Emperyalistler Kuzey Kıbrıs'ta Talat İçin Para Saçıyor

Kıbrıs Meselesi

Emperyalistler Kuzey Kıbrıs'ta Talat İçin Para Saçıyor

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Nis 02, 2010 20:23

KKTC’DE NEDEN PANİK VAR?

Vatan yazarı Hikmet Bila, Rauf Denktaş’ın “ABD, İngiliz ve AB büyükelçileri köy köy dolaşıyor, Talat için para harcıyorlar” iddiasını köşesine taşıdı.

İşte “N’oluyor be annem?” başlıklı o yazı…

“Tüyler ürperten açıklamalar Denktaş’tan geldi” diye başlamak gerekirdi yazıya ama, aslında tüyler ürperten bir şey yok. Çünkü alıştık. Çünkü Kıbrıs’ta bu filmi daha önce de gördük. Bayatlamış, senaryosu ve sinematografisi artık ezberlenmiş bir film çünkü... Türkiye Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi ve Dünya Basın Konseyleri toplantısına katılan heyeti kabul eden KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, bakınız neler söylüyor:

“Sivil toplum kuruluşu adı altında para dağıtıyorlar. ABD, İngiliz ve AB büyükelçileri köy köy dolaşıyor, Talat için para harcıyorlar.”

Bir başka yerde, bir başka zamanda, belki bir başka dünyada olsaydı, bu sözler bütün bir ülkeyi ayağa kaldırırdı. “Olur mu öyle şey, yabancı elçiler, bir ülkenin iki cumhurbaşkanı adayından biri için nasıl propaganda yapar, nasıl para dağıtır?” diye kıyamet kopardı.

Ama Türkiye’de olunca, bu sözler iç sayfalarda tek sütun olarak kalıyor. Çünkü Türkiye’de güce tapınma hâlâ tavan yapmış durumda.

Hâlâ diyorum, çünkü Kıbrıs’ta beş-altı yıldır sergilenen oyunun ters tepmesine rağmen, hâlâ suyu tersine çevirebileceklerine inananlar güçlü görülüyor.

***
İşte bu noktada kısa bir özet gerekli: Hatırlayacaksınız, 2004’te, Kıbrıslı Türkleri Rum devleti içinde eritmeyi amaçlayan, yeni silahlı çatışmaların, yeni katliamların tohumlarını eken Annan Planı, Türk tarafında yüzde 64 oyla kabul edilmişti. Yine hatırlayacaksınız, bu planın kabul edilmesi için Türkiye’de medya, siyaset ve iş çevrelerinin büyük kısmı seferber olmuş, Kıbrıs’ta artık çözüm yolunun bulunduğu, Annan Planı onaylanırsa, Kıbrıs Türkleri’nin AB’ye hemen ve kesin olarak gireceği yalanı yayılmıştı.

Paralar, pullar, fonlar havada uçuşmuş, “Yes ben annem” sloganı dilden dile dolaşmış, Annan Planı’na karşı çıkanlara hakaret yağmuru altında yürütülen müthiş kampanyalar, böylece amacına ulaşmıştı. Rum tarafı ise, kendinden emin, Annan Planı’na yüzde 75 “hayır” ı çakarak istediğini elde etmişti. Çünkü hayır dese bile AB’ye alınacağını biliyordu. Öyle de oldu. Kıbrıs Rum Kesimi, Kıbrıs devleti adıyla AB’ye kesin üye yapıldı.

KKTC’de ise “yes ben annem” cilerin lideri Mehmet Ali Talat’ın partisi hükümet, kendisi Cumhurbaşkanı oldu. “Anavatan” daki iktidarın tüm desteğini de arkasına alarak...

Sonra ne oldu? AB ve Rumlar dalgalarını geçerek Türk tarafı ile kedinin fareyle oynadığı gibi oynamaya başladılar. Plana evet dediği halde Rum tarafı AB üyeliği ile ödüllendirilirken, Türk tarafı cezalandırıldı. Türk tarafına verilen hiçbir söz tutulmadığı gibi, üstüne üstlük, “Rum gemilerine ve uçaklarına limanlarınızı açın, Türk askerini adadan çekin” baskıları başladı. Bu baskılar bugün de artarak devam ediyor. Türklere uygulanan vahşi ambargo da devam ediyor...

***
Ve Türk tarafı dört yıl içinde gözünü açtı. Geçen yıl yapılan seçimlerde, Talat’ın partisi kaybetti, Derviş Eroğlu’nun Ulusal Birlik Partisi kazandı, Eroğlu yeniden başbakan oldu.

Önümüzdeki 18 Nisan’da KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Talat ve Eroğlu karşı karşıya gelecek. Bütün beklentiler, hesaplar, kamuoyu yoklamaları Eroğlu’nun Talat’ın çok önünde olduğunu gösteriyor.

İşte paniğin nedeni bu.

Eğer Denktaş’ın öne sürdüğü gibi, ABD, İngiliz ve AB büyükelçileri köy köy dolaşarak Talat lehine dil döküyor, para dağıtıyorlarsa, işte bu panik yüzündendir. Çekirgeyi bir kez sıçratma hesabı yüzündendir.

Türkiye’deki Türk karşıtlarının, Avrupa’nın, Amerika’nın tüm çabalarına, kampanyalarına, fonlarına rağmen, güce tapanların diz çökmelerine rağmen, KKTC’de açılan gözleri tekrar kapatmak içindir.”


