Erbil ve Endonezya'ya maske yardımı yapan Kızılay nerede? 'Yurt dışındaki işleriniz bittiyse Türkiye'ye de uğrayın'

Genel & Güncel Konular

Erbil ve Endonezya'ya maske yardımı yapan Kızılay nerede? 'Yurt dışındaki işleriniz bittiyse Türkiye'ye de uğrayın'

İletigönderen İlteriş Kağan » Sal Mar 24, 2020 7:25

Yardım kuruluşumuz, salgın yüzünden maske stoğu tükenmek üzere olan Türkiye’ye hâlâ yardım eli uzatmadı. Yurt dışına yapılan desteği duyuran Kızılay’a her kesimden tepki var.

Elazığ depreminin hemen ardından vatandaştan maddi yardım isteyerek tepkilerin odağına oturan Türk Kızılayı şimdi de Koronavirüs salgınında pasif durumda olmakla eleştiriliyor.

Türkiye'de Koronavirüs ile mücadele kapsamında maske sıkıntısı yaşandığı belirtilirken, Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük, Erbil'e 30 bin maske ve 475 koli gıda yardımı yaptığını duyurdu.

Vatandaşlar Küçük'e “Birçok doktor ve sağlık personeli maskesinin olmadığını söylerken neden Erbil'e maske veriyoruz?” diye konuştu.

Öte yandan önceki gün Türk Kızılayı'nın resmi sosyal medya hesaplarından Endonezya'da bir caminin dezenfekte çalışmalarının yapıldığı duyuruldu. Kızılay mesajında, “Covid-19 ile mücadele kapsamında Endonezya Kızılhaçı tarafından yapılan talep neticesinde Raodha camisinin ilaçlaması ve temizliğini Endonezya'daki ekiplerimiz ile yaptık” denildi.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, MHP Iğdır eski Milletvekili Sinan Oğan, “Sevgili Kızılay, yurt dışındaki işleriniz bittiyse artık Türkiye'ye de uğrayın, Corona virüsle enfekte 1236 oldu, belki lazım olursunuz” diyerek tepki gösterdi. "Kızılay'ın 3-5 cılız etkinlik dışında sahada olmadığını” ifade eden Oğan, “Artık anlamakta zorlanıyoruz. Sen kimin Kızılayısın?” diye de sordu.

MASKE SORUNU ALARM VERMEYE BAŞLADI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Türkiye'de bazı maske üreticilerinin maskeleri depolarında tutup bakanlığa satmadıklarını belirterek, “Fabrikalarına el koyarız” demişti. Türkiye'deki maske sıkıntısı yüzünden meslek liselerindeki öğrenciler hatta hastane personelleri de maske dikmeye başlamıştı. Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Sinan Adıyaman ise “Ankara'nın en eski üniversite hastanelerinden birinde bir haftalık maske, eldiven stoğu kalmış durumda, sıkıntı büyük. Sağlık personelini koruyamazsanız, toplum sağlığı bütünüyle tehlikeye girer” demişti.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x