Ebu Dallama Dininin Temel Kavramları

Ebu Dallama Dininin Temel Kavramları

İletigönderen MURAT MERTOĞLU » Çrş Şub 08, 2012 13:05

EBU DALLAMA DİNİNİN TEMEL KAVRAMLARI

İNSANIN EN DEĞERLİ VARLIK OLDUĞUNU, ÖZGÜRLÜĞÜNÜN EN KIYMETLİ ŞEY OLDUĞUNU, YARATICI İLE İNSANIN KARŞI KARŞIYA OLDUĞUNU SÖYLEYEREK BARİŞ EŞİTLİK HAKKI EMREDEN HAK DİNİYLE ALAKASI OLMAYAN BU KÖLELİK DİNİNİN ASIL AMACI TAHAKKÜM, AKIL DIŞILIK, CEHALET, ZULÜM, ZAAFI KULLANARAK SÖMÜRGECİLİKTİR. ÜÇ SAÇ AYAĞI VARDIR. ALLAH'LA ALDATMAK - ŞİRK, KAOS TEORİSİ, ŞOK TEORİSİ.

1. ALLAHLA ALDATMA - ŞİRK

İLK OLARAK MUSA NIN GETİRDİĞİ DİNE KARŞI ŞER MÜNAFIKLARINCA BULUNAN YÖNTEM. ALLAHIN GERÇEKLERİNİ SAKLAYARAK YERİNE TOPLUMU KOYUNLAŞTIRACAK, GÜDECEK, TOPLUMUN KENDİ MENFAATLERİNE HİZMET ETMESİNİ SAĞLAYACAK ŞEKİLDE ALLAHIN AĞZINDAN YENİ UYDURUK SÖYLEMLERİ DİN KILMA. BUNUN GEÇMİŞTE MUCİDİ VE BUGÜN DE UZMANI SİYONİSTLERDİR.

İLK OLARAK YAHUDİ HAHAMLAR, TEVRATI TAPINAKLARA KİLİTLEYEREK, HALKA DİNİ YANLIZCA KENDİLERİ AĞZINDAN ÇIKAN VE VE YUKARIDAKİ AMACA HİZMET EDEN KENDİ YORUMLARIYLA TOPLUMU DÜZENLEMİŞLERDİR.

AYNI DURUM HZ. İSA NIN DA BAŞINA GELMİŞ. KİTABI İNCİL ÖLÜMÜNDEN SONRA ASLI OLMASINA RAĞMEN, ASLI YOKMUŞ KAYBOLMUŞ GİBİ YAPILARAK BİNLERCE YENİ DEFORME NÜSHASI ORTAYA SÜRÜLMÜŞTÜR. VE BUGÜN DE HRİSTİYANLIK BU BİNLERCE AMAÇLI YAZIM İNCİLDEN MS 600 LERDE NASIL SEÇİLDİĞİ BELLİ OLMAYAN 4 İNCİLLE YÖNETİLMEKTEDİR. TÜMÜNDE ANA FİKİR HALK ÇOBANA TABİİ BİR SÜRÜDÜR.

