Erciyes Üniversitesi'nde 'Amerikan Bilgi Bürosu' açıldı

Sivil örümcekler ile ilgili gelişmeler, yazılar ve değerlendirmeler

Erciyes Üniversitesi'nde 'Amerikan Bilgi Bürosu' açıldı

İletigönderen Ram » Çrş Kas 26, 2008 3:57

Amerikalı küstahlığı

Açılış öncesinde düzenlenen konferansta Marshall yardımı ve sözde demokrasi ihracını anlatan ABD’li Sandra Schulberg, “Atatürk’ün büyük kazanımları olduğu kadar, kayıpları da oldu” deyince protesto edildi

Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulan Amerikan Bilgi Bürosu (!) törenle açıldı. Tören öncesinde Amerika’daki Colombia Üniversitesi Film Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sandra Schulberg, “İhraç Demokrasi ve Marshall Planı Belgeselleri” konulu konferans verdi.

Salonu terketti

Schulberg’in konuşması Türkçe’ye tercüme edilmedi. Konferansa katılan Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Eşel, toplantının tamamen İngilizce olarak düzenlenmesini eleştirdi. Schulberg’in konuşması sırasında Atatürk’e de hakaret ettiğini belirten Eşel, şunları söyledi: “Burası Türkiye. Türkiye’nin bir üniversitesindeyiz. Tamamen İngilizce olarak düzenlenen toplantıda konuşulanları buradakilerin çoğu anlamıyor. Hanımefendi demokrasi ihracından bahsediyor. ABD’nin demokrasi ihraç ettiği ülkeler Irak gibi parçalanıyor. 40 yıllık Marshall Planı’nın burada durduk yere anlatılması ne anlama geliyor? Bize demokrasi ihraç edip ülkemizi bölmek mi istiyorlar? Ben psikiyatri hocasıyım ve ne yapmaya çalıştığınızı anlıyorum. Hanımefendi (Atatürk’ün büyük kazanımları olduğu kadar, kayıpları da oldu) dedi. Atatürk’e hakaret edilmesine ve Amerikan propogandası yapılmasına sessiz kalamayız.” Eşel, daha sonra öğrencilerle salonu terk etti. Sandra Schulberg ise yanlış anlaşıldığını söyledi ve “Benim anlatmaya çalıştığım şey, tarihte bir takım şeyler kazanırken, aynı zamanda bir takım şeyler kaybediyoruz. Söylemek istediğim şey buydu” dedi.


Kaynak


Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: Bağlantılı Gelişmeler ve Değerlendirmeler | S. Ö.

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x