E PES DOĞRUSU!

E PES DOĞRUSU!

İletigönderen Noyan Umruk » Cum Ara 30, 2011 13:53

--Diğer Yazıları--E PES DOĞRUSU! ¬HESSEL ve WALLERSTEİN’A SERZENİŞLER… / Dr. Noyan UMRUK ¬LOS İNDİGNADOS-Dr. Noyan UMRUK ¬SAFİNAZ HANIMTEYZE'NİN ALTINLARI...Dr.Noyan UMRUK ¬PARACIKLAR DÜNYASINDA CİDDİ ARAYIŞLAR… ¬“DÜNYANIN HALLARI” KİMLERDEDİR VEBALI? ¬BOLERO BİTTİ : KRİZDEN BUNALIMA ¬O'NU ANLAMAK ve O'NUNLA YAŞAMAK... ¬KURBANLAR ve BAYRAMLARI... ¬CUMHURİYETİN KIYMETİNİ BİLİNİZ EFENDİLER... ¬BOĞAZIN DAYANILMAZ ÇEKİCİLİĞİ, YAŞAYAN MÜZELER VE "KATLİAM"... ¬“TARİHİN SONU”(1) YERİNE İMPARATORLUKLARIN ÇÖKÜŞÜ MÜ?TARİH HAYIRLI BAHARLAR DİYOR... ¬ÖNEMLİ OLAN “ASIL BABA”… ¬ORTADOĞU LABİRENTİNDE “ÖNDER” YA DA “DERBEDER”OLMAYA DAİR DÜŞÜNCELER ve SORU ¬EGE ve KIBRIS SORUNLARININ PERDE ARKASI… ¬YİNE N'OLUYOR BURALARDA... ¬ON KALA... ¬TEHLİKELİ İLİŞKİLER… ¬TANRI TAKSİRATINIZI AFFETSİN... ¬HABEAS CORPUS'U ÖLDÜRDÜLER... ¬ASLINDA GARP CEPHESİNDE YENİ BİR ŞEY YOK, AMA EMPERYALİZMDE OYUN ÇOK ¬YİNE ATI ALAN, ÜSKÜDARI GEÇİYOR MU? ¬SIRA SİZE GELİNCE… ¬Avrupa'da Şampiyon Olmak, Cari Açıkta Rekor Kırmak… ¬SİZİ GİDİ ŞAŞKIN TATLI SU LİBERALLERİ SİZİ… ¬MISIRA VERİR TALKIMI; KENDİ YUTAR SALKIMI: TORBA YASA ¬BİR ÇUVAL DA ÇALIŞANLARIN BAŞINA... ¬A.K.P. ve SOSYAL POLİTİKA ¬SERVET EDİNİMİ- VERGİ DENETİMİ - ULUSLARARASI İLİŞKİLER ve ULUSAL GÜVENLİK SORUNU ¬YASA DEVLETİ BAŞKAAA... HUKUK DEVLETİ BAŞKA... ¬O'na Dair ¬MALİ AF OPERASYONU... ¬CUMHURİYETİN KIYMETİNİ BİLMEK... ¬"ALLAH MİSTEHAGINI VESİN" ¬BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMAK... ¬BİR ZAMANLAR 30 AĞUSTOS...Dr. Noyan UMRUK ¬BELGENİN TA KENDİSİ: HANEFİ AVCI ¬

--------------------------------------------------------------------------------

E PES DOĞRUSU!

--------------------------------------------------------------------------------

Tarih : 30.12.2011 13:21:20


--------------------------------------------------------------------------------

Nasıl demokrasi ama… İleri demokrasi… Rabbena, hep banaaa demeyin sakın ha…Seçimden seçime demokrasi bu kadar oluyor be kardeşim…Bu pervasızlığın kabahati Şair’in dediği gibi “ - Demeğe de dilim varmıyor ama-/ kabahatin çoğu Senin, Canım Kardeşim!”

