Emre AK-öz / Ne diyor bu adam¿? ~ I

Tartışma Alanı

Emre AK-öz / Ne diyor bu adam¿? ~ I

İletigönderen Ram » Pzr May 13, 2007 12:58

Hepimiz engelliyiz!

TÜRKİYE bir efsaneler ülkesidir. Dün buna bir kere daha şahit olduk. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Devlet Bakanı Güldal Akşit, AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva ile Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Faruk Öztimur ve bir grup engelli Anıtkabir'i ziyaret etti. Bu arada üzücü bir olay meydana geldi: Tekerlekli sandalye kullanan yürüme engelli vatandaşlar gerekli özel yol yapılmadığı için Anıtkabir'e çıkamadılar. Engellilerin yardımına askerler koştu. "Efsane bu haberin neresinde" diye soracaksınız. Bir değil birkaç efsane var! Şöyle...

***

Bu ülkede dağa taşa "Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur" diye yazılıyor mu? Evet! Bu sözün Atatürk'e ait olduğu söyleniyor mu? Evet! Peki gerçekler ne? Sıralayalım. Hatırlayın... Eski bakanlardan Fikret Ünlü açıklamıştı: "Bu söz Atatürk'e ait değildir!" Ünlü bu sözün bir Latin şairine ait olduğunu belirtmişti. Sözün aslı gerçekten de Latince: 'Mens sana corpore sano'. Ama üniversitesinden nutuk atan siyasetçisine herkes "Atatürk'ün sözüdür" diyor. Birisi kaynak gösterse iyi olur. Buraya kadarı bir numaralı efsaneydi.

***

Gelelim iki numaralı efsaneye... Diyelim ki Atatürk bu lafı etti. Niye? İnsanları spor yapmaya teşvik etmek için. Peki sen ne diye olur olmaz her yerde kullanıyorsun? Engelli insanların bundan rencide olabileceğini niye düşünmüyorsun? Ayrıca bu söz her yerde, her durumda geçerli de değil. Dünyanın en ünlü fizikçisi kim? Stephen Hawking. Adamın sadece bir parmağı hareket edebiliyor. Hani sağlam kafa, sağlam vücutta bulunurdu?

***

Ve üçüncü efsane... Herkes Atatürk'ü yüceltiyor. 'Ulu önder' sözü ağızlardan düşmüyor. Şaşaalı törenlerle Anıtkabir ziyaret ediliyor. Sonra bir bakıyorsunuz... Nüfusun yüzde 12'sini oluşturan engelli vatandaşların bir bölümü Anıtkabir'e rahatça giremiyor. Kimsenin aklına onların da Anıtkabir'i ziyaret edebileceği gelmemiş. Böyle şey olur mu? Ama oluyor işte... Efsaneler üretirken laf bol. Ama iş hemen hepimizin ailesinde bulunan engellilerin hayatını kolaylaştırmaya gelince; çalışan, uğraşan pek az kişi var. Çünkü hepimiz biraz engelliyiz!


Emre AK-Öz

13-12-2003
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x