İSLAM DİNİNDE İSE BU KUR'AN İÇİN BECERİLEMEDİĞİNDEN. KUR'AN DİL ANLAM VE PSİKOLOJİK OLARAK UNUTTURULARAK. YERİNE UYDURUK SÜNNET VE HADİSLERLE YENİ BİR DİN OLUŞTURULMUŞTUR. BU SAYEDE KUR'AN DAYANLIZCA 6236 AYET VARKEN HALİHAZIRDA ORTAYA PEYGAMBERE ATFEDİLEN HİCRİ 3. ASIRDA 150 000 İ GEÇMİŞTİR OYSA KAYNAKLARA GÖRE PEYGAMBERİN ÖLÜMÜNDEN HEMEN SONRA HZ. EBUBEKİR ZAMANINDA HADİS SAYISI 500 İLE SINIRLIDIR. AMA BUGÜN HANGİSİNİN MÜNAFIKLAR VE ŞİRK EHLİ SAYESİNDE DOĞRU OLDUĞUNU BİLMEYE İMKAN KALMAMIŞTIR. AYNI DURUM SÜNNET İÇİNDE GEÇERLİDİR, PEYGAMBERİN YAPTIKLARI YANİ GERÇEK SÜNNETİ SULANDIRILARAK BİNLERCE YENİ SÜNNET ÇIKARILMIŞTIR. BUGÜN ÜLKEMİZDE KABUL ETTİRİLMEYE VE HAKİM KILINMAYA ÇALIŞILAN SÜNNET DİYE YUTTURULMAYA ÇALIŞILAN PEYGAMBERİMİZİNKİYLE HİÇBİR ALAKASI OLMAYAN SAHTEKAR (KİTABIM DEDİĞİ RİSALE-İ NUR U ŞİRK EHLİ TARAFINDAN ELİNE TUTUŞTURULMUŞTUR) BÖLÜCÜ (KÜRDLERİ OSMANLIYA VE TÜRKİYE CUMHURİYETİNE KARŞI KIŞKIRTMIŞTIR) VE HAİN (HER YAPTIĞINI İNGİLİZLERE, SİYONİSTLERE RAPOR ETMİŞTİR, HER ZAMAN ONLARDAN YARDIM DİLENMİŞTİR) SAİD-İ KÜRDİ (NURSİ'NİN) REZİL DAVRANIŞLARIDIR.

2. KAOS TEORİSİ

BU TEORİ İLLUMİNATİ VE AŞAĞI DOĞRU DALLARI OLAN DİĞER KURULUŞLARCA BENİMSENEN TEMEL TEORİDİR

Kaos kuramı, kaos teorisi veya kargaşa kuramı; yapısal olarak bir fizik teorisi ya da matematiksel bir tümevarım değil, fiziksel gerçeklik parçalarının bir bütün olarak eğilimini açıklamaya yarayan bir yöntemdir.

Bir sigara dumanının havada yaptığı şekiller tamamen düzensiz ve bağımsız rastlantıların ürünü olarak görülebilir. Ancak bir teorik fizikçi dumanın bu dinamiğinin aslında ortamdaki birçok parametre ve etken ile belirlendiği görüşündedir. Bu girdiler o kadar çoktur ve o kadar değişkendir ki incelemek ve net bir kanıya varmak imkânsızdır. Parametrelerin bu denli değişken olması aslında o parametrelerin de bir çıktı olmasından kaynaklanır. Dumanın hareketine neden olan hafif bir hava akımı aslında odanın başka yerindeki bir sıcaklık değişikliği ve basınç farkının neden olduğu bir harekettir. Ayrıca dumanın dinamiğini etkileyen girdiler birbirlerine bağlı olabilirler ki bu durumu tam anlamıyla içinden çıkılmaz hâle sokar. Sigara dumanı örneğine geri dönersek, hava akımının yalnızca sıcaklık değişiminden kaynaklandığını farz edelim (ki pratikte bu milyonlarca etkenden biridir). Sıcaklık değişimi ortamda basınç farkı yarattığından hava akımını etkiler. Ancak oluşan hava akımı sıcaklıkta tekrar değişimlere neden olacağından farklı girdilerle tekrar bir fonksiyon oluşturur ve bu değişim sonsuza kadar devam eder. Birçok farklı girdinin sürekli değişerek fiziksel değişimler ve farklı düzenler yaratması ve bu düzenlerin yine kendisini etkilemesi insan zekasının ve günümüzdeki gözlem ve bilimsel tahmin yeteneklerinin çok çok üstünde olmasından dolayı kaos olarak nitelendirilir. Oysa tüm bu değişimlere neden olan fiziksel yasalara ve matematiksel açıklamalara hakimiz. İşte bu noktada karşımıza düzen ve kaosun aslında birbirine ne kadar sıkı sıkıya sarılmış olduğu ortaya çıkar. Fiziksel yasalar ne kadar basit olursa olsun sonuç o kadar rastlantısal ve karmaşa doludur.

