"Ergenekon" Karta 20 Eşit Taksit

"Ergenekon" Karta 20 Eşit Taksit

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Ağu 07, 2013 18:43

"Ergenekon" Karta 20 Eşit Taksit

Devlet'i dönüştürme operasyonunun kilit manivelası olan "Ergenekon" davası, kamuoyunda nice tartışmalara sebep olan ve olacak bir karar silsilesi ile sonuçlandırıldı.

Mahkemenin verdiği kararların niteliği ve niceliği ile ilgili onlarca tartışma yaşandı ve yaşanacak.

Haberal'ın niye az ceza aldığından tutunda, Balbay'ın neden o kadar çok cezayı hakettiğine kadar;
kendi Genelkurmay başkanını "terörist" ilan eden bir anlayıştan, başı sonu belli olmayan bir örgüte nasıl bilerek ve isteyerek üye olduklarını anlayamayan yüzlerce sanığa kadar derya katran bir dava "Ergenekon".

Fakat verilen kararlar arasında bir karar var ki; "Ergenekon" sürecinin bu güne kadar yerin dibine soktuğu hukuk çıtasını daha da aşağılara itti.

Danıştay saldırısında başından itibaren Alparslan Arslan ile hareket eden Osman Yıldırım'a verilen beraat kararından söz ediyoruz.

Hakkında bir tecavüz vakası dahil bir dizi mahkumiyet bulunan ve Danıştay saldırısında başından beri Alparslan Arslan ile birlikte hareket eden Osman Yıldırım, mahkeme sürecinde defalarca boşa çıkarılan ifadelerine rağmen mahkeme tarafından ödüllendirildi ve diğer Danıştay sanıkları ile beraber beraat ettirildi.

Davaya temel teşkil eden, "bombaları Muzaffer Tekin, Veli Küçük verdi" iddiası hiç bir zaman kanıtlanamadı. Bombaların verildiğini iddia ettiği villayı çok uğraşılmasına rağmen gösteremedi. Savcıların "Osmanım" diye hitap ettiği Osman Yıldırım aynı zamanda davada hem tanık, hem sanık, hem de "gizli tanık" konumuna sokularak dünya hukuk tarihi açısından müstesna bir yere oturtuldu.

"Ergenekon"da bu tarz hizmetlerin AKP iktidarı tarafından karşılıksız bırakılmadığını Şamil Tayyar vakasından biliyoruz. Hizmetleri karşılığında Tayyar'ı milletvekili yapan AKP, aynı şekilde Osman Yıldırım'ı da tahliye ettirdi.

Mahkemenin verdiği kısa kararın tam metninde, AKP'nin Osman Yıldırım'a kıyağının bunla sınırlı olmadığı anlaşılıyor.

"Ergenekon" mahkemesi Osman Yıldırım'a verdiği 600 günlük Adli Para Cezasını, günlüğü 20 TL'den hesaplarken, diğer sanıklar için bu rakamı 30 TL olarak belirledi. Mahkeme bununla da yetinmedi ortaya çıkan 12.000 TL'lik miktarı 20 eşit takside böldü.

"Ergenekon" mahkemesi sonuçları bir kerede Türkiye'de adam öldürmenin ve öldürenlere yardım etmenin ne kadar makbul bir meslek olduğunu ortaya koydu.

"Öcalan"dan lider çıkaran bu düzen ileride Osman Yıldırım'dan milletvekili çıkarırsa Şamil Tayyar'ın yanına çok yakışacağına eminiz.

Açık İstihbarat, 7 Ağustos 2013
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Açık İstihbarat

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x