Emperyalizmin fotoğrafları

Emperyalizmin fotoğrafları

İletigönderen Başkomutan » Çrş Ara 02, 2009 18:14

Resim

Timothy H. O’Sullivan'ın Amerikan iç Savaşının en kanlı cephe savaşlarından Gettysburg Muharebesi'nde çektiği bu kare aynı ülke insanlarının birbirini nasıl kıydığının ölümsüz simgesi oldu...

Resim

Eddie Adams'ın Vietnam Savaşı'nın savaşını bitiren İnfaz adlı karesi: General Nguyễn Ngọc Loan'ın Nguyễn Văn Lém'i soğukkanlılıkla öldürdüğü bu kare dünyayı sarsmıştı.

Resim

Vietnam'ınTrang Bang köyüne yapılan Amerikan napalm bombardımanı sırasında çekilen bu kare Huynh Cong Ut'un dünyayı sarsmasını sağladı. Küçük kızın fotoğrafa yansıyan korku ve gözyaşları dünyanın vicdanını sızlattı.

Resim

Mike Wells'in bir misyoner papazının elindeki Ugandalı küçük çocuğun elini çektiği bu kare Afrika ülkelerindeki açlık ve sefaletin ölümsüz simgesi oldu...

Resim

Kevin Carter'in Akbaba adını verdiği bu fotoğraf Sudan'da bir küçük kızın dramını görüntülüyordu.Bu fotoğraf ona ünlü Pulitzer ödülünü kazandırsa da bir süre sonra depresyona girip intihar etmesine engel olamadı. Çünkü bu çocuk düşe kalka, emekleye sadece 1 km ötedeki Birleşmiş Milletler yemek kampına gitmeye çalışıyordu. Onun ne kadar güçsüz olduğunu bilen akbaba ise hemen ardından çocuğun ölmesini bekliyordu. Kevin Carter fotografı çekip oradan hemen ayrıldı ve bir daha o çocuğun akibetinden haber alınamadı.



Resim

11 Eylül 2001'de New York'ta Dünya Ticaret Merkezinin ikiz kulelerine yapılan saldırı sırasında Richard Drew'in binadan atlayan meçhul bir adamı çektiği bu fotoğraf Düşen Adam adıyla tanınıyor.. Görüntü kulelere çarpan uçak görüntülerinden daha ünlü oldu.

internethaber


[img]http://site.mynet.com/president_turk/bebek_katili.jpg[/img]

Açılım yaptığımız mahluk ve onların katlettiği masum çoçuğumuz...
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 2297
Kayıt: Pzt Eki 12, 2009 23:24

Şu dizine dön: Dünyayı Sarsan Tarihi Olaylar ve Öyküleri

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x