Ergenekon İtirafı: “Açılım İçin Arazi Temizliği Yapıldı”

Tartışma Alanı

Ergenekon İtirafı: “Açılım İçin Arazi Temizliği Yapıldı”

İletigönderen Türk-Kan » Sal Eki 06, 2009 12:03

Başbakan’ın “Derin Danışmanı”ndan Ergenekon İtirafı: “Açılım İçin Arazi Temizliği Yapıldı”

Başbakan Başmüşaviri Yalçın Akdoğan, “açılım” adı verilen sürece karşı çıkacak milli unsurların Ergenekon davaları vasıtasıyla nasıl bertaraf edildiklerini şu sözlerle açıkladı:

“Açılım süreci çok hassas ve sabotajlara açık bir süreç. Süreci karıştırma ihtimali olan belli çetelerin veya karanlık örgütlerin etkisizleştirilmesi, bir nevi arazi temizliği yapılmasının, böyle bir girişim için ön açıcı olduğunu düşünenler yok değil. Geçmişte yaşanan birçok toplumsal olayın bu örgütlerin yönlendirmesiyle ortaya çıktığı iddia edildiğine göre, açılım sürecinin normal seyrinde devam edebilmesi ve provokasyonlardan korunması açısından böyle bir ilişkilendirmenin yapılması da normaldir”.

Star gazetesinde AKP iktidarına yüklenmiş en kritik projelerden birisi olan “Kürt açılımı” konusunda etkin bir isim olarak lanse edilen Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ile geniş bir röportaj yapıldı. “Açılım” konusunda Başbakan adına konuşmaya tek yetkili kişi kılındığı anlaşılan Akdoğan, “Askerin mesaj ve tutumları muhalefetin kökten reddiyeci tavrından çok daha ileri, çok daha makul ve rasyonel” dedi.

Akdoğan’ın sürece bir türlü uyum sağlayamayan DTP’ye tavsiyeleri ise şu şekilde:

“Öneminizin farkında değilsiniz. Kimlik siyaseti yapan bir parti olarak belli bir soruna odaklanabilir, belli bir kesim üzerine siyaset yapabilirsiniz. Ancak açılım sürecine katkıda bulunmak istiyorsanız tüm Türkiye toplumunu ve genel hassasiyetleri düşünerek hareket etmeli, buna uygun bir dil kullanmalısınız. Kendi tabanınıza yönelik popülizm yaparsanız sürece katkıda bulunamazsınız”.

Başdanışman Akdoğan, röportajda önemli bir itirafta bulundu. Ergenekon tutuklamaları, açılım öncesi “arazi temizliği” amacıyla yapılmış. Akdoğan’a yöneltilen soru ve bu konudaki cevabı şöyle:

-“Açılım sürecinin zamanlamasında Ergenekon operasyonlarının bir etkisi olduğu söylenebilir mi?”

-“Açıkçası bunlar ilişkili iki süreç değil. Ancak bildiğimiz bir şey var ki, açılım süreci çok hassas ve sabotajlara açık bir süreç. Süreci karıştırma ihtimali olan belli çetelerin veya karanlık örgütlerin etkisizleştirilmesi, bir nevi arazi temizliği yapılmasının, böyle bir girişim için ön açıcı olduğunu düşünenler yok değil. Geçmişte yaşanan birçok toplumsal olayın bu örgütlerin yönlendirmesiyle ortaya çıktığı iddia edildiğine göre, açılım sürecinin normal seyrinde devam edebilmesi ve provokasyonlardan korunması açısından böyle bir ilişkilendirmenin yapılması da normaldir”.

Star gazetesi röportajın bu bölümünü “Ergenekon Operasyonu Açılımı Korudu” ara başlığıyla verdi.

Yalçın Akdoğan Kimdir?

1969 doğumlu olan Akdoğan, Tayyip Erdoğan’ın önsözüyle yayımlanan “Muhafazakar Demokrasi” kitabını yazdıktan sonra Erdoğan’ın ekibine dahil olmuş bir isim. Uzun süre Başbakan Erdoğan’a diğer danışmanlar gibi gazete kupürü kesti. Ömer Çelik’in geri plana çekilmesi, Cüneyd Zapsu’nun uzaklaştırılması ve Nabi Avcı’nın etkisiz kalmasından sonra danışmanlar arasında yıldızı parladı. Erdoğan’ın bütün gezilerine ve resmi programlarına katılıp “vakanüvist” olarak notlar alıyor. Yalçın Akdoğan’ın bu notlarla ileride Erdoğan’ı “uluslar arası ve tarihi bir kişilik” olarak gösteren bir kitap yazması bekleniyor. Yeni Şafak gazetesinde 1997 yılından beri “Yasin Doğan” adıyla köşe yazan Yalçın Akdoğan, Star gazetesinde de bir süredir siyasi makaleler yazıyor. Akdoğan’ın özellikle “açılım” konusundaki yazıları, son zamanlarda diğer medya tarafından “Başbakan’ın görüşleri” olarak lanse ediliyor.


Kaynak




Ilicaklilarin Nazli'si da canli yayinda benzer söylemlerde bulunmustu. Gizleme geregi dahi hissetmiyorlar :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: Ergenekon İtirafı: “Açılım İçin Arazi Temizliği Yapıldı”

İletigönderen bezgin » Sal Eki 06, 2009 12:21

Türk-Kan yazdı:Ilicaklilarin Nazli'si da canli yayinda benzer söylemlerde bulunmustu. Gizleme geregi dahi hissetmiyorlar :)



Ucak gemileri baya bir insan aliyor ne de olsa. :)
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 1394
Kayıt: Prş Eki 30, 2008 1:35

Re: Ergenekon İtirafı: “Açılım İçin Arazi Temizliği Yapıldı”

İletigönderen maydonos » Sal Eki 06, 2009 15:29

Rte "Ati alan Uskudari gecti." demisti. Bu guruh herseyi yapar. Bunlar gostere gostere yapma cesareti gostermelerinin nedeni ve soytariliklarinin sebebi arkalarindaki yalaka sermayeden baska bir guc degil. Sira bu yavsak sermayeye gelince gorecegiz. Nasil Dogan grubu basilinca kuyruguna ayagina basilmis gibi dunyayi ayaga kaldiriyor, bunlar baslangic asil tasfiyeler baslasin bakalim o zaman gorecegiz. Bu para kolelerini...Onlarida tikacaklar iceri..iste o zaman yaptiklari ihanetin cezasini odeyecekler. Para mi vatan mi?
Resim


Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye
 
İletiler: 1651
Kayıt: Çrş Haz 04, 2008 1:53

Re: Ergenekon İtirafı: “Açılım İçin Arazi Temizliği Yapıldı”

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt Ara 22, 2012 12:37

Sadece Kürt açılımı için değil, aynı zamanda rejim değişikliği ve BOP için de Ergenekon, Balyoz tertipleri düzenlendi. Buna direnmek yerine sessiz kalmayı yeğleyenler tarihe kara harflerle geçecektir. Bu hain tezgahlar içinde her kim yer almışsa hesabını verecektir.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!


Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x