3. ŞOK TEORİSİ

YENİ DÜNYA DÜZENİ EMPERYALİZMİNİN 1950 LERDE İCAT ETTİĞİ KAVRAM

Yazarın tanımı şöyle: Felaketlerden planlı bir şekilde yararlanarak bunlarla kombine edilmiş ekonomik fırsatların kullanımına felaket kapitalizmi diyor.

Sosyalist sistemin çökmesinden sonra neo-liberalizmin argümanı, serbest pazar ekonomisinin ancak özgür ortamlarda kurulup, yeşerebildiği, bu bağlamda da, demokrasinin daha fazla ülkeye götürülmesi gerektiği üzerinde temellendi. Ancak sorun bunun nasıl başarılacağıydı. Diğer bir deyişle, ABD ‘nin güdümünde “demokrasi”lerin nasıl kurulacağıydı.

Bu amaçla, demokrasinin ihraç edilmesi gereken ‘aday’ ülkeler sıralandı. 2001’den sonra bu ülkelerin bir kısmı “şeytan ekseni” altında gösterilirken, diğerleri, “kifayetsiz” ülkeler listesine layık görüldü. Sonuç olarak, bu ülkeler başta olmak üzere, dünya, liberal ekonomiyi temel alarak özgürleştirilmeliydi, neo-con’ların teorisyenlerine göre.

Kapitalizmin, böyle bir ekonomik projeye uygun, toplumsal yapılanma ve ruh halini tetikleyecek politik olayları, eğer kendiliğinden ortaya çıkmazsa bizzat yaratmaya çalıştığı yeni bir olgu değil. Yine de, ister doğal, ister toplumsal felaket olsun tüm ülkeyi kapsayan ‘şok anları’nın bu tür fundamental dönüşümleri hızlandırdığı bir gerçek. Naomi Klein, “Şok Doktrini: Felaket Kapitalizminin Yükselişi” adlı son kitabında işte bu ‘şok anları’nı, bunları hazırlayan etmenleri ve sonrasında hayata geçirilen sistemi ayrıntılı bir şekilde analiz ediyor.

Anti-global hareketin ‘Das Kapital’i olan görülen “No Logo”nun (2000) yazarı, gazeteci ve aktivist Klein “Şok Doktrini” kitabında, ABD emperyalizminin, bir avuç küresel şirketin (corporate) çıkarı için doğal felaketler, savaşlar ve her türlü ulusal krizi, söz konusu ülkenin doğal kaynakları ve kamu kuruluşlarını özelleştirerek serbest pazar ekonomisini dayatmak için nasıl kullandığını yüzlerce belge ve örnekle ortaya koyuyor.

Bu stratejinin kökünü ise, Chicago Üniversitesi’ni bu konudaki görüşleri ve yetiştirdiği öğrencileriyle “Chicago Okulu”na dönüştüren Milton Friedman’a dayandırıyor.

Bazı Örnekler:

Şili

Bu okulun ilk projesi olarak da, demokratik bir seçimle başa gelen Salvador Allende’nin ABD destekli askeri bir darbeyle devirilmesinden sonra ülkeye gelen “okul” öğrencilerinin ülke kaynaklarını özelleştirdiği Şili’yi örnek gösteriyor. Faşist Pinochet’in çok sayıda ekonomi uzmanı Friedman’ın öğrencisi olduğu için ‘Chicago Okulu Devrimi’ olarak adlandırılan Şili darbesinden sonra Friedman’ın oğlanları her türlü kesinti ve pürüzden arınmış, saf bir kapitalizm yaratmak, Friedman’ın ilk defa kullandığı deyimle, “ekonomik şok tedaviyi uygulamak amacıyla Arjantin, Uruguay, Bolivya’ya geçip, devlet ekonomilerini paramparça etme taktiklerini örneklerle irdeliyor.

