Dünyaca Ünlü Şekerleme Markası Mondelez’den Zam Açıklaması

Genel & Güncel Konular

Dünyaca Ünlü Şekerleme Markası Mondelez’den Zam Açıklaması

İletigönderen derinnacar » Çrş Haz 06, 2018 16:05

Ünlü şekerleme ve atıştırmalık şirketi Mondelez, son dönemdeki ekonomik koşullar ve yüksek maliyet sebebiyle sıkıntı yaşadıklarını ve zam yapmak zorunda kalacaklarını bildirdi.

Resim

Atıştırmalık ve şekerleme üreticisi, dünyaca ünlü marka Mondelez, Türkiye’de üretici enflasyonunda zirvelerin görülmesi üzerine, tüketici fiyatlarına zam yapmak istediklerini bildirdi. ÜFE Mayıs ayında %20,16 ile son 15 yılın zirvesini görürken, bu durumdan tüketicilerin de etkileneceği ifade edildi.

Mondelez International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz, maliyetler yüzünden zam yapmak zorunda kalacaklarını belirtti.

Resim

Seçim öncesi yurt içinde yaşanan belirsizliğe dikkat çeken Karagöz, Şubat ayından itibaren herhangi bir zam yapılmadığını, sadece tek bir ürüne zam yaptıklarını belirtti. Ekonominin tamamını etkileyen makroekonomik faktörlerin kendilerini de etkilediğini söyleyen Karagöz, 2018 yılının başından bu yana sadece %10 oranında bir zam uyguladıklarını dile getirdi.

Seçimlerden sonra nelerle karşılaşacaklarını bilmediklerini, tüm olumsuz koşullara rağmen işlerine odaklanmaya çalıştıklarını ve yüksek maliyet nedeniyle zam yapmak zorunda kalacaklarını ifade etti.

Türkiye çatısı altında faaliyet gösteren Kent’in Gebze’deki üretim tesisinde, bayram içim 12 bin tonluk üretim gerçekleştirildiğini söyledi.

Resim

Söz konusu üretimin %20’sinin İstanbul’a, geri kalanının ise Anadolu’ya yollandığını belirten Karagöz, bayram öncesinde 20 bin satış noktasında, iki hafta süreyle 6.500 satış elemanının çalıştığını, geçici satış destek ekipleri arasında genellikle üniversite öğrencileri veya daha yeni mezunların yer aldığını söyledi. Toplam şeker pazarının 500 milyon TL olduğunu ve bunun 300 milyon lirasının bayram dönemlerinde elde edildiğini sözlerine ekledi.

Mondelez Türkiye 2016 yılında 603 milyon TL olan net cirosunu, 2017’de 720 milyon TL’ye taşıdı.

Resim

Son 6 yıl içerisinde 200 milyon TL yatırım yapıldığını belirten Karagöz, 2018 içinde 45 milyon TL daha yatırım hedeflediklerini söyledi. İhracatta yeni hedeflerin olduğunu belirtirken, büyümeye devam edeceklerini ve yeni piyasalara açıldıklarını dile getirdi. Türkiye grubunun 2016 yılında 182 milyon TL olan net karını, 2017 yılında 213 milyon TL’ye taşıdığını sözlerine ekledi.


Kaynakça: https://paratic.com
Kullanıcı küçük betizi
derinnacar
Üye
Üye
 
İletiler: 59
Kayıt: Pzt Tem 25, 2016 14:03
Konum: Ankara

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x