Ekmeleddin yeni bir Ortadoğu politikası yaratacaktır!

Ekmeleddin yeni bir Ortadoğu politikası yaratacaktır!

İletigönderen Erkan Güçiz » Cmt Tem 12, 2014 17:19

ABD istihbaratına bağlı en ünlü düşünce kuruluşu Carnegie Endowment:
"Ekmeleddin yeni bir Ortadoğu politikası yaratacaktır!"


“Türkiye Cumhurbaşkanlığı yarışı” başlıklı yazıda dikkati çeken ilk nokta, İhsanoğlu kendiliğinden (veya dışarıdan bir yerden) Cumhurbaşkanlığına aday olmuş ve bizim muhalefet de onu desteklemeye karar vermiş. Siyaset bilimi uzmanı gerekli değil zaten bunu görebilmek için.

“Türkiye’nin ana muhalefet partileri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri için beklenmedik bir şekilde, ortak olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığına destek olmaya karar verdiler.”

Bu gelene hazır olun; sandık başına koşarak gitmemiz lâzım…

“İhsanoğlu’nun kazanması Türkiye ve Türkiye’nin geleceği için Allah’ın bir mükâfatı olacaktır.”


Erdoğan’ı iktidara getiren güçler şimdi onu nereye sokacaklarını bilemiyorlar.

“Erdoğan’ın bu feci üçüncü dönemi Türk halkı için bölücü ve kutuplaştırıcı oldu. Rezil olacağı korkusu ile değiştirmek istemediği Ortadoğu politikası bir çıkmazda. Özellikle Suriye’de el altından cihatçıları desteklemesi Türkiye’yi pek çok tehlike ile karşı karşıya getirdi.
Daha geniş bir kapsama ile İhsanoğlu Türkiye içinde ve komşularıyla süregelen gerginliği azaltacak ideal lider olabilir.”



Ve o güçler kendi Ortadoğu politikalarını yürütecek bu yeni kukladan neler bekliyor.

“İhsanoğlu, Ortadoğu komşularının tümünü kucaklayan yeni bir Türk politikasını yaratmaya yardımcı olabilir.”


Yine her zamanki gibi, Batı’nın bir türlü yok edemediği, başlarının belası Kemalistler engellemeye çalışıyor onların planlarını.

“Onun için en büyük güçlük tüm CHP’lilerin oylarını alabilmek olacak. Her ne kadar CHP Genel Başkanı tarafından belirlendiyse de partinin katı Kemalistlerinden kabul görmedi. Laik kesimlerden bazıları, “bir başka Erdoğan” olarak gördükleri muhafazakâr birine oy verecek değiliz diyor.”


Batı, Ortadoğu politikasında piyon olarak kullandığı Kürtlere de ne derecede değer verdiğinin altını çizmeyi de ihmâl etmiyor.

“Kürtleri desteğini kazanma çalışmaları İhsanoğlu’nun önündeki engellerden biri olacak. Siyasette tanınması ve etken olabilmesinde Kürtlerin desteği bir kilit noktası. Erdoğan’ı destekleyen Kürtleri kendi tarafına çevirmesi güç olacak fakat imkânsız değil zira İhsanoğlu’nun Kürtlerle ilişkileri iyiydi.”


Biraz daha geriye doğru baktığımızda, Ekim 2010’da CFR (Council on Foreign Relations – Dış İlişkiler Konseyi) ile bir söyleşide Ekmeleddin İhsanoğlu şöyle diyor:

“Herkes doğuştan demokratik anlayışlı değildir. Bunun üzerinde çalışmamız lâzım. Afganistan’da olanlar demokrasi yolunda bir adımdır.”

Anlayacağınız, Ekmel Cumhurbaşkanı olunca bizim üzerimizde de çalışacak ve bize de demokrasi getirecek, Afgan usulü…


Kaynak:
http://carnegieendowment.org/2014/07/03/race-for-turkish-presidency/hfbj
http://www.cfr.org/religion/oic-democracy-human-rights/p23062
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x