New Orleans

Aynı yöntemin ABD’yi vuran Katrina fırtınası sonrası New Orleans’a da uygulandığını anlatıyor Klein. Sular çekildikten sonra, tüm devlet okulları özelleştirilmiş, yıkılan evlerini yeniden inşa edemediği için geri dönemeyenlerin, ki bunlar çoğunlukla siyahlardı, arsaları yine Halliburton gibi şirketlerin eline geçmişti.

New Orleans şehrinde de benzer bir durum yaşanır. New Orleans deniz seviyesinden alçakta kurulmuş bir şehirdir. Denizle şehri ayıran setin zayıflığı son on yıldır sürekli olarak ikaz edilmiş, ancak bu konuda hiç bir girişim yapılmamıştı. Katrina fırtınasının setleri yıkıp şehri sularla yutmasından üç ay sonra “Miltie Amca” (Milton Friedman’ın müritleri ona böyle sesleniyor.) Wall Street Journal’a yazdığı yazıda şöyle diyordu, “New Orleans’daki okulların çoğu, onlara giden çocukların evleri gibi yıkıldı, Çocuklar şimdi ülkenin her tarafına yayıldı. Bu bir trajedidir. Aynı zamanda da bir fırsattır.”

Irak

Şüphesiz bu örnekler arasında en çarpıcı olanı Irak. Kitabın 17. bölümü Condoleezza Rice’ın hamarat bir ev kadını edasıyla 2002 Eylül’ünde söylediği şu sözlerle başlıyor: “Dünya kirli bir yer, birilerinin bunu temizlemesi gerekiyor.” Rice’ın “kir” ve “temizlemek”den tam olarak neyi kastettiği Irak’ın işgalinin daha ilk günlerinde belli olmuştu. Amerikan askerlerinin Bağdat’a girip ‘Yeşil Bölge’deki saraya yerleşmesiyle birlikte Irak’ın mutlak valisi ilan edilen Paul Bremer, (Bu arada, Bremer’in bu göreve atanmadan önce, 11 Eylül 2001’e kadar ABD’nin en büyük sigorta şirketlerinden biri olan Marsh & McLennan’ın direktörü olarak çalıştığını ve bu şirketin merkezinin Dünya Ticaret Merkezi’nin yani İkiz Kulelerin birinde olduğunu, saldırıda aynı şirkette çalışan 295 kişinin öldüğünü Klein’dan öğreniyorum.) eğitimden, sağlığa, ulaşımdan, alt yapıya kadar tüm devlet hizmetlerini özelleştirmekle kalmayıp, bunları Halliburton, Bechtel, Parson gibi ABD şirketlerine satan anlaşmaları Irak devleti adına imzalıyor.

Bu yapılırken en azından Iraklı kalifiye eleman ve işçiler kullanılarak bir ölçüde de olsa işsizlik önlenebilirdi diyor Klein. Bunun yerine, sadece Halliburton şirketi Amerikalı ve başka ülkelerden kiraladığı 50 bin işçisiyle “yeniden inşa”yı başlatıyor. Mezhep çatışmalarının işgalden ancak bir yıl sonra başlaması ve şiddetin de giderek artmasının başlıca nedenlerinden biri olarak bu ekonomik önlemleri gösteriyor Klein. İşsiz, aç, en temel ihtiyaçları karşılanamayan halk silaha sarılıyor. Radikal islam zemin buluyor.

Bu arada kültür ve tarih de unutulmuyor. Tam bir kaos içindeki ülkede müzeler, tarihi kalıntılar, kültür değerleri yağmalanıyor. ABD askerleri ya buna göz yumuyor ya da kendileri de yağmacılara katılıyor. Klein’a göre, ABD’nin kültürel değerlere karşı sorumsuz davranışı plansızlığın ya da yabancı bir kültüre karşı duyulan kayıtsızlık değil, bilinçli bir politikanın sonucudur. Böylece, sadece yeni bir ekonomik sistem yerleştirmek için ‘terra nullius’, yani boş topraklar yaratılmıyor, ayrıca bunun gelecekteki temellerini atmak amacıyla yaratılan kültürel bir holokostla birlikte ‘boş bir sayfa’ yaratılıyor.