--------------------------------------------------------------------------------





Karakter boyutu :


E Pes Doğrusu! / Dr. Noyan UMRUK





“Özgürlük – Eşitlik- Adalet” ilkelerinin beşiği “Assemblee Nationale” de “Türkler, Ermenilere soykırım falan yapmamıştır” diyenlere hapis ve külliyetli miktarda para cezasının kabul edildiği günün gecesi, Büyük Millet Meclisi’ndeki vekilleriniz Sosyal Güvenlik Mevzuatında düzenlemeler yapmak üzere toplandılar. Milyonlarca emekli, özellikle 2000 yılı öncesi emeklileri, 2000 yılından sonra emekli olanlara göre yaşamakta oldukları büyük gelir eşitsizliğinin giderilmesini, intibaklarını bekler,(1) buna karşılık, ortalıkta bütçe ve kaynak yetersizliği söylemleri dolaşırken bakın neler oldu?



-Ücretsiz olan Aile Hekimi muayenesi 2 T.L. oldu.

- Reçetede yer alabilecek ilaç sayısı ve katkı payları da artırıldı. Buna göre üç kalem ilaca kadar 3 lira, 3 kalemden sonraki her kalem ilaç için de birer lira daha bedel ödeyecekler.



Eeee, bunda ne var diyeceksiniz? Doğru, lakin film bundan sonra kopuyor. TBMM Genel Kurulu’nda, Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair bu tasarı görüşülürken iktidar ve muhalefet milletvekilleri, ortak imzayla bir önerge verdiler, önerge aleyhine konuşmak üzere hiçbir vekiliniz söz istemedi ve...



2008'de çıkarılan ve reform olarak sunulan 5510 sayılı yasa ile doğan eski memur yeni memur, eski esnaf yeni esnaf, eski işçi yeni işçi ayırımından vekilleriniz sadece kendilerini sıyırmak becerisini gösterdiler.



Bu ne demek?



Mesela 1 Ekim 2008 gününden sonra subay olan bir genç ileride Genelkurmay Başkanı olduğunda bugünkü rakamlarla emekli olduğunda 1000-1200 lira gibi emekli aylığı alacak. Ama eski Genelkurmay başkanlarının emekli aylıklarının yaklaşık 5'te birini almış olacak. Aynı şekilde eski genel müdür yeni genel müdür, eski usta (SSK'lı) yeni usta, eski esnaf yeni esnaf için de bu düzeyde bir emekli geliri farkı olacak.



Geçen geceki düzenlemeyle " Türkiye Cumhuriyetinde sadece Vekillerin’in bir “Statü” sahibi olduğu ve belirli bir “yaşam standardı”na layık olduğu tescil edildi. Bu gerekçe ile “tüm vekiller eski-yeni ayrımı olmaksızın aynı emeklilik gelirine hak kazanır." esası getirildi ve vekillerin emekli maaşı 5 milyon liraya yükseltildi.



Ancak, bu yetmedi. Söylenildiğine göre daha ziyade iktidar partisine mensup vekillerin verdiği ikinci bir önerge ile emekli maaşlarında bir artış daha sağlandı.



- Yeni düzenleme ve 2012 Bütçe Kanunu ile Cumhurbaşkanı 2012 yılında ayda 33.500 lira maaş alacak. 5510 sayılı kanunun 43'üncü maddesine göre, bu rakamın yüzde 40'ı (13.400 lira) Cumhurbaşkanı emekli aylığı, bu rakamın da yüzde 75'i (10.050 lira) başbakanlar ile TBMM başkanlarının emekli aylığı olacak. Yine Cumhurbaşkanı'nın emekli aylığının yüzde 60'ı da vekillerin emekli aylığı olacak. Böylece milyonlarca emekliye %3+3 zam öngörülürken, tüm emekli vekillerin maaşları birden bire 2750 TL. dan yaklaşık 7.750-8.000 T.L. a yükseltilmiş oldu.