Odatv.com, 29 Mart 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Emperyalistler Kuzey Kıbrıs'ta Talat İçin Para Saçıyor

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Nis 02, 2010 20:44

Emperyalistler Kuzey Kıbrıs'ta Neden Para Saçıyor ki?

Yüce milletime soruyorum.

18 Nisan 2010 tarihinde Kıbrıs Türk Devletinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde bağımsız aday olarak katılan Sn. Mehmet Ali Talat’ın tekrar Cumhurbaşkanlığına seçilmesi için kesenin ağzını açan ABD, AB ve İngiltere acaba neyin peşinde?

Değerli okurlarım,

Sizce ABD, AB ve İngiltere’nin seçimlerimize burunlarını sokmalarının esas nedeni sizce ne olabilir ki?

Sayın Talat’ın tekrar seçilmesi için köy, köy, kasaba, kasaba dolaşarak vatandaşlarımıza para dağıtmalarının nedeni acaba Sn. Talat’ı çok sevip saydıklarından mı, yoksa Rum devletine tavla teslim olmamız için bütün değerlerimizi gözardı ederek taviz veren ve Akdeniz havzasında bir Türk devletinin değil, Hristiyan bir halkın hükümranlığında bir devletin kurulmasına yardımcı olmak için;

1. Tek Devlet, Tek Egemenlik ve Tek Vatandaşlık kavramlarını kabul ettiğinden mi?

2. Meteorolojinin bile Rum tarafından izlenmesini ve tüm Kıbrıs için geçerli olmasını kabul ettiğinden mi?

3. Fır hattının tek olmasını kabul ettiğinden mi?

4. Hava sahasındaki kontrolün Rum tarafınca kontrol edilmesini kabul ettiğinden mi?

5. Dolaylı ve dolaysız vergilerin Rum tarafının kontrolünde olacak Merkezi Hükümette toplanmasını kabul ettiğinden mi?

6. Merkez Bankasının tek olmasını kabul ettiğinden mi?

7. Yüz bin ( 100,000) Rum’un Kuzey Kıbrıs topraklarına yerleşmelerini kabul ettiğinden mi?

8. Anavatan Türkiye’den gelip bu toprakları vatan bilmiş ve burada okumuş, burada büyümüş ve bu topraklara alın terlerini dökmüş vatandaşlarımızın geri Türkiye’ye dönmelerine razı olduğu için mi?

9. Kuzey’e geçecek Rumların, AB normları bahane edilerek seçme ve seçilme haklarını tanıdığı için mi?

10. Açıkca sormak gerekirse, Kuzey Kıbrıs Türk devletinin ortadan kalkmasına razı olduğu için mi?


Kimse aklından çıkarmasın ki bu devleti biz çarşı pazardan satın almadık.

Kimse unutmasın ki bu devleti kurmak için sayısız şehitler verdik ve onları her şehit edildikleri günün tarihinde saygı ile anmaya devam ediyoruz.

Eğer bu değerlere Batı’nın Emperyalistleri saygı duymuyorsa, canları cehenneme. Ancak kimse unutmasın ki biz bu değerlere saygıda kusur etmeyi bilmeyen bir milletin çocuklarıyız.

Peki acaba ABD ve İngiltere, Kıbrıs Türk Devleti vatandaşlarına neden para dağıtmaya başladı?

Yoksa Dimitri ile anlaştığını gördükleri Talat’ın bir an evvel bu bütünleşme dedikleri Rum tarafına yamalanmamızı uygulamaya koyacak anlaşmaya imza atmasını sağlamak için seçilmesine yardımcı olmaya mı çalışıyorlar?

ABD Başkanı Hüseyin Obama’ya şunu hatırlatmakta yarar görüyoruz.

Siz tarihten ders aldınız mı Sn. Obama?

Tarihten ders almadığınız açıktır. Çünkü bir halkın kendi iradesiyle kurduğu devleti ortadan kaldırmak için para dağıtmanız, tarihte asla unutulmayacak bir utanmazlık örneğidir.

Siz devletimizin ortadan kalkması için didinebilirsiniz, para dağıtabilirsiniz, hatta bazı vatandaşlarımıza rüyalarında görmedikleri menfaatler sunabilirsiniz, ancak unutulmaması gereken esas husus, bu insanlarımızın tarihimizde satılmışlar olarak anılacaklarıdır.

Sizin utanmanız sözkonusu değildir, çünkü siz emperyalistlerin yüzü adeta muşamma gibidir. Yüzünüze tükürsek de tükrüğümüz üzerinizde durmayacak, bunun bilincindeyiz, ancak bizim satılmışlarının yüzüne tükürdüğümüz zaman eminim ki kaçacak delik arayacaklar.

ABD, AB ve İngiltere’ye çağrıda bulunuyoruz. Biran evvel para dağıtan elçilerinizi durdurunuz, aksi takdirde bu utanmazlığa devam ettikleri takdirde, çıkacak nahoş hadiselerden de sorumlu ancak sizler olacaksınız.

Bizden hatırlatması.

Salih Mehmet Ersoy - Kıbrıs 1974


Açık İstihbarat, 2 Nisan 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!


Şu dizine dön: Kıbrıs Mücadelesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x