandaşlara peşkeş çekme gibi görünse de aklımıza daha derin daha soğuk, daha ürkütücü ilişkiler, çok kötü kokular geliyor.
Derelerin kardeşliği platformu yöre halkı ile beraber bu katliamı durdurmaya çalışıyor. Başarıları için her Türk vatandaşının desteğine ihtiyaç var.

Cem Osman TAMTÜRK

Bu da benim eklediğim not bu yazılara:

Türkiye’yi bu proje bitirecek


Başka hiç bir şey değil Türkiye’yi bu proje bitirecek...
Genetiği değiştirilmiş gıdalar, tarımın hayvancılığın sonunun getirilmesi, ekonomik bağımsızlığımızı kaybetme, adım adım gelen şeriatın ayak sesleri, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesiyle oynama, kamu çalışanlarını köleleştirme, çalışanları sendikasızlaştırma, işsizlik...değil asıl bu tertip canımıza okuyacak...
Bu santrallar 49 yıllığına arazi ve sularımız kiralanarak yapılıyor. Yerüstü ve yeraltı varlıklarımız elimizden bu kadar uzun bir süreliğine çıkarılarak...
Allah korusun, küresel ısınmayla ısınan, kuruyan dünyamızda insanlarımız susuz kaldıklarında ne yapacaklar dersiniz, ya birbirlerini veya sularını ellerinden alanları boğazlamaya kalkarlarsa?Ya kımıldayamaz , beslenemez hale gelip yavaş yavaş açlıktan ölürlerse!..
Ülkemiz çölleşirse...
Ülkemizin doğal bitki örtüsü ve canlılarının doğal dengesi geri dönülemez şekilde bozulursa...
Dünyada su savaşları başlarsa…

Biraz düşünmeye ne dersiniz?

Feza Tiryaki, 6 Aralık 2010
Ekleme:
Alıntı yazılarda kullanılan parantez işaretleri ve bu parantez işaretlerinin içine yapılan kısa açıklamalar bana aittir.
Yapıcaz, dikicez gibi mahalli şiveleri yazarken kesme işareti kullandım:"Yapıca‘z , dikice‘z ..."gibi.

„Artı antik sahalara da 4000 sene evvel Yunanistan’da bulunan mezarların olduğu yerde yaptılar.“ Cümlesini de yanlış yazıldığını düşünerek şöyle kısalttım:

"Artı(üstelik) antik sahalara, 4000 sene evvele ait mezarların olduğu yerde yaptılar(santralı)."
Çünkü bizim topraklarımız bizimdir. Türkiye’dedir Çanakkale, Biga ;Yunanistan’da değil.
Feza Tiryaki
Kullanıcı küçük betizi
Feza Tiryaki
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 987
Kayıt: Sal Kas 09, 2010 14:12

Şu dizine dön: Feza TİRYAKİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x