- Bir yanlış anlama olmasın. En az 2 yıl milletvekilliği yapmış olmak koşulu ile vekillerin emekliliği de diğer kamu görevlileri gibi 25 tam yıl yani 9000 gün prim ödeme şartına bağlı. Ama milletten farkları, vekiller isterlerse geriye doğru boş geçen 15 yılı tıpkı askerlik borçlanması gibi SGK'ya borçlanabiliyor. Ayrıca, yapılan düzenlemeyle vekillikten ayrılmış olup da emeklilik için gereken süreyi tamamlayamamış olanların isteğe bağlı primleri 4 yıl süre ile TBMM Başkanlığınca ödenecek. Emeklilik hakkını kazanmış olan milletvekilleri yaklaşık 11.000T.L. civarında olduğu söylenen aylık gelirleri ile birlikte emekli aylıklarını da alabiliyorlar.

-Öte yandan, “Sosyal Güvenlik Reformu”na göre SSK ve Bağ-Kur'lular öldüklerinde ailesine 280 lira cenaze yardımı veriliyor, memur öldüğünde bir maaşı kadar cenaze yardımı veriliyor. Vekiliniz, Allah gecinden versin öldüğünde ise, ailesine Başbakanlık müsteşarının 12 aylık tutarı, 75.000 lira cenaze yardımı takdim edilecek. E statüleri! gereği tabii…



Nasıl demokrasi ama… İleri demokrasi… Rabbena, hep banaaa demeyin sakın ha…Seçimden seçime demokrasi bu kadar oluyor be kardeşim…Bu pervasızlığın kabahati Şair’in dediği gibi “ - Demeğe de dilim varmıyor ama-/ kabahatin çoğu Senin, Canım Kardeşim!”



*Kamuoyundan gelen tepki ve Ana Muhalefet Partisi liderinin de girişimi ile yasa Cumhurbaşkanınca veto edildi. Ancak veto gerekçesi konunun özüne yönelik değil. Sosyal devlet olmanın gerektirdiği daha adil bir gelir dağılımını öngörmüyor. Anlaşıldığına göre veto gerekçesi sadece vekil emekli aylıklarının Cumhurbaşkanı emekli aylığının %60’ı değil, %50’si olmasını öngörüyor. Tam bu sırada net asgari ücret yılbaşından itibaren ilk altı ay için 73 lira artışla 628 liradan 701 liraya, ikinci altı ay içinde 38 liralık artışla 739 liraya yükseltiliyor.

Bundan sonrası yasanın yeniden mecliste ele alınması sürecinde vekillerin ferasetine kalıyor… Hep birlikte yakından izlenmeli…



Aydınlık, adil, gönençli bir yeni yıl dileği ile…



(1)Dr. Noyan UMRUK, “Seçimler ve Emekliler”, Aydınlık G., 07.04.2011

AYDINLIK G., 29.12.2011

*VEDAT BEY,
"HESSEL VE WALLERSTEİN'A SERZENİŞLER" BAŞLIKLIKLI YAZI İLE İLGİLİ ELEŞTİRİLERİNİZE AYNEN VE TAMAMEN KATILIYORUM.
ANCAK, SANIYORUM BİR DİKKAT HATASI OLMUŞ. SİZİN VE BENİM DE BİZZAT YAZIDA ÖZELLİKLE U.ARASI EMPERYALİST EŞİTSİZ BÖLÜŞÜM AÇISINDAN ELEŞTİRDİĞİMİZ HUSUSLAR DİKKAT EDERSENİZ TIRNAK İÇİNDE YAZILMIŞ OLUP, BANA DEĞİL HESSEL'E AİT DÜŞÜNCELER, HESSEL'İN "İNDİGNEZ-VOUS" KİTABINDAN ALINTILARDIR.
İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, İYİ YILLAR DİLERİM.
Kullanıcı küçük betizi
Noyan Umruk
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 1041
Kayıt: Pzr Mar 08, 2009 13:39

Şu dizine dön: Dr. Noyan UMRUK

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x