Erdoğan'dan Irak'taki Şiddeti Durdurma Çağrısı

Genel & Güncel Konular

Erdoğan'dan Irak'taki Şiddeti Durdurma Çağrısı

İletigönderen ACD » Pzt Mar 12, 2007 10:52

Resim

Erdoğan'dan Irak'taki Şiddeti Durdurma Çağrısı

Ankara (AA)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilgili tüm yerel ve uluslararası organları, Irak'taki şiddeti durdurmak için aktif rol oynamaya çağırdı.

Kuveyt'in resmi haber ajansı KUNA'nın haberine göre, Başbakan Erdoğan, El Anba gazetesine verdiği demeçte, Irak'taki şiddet olaylarının, Sünni ve Şiiler arasında bir mezhep savaşına dönüştüğüne dikkat çekerek, Ankara'nın Irak'taki çeşitli siyasi partilerle hiçbir ön yargı taşımadan diyaloğunu sürdürdüğünü kaydetti.

Başbakan Erdoğan, Irak konusunda Türkiye'nin temel ilkeleri arasında, ülkenin siyasi egemenliği ile demografik varlığının korunması ve aynı zamanda komşularıyla iyi ilişkiler içinde bulunmasının olduğunu belirtti.

Türkiye'nin, sorunun başından beri Irak'ta daha fazla kan dökülmesinin ve ülkedeki kaosun önlenmesi için çalıştığını kaydeden Başbakan Erdoğan, bu tür mezhepsel çatışmaların sadece Irak'a zarar vermeyeceğini, tüm bölgeye yayılabileceğine dikkat çekti.

"Irak'ta federal bir devlet kurulmasının ilk adımı olarak, Irak'ın yönetim birimlerinin ayrılmasını öneren Irak Başbakanı Nuri El Maliki hükümetini Türkiye'nin halen destekleyip desteklemediğinin" sorulması üzerine de Erdoğan, "Bizim temaslarımız egemenlik hakkı olan ve aynı zamanda şeffaf seçimlerin ardından iktidara gelmiş Irak hükümeti iledir" diye konuştu.

Kerkük ile ilgili referandum konusunda ise Erdoğan, referandumun Arapları, Türkmenleri, Kürtleri ve Hristiyanları memnun edecek bir sonucu olacağına inandıklarını kaydetti.

Türkiye'nin, "ABD'nin Irak'taki stratejik çıkarlarıyla çelişen bir adım olmasına rağmen, Irak'a Komşu Ülkeler Konferansının topraklarında düzenlenmesi konusunda oynadığı öncü rolün sonuçlarının" sorulması üzerine de Erdoğan, Türkiye'nin Irak'a Komşu Ülkeler Konferansına ev sahipliği yapma girişimini, koalisyon güçleri Irak'ta askeri harekata girişmeden önce başlattığına dikkati çekti.

Onuncusu dün yapılan konferansların ilk safhalarında, temel odağın bölgenin Irak kaynaklı bir zarara uğramasını önlemenin yollarını aramak ve bununla birlikte Irak'a yardım etmek olduğunu söyleyen Erdoğan, dürüst ve yapıcı bir diyalog sağlamak için çok taraflı bir konferans düzenlemenin önemine dikkati çekti.
Mevzubahis VATAN ise gerisi TEFERRUATTIR...!
Kullanıcı küçük betizi
ACD
Üye
Üye
 
İletiler: 1137
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:58

İletigönderen |Kuralsız| » Pzt Mar 12, 2007 12:23

Arap soydaşlarının birbirini öldürmesine gönlü razı olmadı galiba... :evil:

Türkmenler için kılını kıpırdatmayan Adam(!) :!:

Bu millet sorar hesabını tayyip :evil:



haber için tşk.

En son |Kuralsız| tarafından Sal Mar 13, 2007 11:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Sandra » Pzt Mar 12, 2007 15:22

Siddeti önlemek icin birsey yapmayan hergun birilerini kinayan ve hergun cagri yapan bir basbakandan baska birsey beklenemezdi zaten

Kerkük ile ilgili referandum konusunda ise Erdoğan, referandumun Arapları, Türkmenleri, Kürtleri ve Hristiyanları memnun edecek bir sonucu olacağına inandıklarını kaydetti.

demis basbakan
yahu gulmekten öldurur bu adam insani hala nasil memnun edecek bir sonuc bekliyor referandumdan bunu hic anlamiyorum turkmenler kaciriliyor deniyor sonra kerkukte arap kalmamis deniyor kim neyin referandumunu yapacak orda yapilsa bile kime yarari olacak sadece kurtlere buna kesinlikle karsiyim ben karsi olsam ne olacakki basbakan memnun edecek bir sonucun cikacagina inaniyorum demis
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Sandra
Üye
Üye
 
İletiler: 171
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 18:25
Konum: Nereye


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

cron

x