Erdoğan'ın Hayaliydi Ama ABD-Rusya'nın Uçuşa Yasak Bölge Planı Ya Türkiye'ye Karşıysa?!. / Müyesser YILDIZ

Erdoğan'ın Hayaliydi Ama ABD-Rusya'nın Uçuşa Yasak Bölge Planı Ya Türkiye'ye Karşıysa?!. / Müyesser YILDIZ

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Tem 12, 2017 14:49

Erdoğan'ın Hayaliydi Ama ABD-Rusya'nın Uçuşa Yasak Bölge Planı Ya Türkiye'ye Karşıysa?!.

Erdoğan'ın ilk buluşma öncesi ABD'ye gönderdiği üçlü heyetimiz oradayken, Trump Suriye PKK'sına silah yardımını onayladı. Erdoğan, Trump'la da görüşürken, IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi McGurk Suriye'de PYD/YPG'lilerle toplantı yaptı.

Dünya petrol devi Exxon Mobil'in eski CEO'su, ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Petrol Zirvesi için iki gündür İstanbul'daydı. ABD'nin son 5 günde de YPG'ye 184 TIR silah gönderdiği ortaya çıktı.

Mart'taki ziyaretinde Erdoğan'la görüşmesi Başbakan ve Dışişleri Bakanından daha uzun süren Tillerson son ziyaretinde de Erdoğan'la toplam 6 saat görüştü.

Merak bu ya, acaba bizim Dışişleri Bakanımız Trump'la böyle çatkapı, saatlerce görüşebilir mi?

Tillerson İstanbul temaslarını ABD Başkonsolosluğu ziyareti ile bitirirken, bu kadar muhabbetten sonra, “Türkiye ile karşılıklı güveni kaybettiklerini” söyledi. ABD'li Bakan, Suriye'de epey ilerleme kaydettiklerini belirtirken de, “Suriye’nin kuzeyindeki bazı bölgelerde aynı ilerlemeyi Türkiye ile birlikte gösterme konusunda umutluyuz. Bu alanda çok çalışmaya devam edeceğiz. Böylece gelişmekte olan güven açısından bir temel oluşturabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Reuters'a konuşan Tillerson'ın üst düzey danışmanlarından Hammond ise görüşmede ABD'nin YPG'ye desteğini ve Suriye'nin güneyinde ilan edilen ateşkesi ele aldıklarını açıkladı.

Bizimkiler yıllardır kendi kendilerine, “Bir terör örgütüyle mücadele, bir başka terör örgütüyle yapılamaz” türküsü çağırıp dursun, Tillerson ve Danışmanının açıklamalarının anlamı şudur:

“Suriye'nin kuzeyindeki PKK'yı kabullenin... İlişkilerimiz ancak böyle düzelir...”

-Hamburg'da Putin Gazı-

Bölücü terör örgütünün Türkiye'ye yönelik saldırılarının arttığı Haziran 2007'de, sınır ötesi operasyon gündeme gelmiş ve Türk askerinin Irak'ın kuzeyine girdiği öne sürülmüştü. Dönemin Başbakanı Erdoğan da, “Türk askeri böyle bir şeyi davul zurna çalarak gerçekleştirmez. Bunu kendi içimizde koordine ederek gerçekleştiririz” demişti.

Haftalardır ha bugün, ha yarın Afrin'e operasyon yapacağımız yazılıyor, operasyonun adı konuyor. Yani bir davul zurna çalınmadığı kaldı.

Haliyle PKK/PYD'yi himayesine almış sözde “müttefiklerimiz” boş durmuyor. PKK Hatay'da terör saldırılarına girişirken, iktidarı destekleyen Yeni Şafak Gazetesi bile, Mümbiç’te oynanan oyunun aynısının Afrin’de sahnelendiğini, ABD'nin şimdi de Türkiye'nin Afrin’e müdahalesini engellediğini, zamana oynadığını yazıp, “Türkiye’nin müdahalesi gecikirse PKK bölgeden sınırlarımızı vurmaya başlayacak” diyor.

Bir kez daha ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'a müracaat etmemiz gerekiyor. Tillerson, Erdoğan'ın da katıldığı Hamburg'daki G-20 Zirvesi öncesinde Trump ve Putin'in “Suriye'de uçuşa yasak bölgeyi görüşeceğini” açıkladı.

G-20 Zirvesinde Erdoğan'la görüşen Putin de şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı, büyük ölçüde sizin duruşunuz sayesinde, Suriye'deki durumu iyiye doğru değiştirmek mümkün oldu. Bu süre içinde terörist oluşumlara büyük darbe indirildi ve çözüm süreci ciddi biçimde ilerledi... Suriye'de bundan sonra çatışmasızlık bölgelerine odaklanacağız. Ve bunu Türkiye'siz yapamayız.”

Erdoğan'ın PYD/YPG'ye karşı duruşu belli... ABD ile Rusya'nın terör örgütünü himayesi de aynen sürüyor... Suriye PKK'sı her geçen gün yayılıp, mesafe alırken, acaba Türkiye açısından “iyiye giden, ciddi biçimde ilerleyen çözüm süreci” nedir?

Bilindiği gibi, uçuşa yasak bölge Erdoğan'ın yıllardır hayaliydi, ama kabul ettirememişti.

Acaba bugün kime karşı hayata geçirilmesi planlanıyor; Afrin operasyonuna hazırlanan Türkiye'ye karşı mı?!. Ve Putin'in, “Türkiye'siz yapamayız” dediği “çatışmasızlık bölgesinden” asıl kasıt, Suriye'nin kuzeyi olmasın?!.

İşte Suriye'deki halimiz... İşte güya “müttefikimiz” olan ABD ve Rusya'nın tavrı...

2003'de Irak'ın kuzeyinde askerimizin başına çuval geçirilip, ABD'nin Türkiye'den özür dilemesi istendiğinde dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, “Devletlerin özür dilemeleri biraz farklı oluyor. Bir süper güç olarak hatalı olduklarını, yanlış yaptıklarını anladılar, üzüntü beyanıyla bunu ortaya koymuş oldular” demişti.

Görüyoruz ki, süper devletlerin sadece özür dilemesi değil, “aşağılaması” da bir başka oluyormuş!..

Müyesser YILDIZ, 11 Temmuz 2017
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x