Erdal Sarızeybek: "Hava saldırısı Rusya’dan geldi"

Genel & Güncel Konular

Erdal Sarızeybek: "Hava saldırısı Rusya’dan geldi"

İletigönderen İlteriş Kağan » Prş Şub 20, 2020 19:31

İdlib’de 2 askerimizin şehit olması ile ilgili Yeniçağ’a özel değerlendirmelerde bulunan emekli asker Erdal Sarızeybek, “Rusya açıklama yaptı, ‘Hava desteğini biz veriyoruz’ dedi. Dolayısıyla verdiğimiz şehitler, doğal olarak Rusya’nın açtığı ateş ile olacaktır” dedi.

Emekli asker Erdal Sarızeybek, Suriye’nin İdlib kentinde 2 askerimizin hava saldırısı ile şehit olmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Rusya’nın Suriye ordusuna havadan destek verdiğini hatırlatan Sarızeybek, Türk askerine yönelik gerçekleştirilen hava saldırılarında, dolaylı yoldan Rusya’nın parmağı olduğunu ifade etti.

Erdal Sarızeybek, Türkiye’nin uyguladığı Suriye politikasının ise bire bir İsrail’in ve Amerika’nın çıkarlarına hizmet ettiğini söyledi. İYİ Partili Sarızeybek, Türkiye’nin yanlış Suriye politikasından dönmesi gerektiğini aktardı.

Erdal Sarızeybek’in, Yeniçağ’a özel açıklamaları şu şekilde:
"Rusya açıklama yaptı, hava desteğini biz veriyoruz dedi. Türkiye’nin yaptığı açıklamada, topçu silahları ile ateş altına alındığı yazıldı. Dolayısıyla verdiğimiz şehitler, hava saldırısı sonucuysa bu doğal olarak Rusya’nın açtığı ateş ile olacaktır. Ya da Rusya’nın desteklediği Suriye güçleri ile… Mantık bunu gösteriyor. Ama bence burada asıl üzerinde durulması gereken nokta şu, ‘bu savaş kimin için?’, biz Suriye ordusu ile neden karşı karşıya geliyoruz. Bence bunun üzerinde durmak daha önemli."

"RUSYA İLE AMERİKA ANLAŞTI"
"Amerika, Türkiye’deki siyasi iktidarı destekliyor. Doğal olarak bu harekâtı da destekliyor. Rusya’da Suriye ordusunu destekliyor. Türkiye, Rusya ile Amerika’nın arasında kıskaca girmiş durumda. Türkiye makasa alınmış durumda. Yani bizi Suriye ordusu ile yer yer çatıştırıp, Esad rejimini devirmek istiyorlar. Asıl amaç bu. Hem Rusya’nın hem de Amerika’nın amacı bu. Çünkü Rusya ile Amerika anlaştı artık. Şu anda Rusya, Büyük Orta Doğu Projesi’nin bir parçası oldu. Neyin karşılığında? Suriye’de aldığı hava, kara, deniz üstleri karşılığında. Hem Orta Doğu’ya indi, 200 yıldır inememişti. Orta Doğu’ya indi ve Amerika’nın projesinin bir parçası haline geldi."

"İSRAİL’İN AMACI ESAD’I DEVİRMEK"
"Asıl oyuncu İsrail. İsrail’in amacı da şudur. Esad rejimini devirerek, İsrail yanlısı bir hükümeti iş başına getirmek istiyorlar. Bu hükümet iş başına gelirse, İran yalnızlaştırılmış olacak. Hem Lübnan’daki Hizbullah ile İran’ın bağını kesecek, hem Suriye ile İran’ın bağını kesecek. İran’ı yalnızlaştırmış olacak. Hedef bu. Şu an Türkiye izlediği bu Suriye politikası ile 1’e 1 İsrail ve Amerika’ya hizmet ediyor. 1’e 1. Kelimeleri çok dikkatli kullanmaya çalışıyorum ama durum aynen böyle. Türkiye bu politika ile İsrail’in Orta Doğu projesine hizmet ediyor."

