Emekçi Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun

Emekçi Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun

İletigönderen bezgin » Sal Mar 08, 2011 11:17

Emekçi Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun

Resim
Ulusal Bağımsızlık Savaşı Kahramanı, Ütğm. Fatma Seher Erden (Kara Fatma)
1888 - 1955


"Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez. Erkeklerden kurduğumuz ordumuzun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir. Çift süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar, hep o yüce, o fedakar, o ilahi Anadolu kadını olmuştur. Bundan ötürü hepimiz bu büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı, şükranla ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim."

Mustafa Kemal Atatürk
30 Mart 1923 Vakit Gazetesi...
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 1394
Kayıt: Prş Eki 30, 2008 1:35

Re: Emekçi Kadınlar Gününüzü Kutluyoruz

İletigönderen bezgin » Sal Mar 08, 2011 13:47

Dünya Kadınlar Günü ne zaman kutlanır? / Ruhat MENGi

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü.. Kutlayanlara kutlu olsun, ben yıllar var ki kutlamıyorum. Kimse bozulmasın, ilgilerine de bir kez daha teşekkür ederim ama bu yıl da davet edildiğim çok sayıda panele, toplantıya katılmayı reddettim. Kendimiz söyleyip, kendimiz dinledikten, yıllar içinde hiçbir fark olmadığını görüp kahrolduktan sonra ne anlamı var, birbirimizi mi aldatacağız?

21’inci yüzyılda hala “dünyanın en çok şiddete uğrayan kadınları”nın yaşadığı ülkelerin başında gelmekten kurtulamayan, “töre cinayeti” adı altında çocuk yaşta kızların vahşice öldürülmesine seyirci kalan ve hiç üzerinde durmayan, 2000’li yılların başında (benim de aralarında bulunduğum aktivist ve gazetecilerin yıllar süren çabasıyla) değiştirilmesi sağlanan Türk Ceza Kanunu’nda ağırlaştırılan cezaları bile hakimlerine uygulatamayan, kadına karşı işlenen tüm ağır suçların cezasız kaldığı, kadının siyasette de iş alanında da, eğitimde de kasıtlı olarak erkekten çok geri bırakıldığı ülkede “Kadınlar Günü” kutlamak bana anlamsız geliyor. Her yıl “bir gün için” aynı sözler, vaadler tekrarlanıyor, ertesi gün unutuluyor.

Bu yıl; daha dün duyduğumuz “Kadınlara karşı işlenen şiddet suçlarını engellemek için hazırlanan kanun”, “artık eyleme geçmeden, şiddet kullanmadan da ‘kadına tehdit’in suç kapsamına alınacağı, koruma kararına uymayan erkeğe karşı kolluk kuvvetlerine müdahale-tutuklama yetkisi verilecek olması”, eğer gerçekleşirse olumlu bir adım. Ankara Barosu’nun “şiddete uğrayan kadınlara danışmanlık ve yardım” için harekete geçmesi ve tüm çabaları, Kadın Bakanlığı’nın destek olacağını açıklaması takdire değer. “Kadına karşı şiddet”i önlemek için başlatılan (bazıları yıllardır sürüyor) kampanyalar fazlasıyla takdiri hak ediyor. Bunlar başarıya ulaşır, hükümet gerekli yasaları çıkarır, uygulanmasını sağlar, vatandaşlarını korumayı başarırsa; kadın ve çocuk tecavüzleri, cinayetleri, dayak-işkence önlenirse o zaman Kadınlar Günü’nü kutlamayı hak eder, gönül rahatlığıyla kutlarız.

Ama şimdilik.. Ben yokum arkadaşlar!

Vatan, 08.03.2011 00:27
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 1394
Kayıt: Prş Eki 30, 2008 1:35


Şu dizine dön: Etkinlikler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x