Emperyalizm Rol Dağıtıyor: Gül, BM Genel Sekreteri!

Tartışma Alanı

Emperyalizm Rol Dağıtıyor: Gül, BM Genel Sekreteri!

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Eki 22, 2010 14:18

Emperyalizm Rol Dağıtıyor: Gül, BM Genel Sekreteri!

Siz bakmayın, "gücümüzü milletimizden alıyoruz" yalanlarına. Yazılımı şaibeli platformlar üzerinde çalışan bir seçim sistemi ve yiyecek-yakacak yardımına esir edilmiş yoksul kitlelerin çaresizliğinin "Milli irade" anlamına gelmediğini onlar da çok iyi biliyorlar.

İktidar bağımlılığı hastalığına yakalananların bu ülkede biat etmesi gereken bir tek yer var: Washington, Brüksel, Londra...

ABD Başkanı Obama'nın 6 Nisan 2009 tarihinde, "milli hükümete" dikte ettirdiği şartlar tek tek yerine getirildi. Bağımsız yargı yerle bir edildi, yurdun dört bir yanı kiliselerle donatıldı; sırada ruhban okulunun ve Ermenistan sınır kapısının açılması ile İmralı teröristinin serbest bırakılması var.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik "pürüz" işaretleri alınmaktaydı. Tayyip Erdoğan'ın artık gizleyemediği cumhurbaşkanı olma hırsına karşılık "sakin" Abdullah Gül, "kolay lokma değilim" mesajları vermeye başlamıştı. AKP'nin arka odalarında harıl harıl "5 yıl mı, 7 yıl mı" tartışmaları yapılmaktaydı...

Anayasa'da yapılan değişiklik gereği, Cumhurbaşkanlığı seçiminin halk oylaması ile yapılması halinde ufukta karanlık bulutlar görünüyordu. Eğer Abdullah Gül, "emanetçi" rolünü reddedip Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkarsa, emperyalizmin tarihte bulduğu en uyumlu, en işbirlikçi iktidar çatırdayabilirdi. Çünkü Gül'ün de kendine göre güvendiği yerler vardı. Kraliçe'nin elinden "şövalye nişanı" almış bir Cumhurbaşkanı'ydı o...

Rol dağılımını kendi aralarında yapacak ne basiretleri, ne cesaretleri, ne de arkalarında gerçek halk desteği vardı. Herşeyi ellerine yüzlerine bulaştıracaklarını, birbirlerine düşüp darmadağın olacaklarını adları gibi biliyorlardı.

Ve bu ülkenin Sait Faik Abasıyanık'larının, Memduh Şevket Esendal'larının, Kemal Tahir'lerinin, Oğuz Atay'larının adını bile duymamış olan; Yaşar Kemal'i bile yıllardır görmezden gelen emperyalist batı, "Roman yazmayı İslam ansiklopedisini okuyarak öğrendim. Yetenek şart değildir, roman yazmak öğrenilebilir"diyen Orhan Pamuk'u nasıl bir gecede Nobel ödüllü yazar yaptıysa...

Kendi aralarında rol sıkıntısına düşen iktidar müptelalarını da birer ilkokul çocuğu gibi sıraya soktu...

Vatan gazetesinin haberini okuyalım:

"İngilterenin önde gelen düşünce örgütü Chatham House’un 2010 yılı onur ödülünü Abdullah Gül’e vermeyi kararlaştırmasının ardından dün de Amerika’nın saygın siyaset dergisi Foreign Policy’de Gül’ün 2016’da Bam Ki Moon’un yerine BM Genel Sekreterliği için aday olması gerektiği belirtildi.

İslam Konferansı Örgütü’nün BM Büyükelçisi Mehmet Kalyoncu tarafından kaleme alınan makalede New York Times’ın Türkiye’nin son dönemdeki diplomatik açılımları ile Birleşmiş Milletler’de giderek artan konumu ile ilgili övgü dolu yazısı hatırlatılarak, “Davutoğlu tarafından başarıyla yürütülen Türk dış politikası Gül’ün BM Genel Sekreteri olması durumunda çok daha etkin bir şekilde uygulanabilir. Gül, hem daha önce Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yapmış olması nedeniyle bu pozisyon için çok iyi bir aday” yorumu yapıldı.

Gül’ün bu göreve gelmesi durumunda Türkiye’nin de hassas konularda çok daha ciddi ve duygusallıktan uzak kararlar alacağı vurgulandı.
Abdullah Gül, 9 Kasım’da Londra’ya giderek “uluslararası ilişkilerin gelişmesine en önemli katkıyı yapan devlet adamına” verilen ödülü alacak.

Chatham House’dan yapılan açıklamada, “Abdullah Gül, Türkiye’de ve uluslararası düzeyde oynamış olduğu uzlaştırıcı ve arabulucu rolü nedeniyle önemli bir kişilik ve Türkiye’nin son yıllarda attığı olumlu adımların birçoğunun itici gücü olarak kabul edilmiştir” ifadesi yer aldı."


****

Bu önemli haberle birlikte emperyalizmin 2012 planına ilişkin ilk somut işaretler alınmış oldu. Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı, Abdullah Gül BM Genel Sekreteri...

Peki Başbakan?

Rolü kaptığını, dersini iyi çalıştığını belli etmek için kendisini paralayan Kemal Kılıçdaroğlu mu?

Yoksa, sağda solda "Tayyip Bey'den söz aldım" dediği duyulan ve gülümsemeyle karşılanan Numan Kurtulmuş mu?

Ya da...

Herkes için sürpriz olacak bir isim mi?

Son bir not olarak:

Emperyalizmin, Türkiye'deki rol dağılımı için Nobel ve BM Genel Sekreterliği gibi en saygın kurumlarını dünya kamuoyunun gözünde şaibeli hale getirmeyi göze alması, buralara bir gecede alınan kararlarla yeteneksiz ve liyakatsız insanların oturtulması, Üniter Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sahip çıkmanın önemini bir kez daha ortaya koyuyor.


Açık İstihbarat, 22 Ekim 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x