Ergenekon hakimi Necat Ede istifa etti

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Ergenekon hakimi Necat Ede istifa etti

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Haz 22, 2009 11:47

Ergenekon Davasının 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Necat Ede görevinden ayrıldı. Ede bazı yayın organlarında çıkan haberlerle baskı altına alındığını iddia etti. Ede "sadece yayın organlarıyla değil kurumsal olarak da baskı var" dedi.

"Hurşit Tolon’u tahliye eden hákim, Prof. Haberal’ı da tahliye edecek" haberlerinin ardından "Baskı altındayım" diye Ergenekon kapsamında kendisine görev verilmesini istemeyen hâkim Necat Ede, kurumsal olarak da ciddi baskı altında olduğunu belirterek davadan çekildi. 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Ede’nin talebini kabul etti.

Hürriyet Gazetesi'nden Toygun Atilla'nın haberine göre, Hakim Ede, Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal’ın tutukluluğuna yapılan itiraz öncesinde, bazı gazete ve internet sitelerinde, "Tolon’u tahliye eden hakim Haberal’ı da tahliye edecek" şeklinde çıkan haberlerin ardından, "baskı" altında olduğunu söyleyip Ergenekon kapsamında kendisine görev verilmemesini istemişti.

Bu haberler üzerine Adalet Bakanlığı’nın hakkında soruşturma başlattığı Ede, üzerindeki baskının bazı medya organlarında çıkan haberlerle sınırlı olmadığını, kurumsal olarak da ciddi baskı altında olduğunu öne sürdü. 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Ede’nin çekilme talebini kabul etti.

Ede, 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne hitaben yazdığı dilekçede, hakimlerin verdiği kararların eleştiriye açık olduğunu, iyi niyetle yapılan objektif eleştirilerin, hukuki sürecin ve hukuk devletinin yerleşmesine katkı yapacağını belirtti.

Necat Ede, bu tür eleştiriler ve basında yer alan haberlerin tek başına herhangi bir hakimin davadan çekilmesini gerektirecek nedenler olmadığını söyledi. Dilekçesinde, kurumsal olarak baskı altına alındığına vurgu yapan Necat Ede, bu durumda alınacak kararların objektif olmayacağını ifade etti. Tarafsızlığı konusunda tereddütü olmadığını kaydeden Hakim Ede, kamuoyuna mal olmuş bir davada, yargılanan kişilerin de yargının yansız ve adil olduğuna inanması gerektiğini söyledi.


Kaynak
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x