"TÜRKİYE, KÜRESEL SİYASETİN PARÇASI OLDU"
"Çatışma detaylarının üzerinde yorum yapmak istemiyorum çünkü burada asıl hedefe bakmamız lazım. Suriye ordusu, Birleşmiş Milletler’de tanınmış bir ordu, hükümetleri tanınmış. Eğer Türkiye’nin amacı terörü yok etmekse ki asıl Suriye girme amacı oydu. Esad’da diyor ‘ben teröristleri temizlemek istiyorum’ burada ortaya en doğru mantık olarak, Türkiye’nin Suriye ile anlaşıp yok etmesi çıkıyor. Ancak Türkiye, terörü yok etmek noktasını aştı ve küresel siyasetin bir parçası haline geldi. Bu küresel siyaseti takip edenler de Amerika ve İsrail."

"TÜRKİYE'NİN POLİTİKASI İSRAİL İLE UYUŞUYOR"
"Söylediklerimin kaynağı da var. İsrail’in 1982 Dünya Siyonist Dergisi’nde yayınladığı bir Orta Doğu planı var. Orta Doğu planında, ‘Suriye en az 5’e parçalanacak’ ibaresi yer alıyor. Parçalanan Suriye’de ise hükümetlerin başına İsrail yanlısı yönetimler getirilmesi hedefleniyor. Bu sayede İran’ın gözaltına alınması hedefleniyor. İsrail’in bu projesi ile Amerika’nın Orta Doğu projesini yan yana getirdiğinizde iki proje zaten örtüşüyor ve planı yapan, kuvveti kullanan Amerika, stratejiyi belirleyen ise İsrail oluyor. Türkiye’nin izlediği Suriye politikası İsrail stratejisi ile 1’e 1 örtüşüyor. Bu Türkiye’nin izleyeceği politika değil, tamamen yanlış siyaset.

"TÜRKİYE, TEVRAT'A HİZMET ETMİŞ OLUYOR"
"Size daha acısını söyleyeyim. İsrail’in izlediği bu strateji, Esad’ı devirip, İsrail yanlısı bir hükümeti iş başına getirmek ve İran’ı Orta Doğu’da yalnızlaştırmaya yönelik. Bu sayede de Lübnan’daki Hizbullah’a verilen desteği yok etmeyi izleyen bu politika, ne yazık ki Tevrat’ta geçiyor. Tevrat’ta geçen ayetler diyor ki, ‘Şam’da taş üstünde taş kalmayacak…’ Aynı ayetler Irak içinde vardı, bugün baktığımız zaman Irak’ta taş üstünde taş kalmadığını görüyoruz. 3 milyon Müslüman öldürüldü. Bombalamayan ülke kalmadı, bombalanmaya da yer kalmadı. Bombalayanlar da haçlı ordusu. Şam’da da taş üstünde taş kalmıyor. Meseleye dinler açısından baktığımız da Türkiye, İsrail’i bu şekilde desteklediğinde Tevrat ayetlerine de hizmet etmiş oluyor. Düşünün, Türkiye gibi Müslüman ülkede Yahudi politikası izleniyor. Bunu kabul etmek mümkün değil."
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Re: Erdal Sarızeybek: "Hava saldırısı Rusya’dan geldi"

İletigönderen İlteriş Kağan » Prş Şub 20, 2020 21:05

"...Bu sessizlik bir gün bozulacak ve o gün neler olabileceğini düşünmek bile istemiyorum. Çünkü, ülkesi işgale uğrayanların sessizliği kanlı katliamlarla bozulur.
Bop’da hop yoktur.
Bilinmelidir ki Amerika ve İsrail hesabına çalışmış kişilerin sonu hiçliktir, kendilerine büyük bir sadakatle, 30 yıl hizmet eden Şah Rıza Pehlevi, Hüsnü Mübarek gibi niceleri, miatlarını doldurduklarında deliğe süpürülmüştür…
BOP yeni bir proje değildir. Amerika’nın itibarlı adamlarından, E. Clark bir yazısında ‘Altı yüzyıllık bir yakın tarih bize öğretmiştir ki, Türkleri değiştirmek konusunda nefes tüketmenin bir yararı yoktur. Türklerin egemenliğine Anadolu’da son vermekten başka bir çare kalmamıştır. Onu değiştirmek söz konusu değildir. Tek umut Anadolu’da Türk egemenliğine son vermektir.”

(Ali Özoğlu -Şifre Çözüldü)
Görsel; 1 Nolu L Tipi Cezaevi B 3 üst Tecrit Hücresi
SİLİVRİ 11.12.2011
Resim
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 10 konuk

x