Dönemeci İçten Almak Masum mu?

Dönemeci İçten Almak Masum mu?

İletigönderen mehmetgarip » Cmt Tem 06, 2019 12:58

Trafikte en önemli konulardan bir tanesi dikkattir. Peki, siz ne kadar dikkatli olursanız olun karşı tarafın dikkatsizliği sizi etkiler mi?

Elbette karşı tarafın dikkatsizliği yapacağı hatalar sizin hayatınıza mal olabilecektir. Her ne kadar iyi bir sürücü olursanız olun karşıdan gelen bir hatayı düzeltme şansınız yoktur. Burada bahsedeceğim konuysa karşıdan gelen sürücülerin çoğunlukla yaptığı bir hatadır.

Dönemeci içten almak nedir? Neden alınır? Tehlikesi nedir?

Dönemeci içten almak araçla dönemece uyumlu dönemecin yattığı yöne sıfır girmektir. Kendi şeridinizde ve sağa yatan bir dönemeçte zaten olması gerekeni yapar sıfır girersiniz. Sola yatan karşı tarafın şeridine giren dönemece hızınız yüksek olursa girme eğilimi gösterir yâda girersiniz. Yâda dönemecin yattığı yönde girmek daha kolayınıza gelir. Yolda giderken karşılaşılan dönemeçten size göre sağ tarafınıza eğilen bir dönemeç ise zaten o şerit size ait ve sizin dönemece içten girmenizde bir sakıncama yoktur. Sola eğilen bir dönemece girerseniz karşı tarafın şeridini ihlal ettiğiniz gibi önü görülmediği için mutlak kazaya sebebiyet verecek bir hata yapıyorsunuz.

Bugüne kadar karşı tarafın dönemece içten girmesi ile sürekli karşılaşıyordum. Dün karşılaştığım durum yüreğimi ağzıma getirdi ve bu konuya değinmem gerekti. Üst tarafı kaya alt tarafı göl olan bir dönemeçte karşılaştığım durumda vitesi boşa alıp frene basıp beklemekten başka hiçbir şey yapamadım.

Birde dönemece içten girmeyi masumlaştırmaya çalışanları görüyorum. Dönemece içten girmek masum değil trafik kazasıdır.
Gazeteci Yazar Mehmet GARİP
Kullanıcı küçük betizi
mehmetgarip
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 60
Kayıt: Sal Kas 06, 2012 22:01

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 8 konuk

x