Eğitim-Öğretimin Cemaate Tesliminin Temel Atma Töreni / Burçak YAZICI

Eğitim-Öğretimin Cemaate Tesliminin Temel Atma Töreni / Burçak YAZICI

İletigönderen burcakyazici » Cmt Kas 24, 2012 1:04

Uzun süredir gündemde olan dershanelerin kapatılması olayı ve sözde AKP-CEMAAT savaşı…

Yazıldı çizildi ve kimileri oh yesinler birbirini diye buna birde alkış tutuyor. Acaba hiç düşündünüz mü? Cemaat dershaneleri kapatılacak ya…

Bu kapatılan dershaneler ne olacak devlet teşviki ve desteği ile özel okula dönecekler. Yani bir anda devlet desteği ile GÜLEN efendi Türkiye’de üç aşağı beş yukarı ortalama 2.000 civarı özel okula kavuşacak.

Peki bunun dershanelerindeki öğrenci sayısı tahmini 150.000 civarı idi ve dershane ücreti de yıllık ortalama kişi başı 2.500-3.000 TL arası iken birden en kötü ihtimalle 500.000 den fazla öğrenci potansiyeline sahip olacak.

Ve…

Özel okullarda yıllık ortalama öğrenci ücreti 15.000 TL civarı devlet diyecek ki işte biz öğrencilerin belli rakamını karşılıyoruz. Muhtemelen bu rakam 7.000-10.000 TL arası olacaktır. Yani GÜLEN efendinin müşteri oranı 3-4 katına çıktığı gibi birde kazanç rakamı da 3-4 katına çıkartılacaktır.

Bir yerde devletten hizmet adı ile soygun yapılıp cemaate yüklü miktarda para akışı sağlanacaktır.

Şimdi millete bunu anlatmanın bir kılıfı olmalıydı işte o kılıfta medya kanalı ile uydurulan AKP-CEMAAT soğuk savaşı…

Ortada bir savaş filan yok aslında tıkır tıkır işletilen bir plan bu…

Hani bir taşla birkaç kuş vurmak denilir ya o hesap…

Bu sayede bireysel olarak açılmış olan küçük dershaneler GÜLEN efendinin ayağının altından kalkmış olacak yani büyük balık küçük balıkları yutacak. Cemaate büyük bir maddi akış sağlanacak. Bir anda cemaat ülke genelinde 2.000 hatta belki çok daha fazla okula sahip olacak. Cemaatin müşteri potansiyeli artacak.

Ama…

Bence asıl önemli nokta;

Bilindiği üzere cemaat dershaneleri bütün sınavlarda şifre özelliği ile yıllardır gündemde idi. Şimdi bu okullar şifre sistemi ile bir anda ülkenin saygın eğitim kurumları sıralamasında üst düzey olacak ve ister istemez tercih edilen konuma gelecekler. Devlet okulları bunlarla baş edemeyerek yavaş yavaş silinecek. Muhtemeldir ki bu okullar birkaç senede büyük rakamlara ulaşacak ve büyük ihtimalle Türkiye’deki öğrencilerin % 60-%70 ini belki de daha fazlasını ele geçirecektir.

Yani gelecek nesilleri cemaat yetiştirecektir.

İşte tehlikenin asıl büyük kısmı da burasıdır bana göre…

Bence…

Bu adım ile eğitim öğretimin cemaate teslimi planlanmıştır.

Ve…

Bunun adı AKP-CEMAAT savaşı değil, cemaatin ülkeyi ele geçirme savaşıdır…

Bunu savaş gibi göstermek ise sadece bu olayı insanlara şirin göstermektir. Tıpkı one minute deyip bütün ihaleleri İsrail’e vermek gibi…

Bizim siyasilerimizde buna savaş gözü ile bakıp bu yıkıma seyirci kalarak ortaklık ediyorlar. Muhtemeldir ki benim görebildiğimi o mecliste ülkeyi yönetmekle görevli olanlarda görüyordur.

İnşallah akıllarını başlarına toplayıp engel olurlar yoksa ileride dönüşü olmayan noktalara ulaşacak olan bu durum bence çok tehlikelidir.

Burçak YAZICI
Kullanıcı küçük betizi
burcakyazici
Üye
Üye
 
İletiler: 29
Kayıt: Pzr Haz 24, 2012 1:15

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x