Ergenekon'da 2. iddianame: 1909 sayfada hiçbir kanıt yok!

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Ergenekon'da 2. iddianame: 1909 sayfada hiçbir kanıt yok!

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Mar 27, 2009 11:04

Ergenekon iddianamelerinin ortak noktası, ortaya atılan eylemlerin kanıtlara dayanmaması...

2. iddianamede de sözde örgütün eylemleri 1909 sayfaya serpiştirilmiş... Ancak eylemlerle ilgili hiçbir kanıt sunulmamış. Ergenekon savcıları kanıt sunamadıkları gibi "şu suikast bu örgütün işi olabilir", "bu olayların arkasında Ergenekon'un olduğu yönünde tereddütler oluşmuştur" gibi ifadelerden öteye geçememektedir.


Ergenekon 2. iddianamesinde öne çıkan plan ve eylemler anlatılıyor ancak kanıtlanamıyor. Suikast ve eylem iddiaları varsayımdan öteye geçemiyor. İşte Ergenekon 2. iddianamesindeki savcıların kanıtlarını sunamadıkları ancak iddianameye yazdıkları bazı eylemler...

İddianamede darbe günlüklerinin "Özden Örnek'e ait olduğu sabit" ifadesi kullanılıyor. Ancak bunun kanıtı yok. Ergenekon savcıları kesin bir dille "günlükler Oramiral Örnek"in diyor ancak bugüne kadar Özden Örnek'in bilgisayarı dahi incelenmiyor. Hukukçular, bilgisayar incelemesi yapılmadan günlüklerin Özden Örnek tarafından yazıldığının iddia edilemeyeceği ve bu haliyle de delil sayılamayacağını vurguluyor.
Günlüklerle ilgili iddianamede eski kuvvet komutanları Özden Örnek, Aytaç Yalman ve İbrahim Fırtına'nın Ergenekon örgütüyle işbirliği yaptığı belirtiliyor. Bu da bir varsayım çünkü bu iddialar da 1909 sayfada hiçbir delile dayandırılmıyor.

İddianamede son yılların en önemli siyasi cinayeti olan Hrant Dink suikastının da Ergenekon tarafından gerçekleştirildiği öne sürülüyor. Ergenekon savcıları bu suçlamayı Alaattin Kanat isimli bir itirafçıya dayanarak iddianameye yazıyor. Ancak bu suçlamayı destekleyecek kanıtlar iddianamede bulunmuyor.

İddianamedeki bir diğer delilsiz iddia da Turgut Özal suikastının da Ergenekon'un işi değerlendirmesi. Ergenekon savcıları Turgut Özal suikastı ile kalmayıp 29 Mayıs 1977'de Bülent Ecevit'e İzmir Çiğli'de yapılan suikast girişimi ile eski başbakanlardan Nihat Erim'in İstanbul'da uğradığı silahlı saldırı da Ergenekon'la ilişkilendiriliyor. Ancak eylemlerle de ilgili 2. iddianamede hiçbir kanıt bulunmuyor. Kanıt olmadığı gibi bir de "Ergenekon dokümanındaki ifadelerden ülkemizde bugüne kadar meydana gelen bu olayların arkasında örgütün olduğu yönünde tereddütler oluşmuştur” deniliyor.

Birinci iddianamede yer alan Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesi bombalaması da yeni iddianamede yer buldu. Ancak bu iddialar da Ergenekon davası duruşmalarında uydurma olduğu resmi belgelerle kanıtlandı. "30 Nisan 2006'da el bombalarını bize Ataşehir'de Muzaffer Tekin verdi" diyen Danıştay saldırısı faili Osman Yıldırım'ın ifadelerini, baz istasyonu kayıtları yalanladı. Mahkemeye gelen baz istasyonu kayıtlarına göre; ne Yıldırım ne de Alparslan Arslan 30 Nisan'da Ataşehir'de görünüyor. Muzaffer Tekin'in cep telefonu Kadıköy'de, Rasim Görüm'ün ki Hendek'te, Fikri Karadağ'ınkiyse Balıkesir'de sinyal veriyordu.


Kaynak
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

İletigönderen Urumchi » Pzr Mar 29, 2009 2:23

Kennedy ve Malcom X' ide aslinda Ergenekon oldurmus bunuda 3. iddianamade aciklarlar :) Esasinda bu Ergenekon

dumeni iyi oldu , ne varsa cozulmemis salla gitsin nasilsa bir dur diyen yok !!!!!
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye
 
İletiler: 259
Kayıt: Çrş Şub 25, 2009 17:46


Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x