Irak savaşına bugün gelinen noktadan geriye bakıldığında, alınan hemen her kararın yanlış ve yetersiz olduğunu görüyoruz. Ama daha baştan zaten amaç buydu, diyor Klein. Eğer aynı yanlışı sürekli olarak tekrarlıyorsanız, artık bu bir yanlış olmaktan çıkar, hedefin bir parçası olur. Diğer bir deyişle, daha baştan hedeflenen “yaratıcı yıkım”ın çeşitli aşamalarının olgunlaşmasını hazırlamaktır hedef. Irak’ın işgalinde daha ilk günlerde gündeme getirilen özelleştirmeler, devlet kurumlarının dağıtılması, doğal olarak büyük boyutlarda işsizliği getirmiş, bu da terörü, radikal islamı tetiklemişti. İlginç olan Bechtel Parson gibi şirketlerin aldıkları yeniden inşa projelerini tamamlamadan “şiddet”i gerekçe göstererek 2006 yılında Irak’tan ayrımalarıdır. Klein’ın verdiği bilgilere göre, Parson’a 142 sağlık merkezi inşa etmesi için 186 milyon dolar verilmiş, ancak Parson, sadece 6 sağlık ocağı inşa ettikten sonra Irak’tan ayrılmıştır.

11 Eylül 2001

11 Eylül 2001’de yapılan saldırı sonrası yaşanan şokla birlikte dünyanın politik gündeminin değiştirilmesi Klein’ın kitapta geniş olarak sorguladığı bir konu. Ancak, yaşanan şokların büyüklüğüne göre, bunların insanlar üzerindeki etkileri de değiştiği için ikinci, hatta üçüncü şoklar da gerekebilir, diyor Klein. Bu bağlamda, hem ABD içinden, hem de dünyada çeşitli ülkelerden örneklerle bir ‘şok doktrini’ olarak adlandırdığı taktiği tüm açıklığıyla ortaya koyuyor.

Boris Jeltsin 1993

Boris Jeltsin 1993 yılında muhalif liderleri içeri tıkmak için tankları parlemento binasına göndererek binanın bazı yerlerini bombalattı. Böylelikle oligarklara değerinin çok altında fiyatla kamu mallarını özelleştirme yolu açılmış oldu.

1982 Falkland savaşı

Margaret Thatcher İngiltere’de 1982 yılında Falkland savaşını benzer amaçlarla kullandı. Savaş nedeniyle oluşan karışıklık ve milli duyguların uyanması sayesinde grev yapan madencileri büyük bir şiddet kullanarak bastırdı ve batı demokrasisindeki ilk özelleştirme dalgasını(rage) başlattı.

Ve Özelleştirme, kapitalizmin var oluşunun en temel öğelerinden biridir. Bu anlamda yeni değildir. Klein bu kitabında, kapitalizmin bunu başarabilmek için geliştirdiği taktiklerin giderek radikalleşmesine dikkat çekiyor. Kabaca, bu taktikler, sel, su basması, deprem gibi doğal felaketler, savaş, darbe ya da terörist saldırılar arkasından yaşanan ‘kolektif şok’la birlikte halkın şaşırması sonucu, normalde hiç de popüler olmayan, hatta halkın karşı çıtığı ekonomik önlemlerin ve toplumsal yasaların hızlı bir şekilde gündeme getirilip, yürürlüğe konmasını içeriyor..

.
Kullanıcı küçük betizi
MURAT MERTOĞLU
Üye
Üye
 
İletiler: 8
Kayıt: Pzr Oca 15, 2012 18:47

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x