ertuğrul sağlam:"Havayı yakaladık"

Futbol ile ilgili hersey burada.

ertuğrul sağlam:"Havayı yakaladık"

İletigönderen Veled » Pzr Tem 29, 2007 21:18

"Havayı yakaladık"

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, takım olarak son yıllarda camiadaki en iyi havayı yakaladıklarını söyledi.
Siyah-beyazlı takımın BJK İnönü Stadı'nda yaptığı antrenman öncesi gazetecilere açıklamalar yapan Ertuğrul Sağlam, özellikle transfer konusunda görüş ayrılığı yaşandığı biçimindeki iddiaları yalanladı. Sağlam, Beşiktaş'ta son dönemde olmayan bir havayı yakaladıklarını vurgulayarak, ''Bu havanın ilerleyen dönemlerde daha da artacağını düşünüyorum. Başarı geldikçe bu havayı bozmaya çalışanlar olacaktır. Bu havanın bozulmasına izin vermeyeceğiz. Bunun için Beşiktaş'ın içindeki herkesten destek bekliyoruz'' dedi.

Özellikle transfer konusunda kulüp futbol şubesi sorumlusu Celalettin Kolot ile herhangi bir sorunu olmadığını kaydeden Sağlam, ''Celalettin Bey çok iyi bir insan. Tüm enerjisini, gücünü ve zamanını Beşiktaş için harcıyor. Kendisiyle herhangi bir sorunum yok'' diye konuştu.

Sağlam, Beşiktaş'ın çok acil transfer yapmak zorunluluğunda olduğu biçiminde bir havanın da yaratılmaya çalışıldığını ifade ederek, şunları söyledi:
''Geçen sene Türkiye Kupası ve Süper Kupa'yı kazanan kadro korundu. Bunların üzerine yeni oyuncular alındı. Ayrıca geçen sene performansı düşük olan 7-8 futbolcu yeni sezon için doğrudan oynayabilir noktaya geldi. Acilen transfer yapmak gibi bir ihtiyacımız yok. Şampiyonlar Ligi'nde ve Turkcell Süper Lig'de başarılı olacak bir kadromuz var, ancak yoğun bir döneme gireceğiz. Bu yoğun dönemde eksikler ve sıkıntılar yaşamamak açısından transfer yapacağız. Bunun yanında sakatlığı geçen Murat ve Nobre de yarın çalışmalara başlayacak. Ayrıca Beşiktaş'ın ne sokağa atılacak bir kuruşu, ne de yabancı oyuncu alıp, onu kenarda oturtma lüksü vardır.''

ŞAMPİYONLAR LİGİ HAZIRLIKLARI
Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Moldova'nın FC Sherrif Tiraspol takımıyla 1 Ağustos Çarşamba günü İstanbul'da karşılaşacak olan Beşiktaş, bu maçın hazırlıklarını taraftarlarının desteğiyle sürdürdü.

BJK İnönü Stadı'nda yapılan antrenmanda siyah-beyazlı oyuncular, 4 bin kadar taraftarın önünde çalıştı. Taraftarlar, antrenman öncesinde oyunculara ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam'a büyük sevgi gösterilerinde bulunurlarken, yeni transferlerden Rüştü, taraftarların ilgi odağı oldu.
Antrenman boyunca coşkulu tezahüratlar yapan taraftarlar, hafta içinde vefat eden ''Optik Mehmet'' lakaplı tribün lideri Mehmet Işıklar'ı da unutmadılar. Optik Mehmet için tezahürat yapan taraftarlar, tribün liderleri için çeşitli pankartlar açtı. Antrenman öncesi de futbolcu ve teknik heyet, taraftarlarla birlikte Optik Mehmet için saygı duruşunda bulundular.

Beşiktaş'ın bugünkü antrenmanını, kulüp başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticiler Kenan Öner ile Ertunç Soğancıoğlu da protokol tribününden izledi.

SAĞLAM, BAKİ'YE İZİN VERMEDİ
Beşiktaşlı taraftarlar, antrenman sırasında özellikle ve ısrarla Baki Mercimek'i tribüne çağırdı.
Baki, taraftarların ısrarlı çağrıları sonrası antrenmanı bırakıp tribünlere yönelirken, teknik direktör Sağlam bu oyuncuyu durdurdu ve yerine gönderdi.
Siyah-beyazlı taraftarlar, bu olay sonrası kısa süreli tepki gösterirken, Baki'ye yönelik çağrılarını ısrarla sürdürdü. Taraftarlar uzun süre ''Hoca izin ver'' biçiminde Sağlam'dan istekte bulundu, ancak Ertuğrul Sağlam buna izin vermedi.
Antrenman sonrası ise siyah-beyazlı çalıştırıcı, Baki'yi tribünlere gönderdi. Tribünlere doğru giden Baki, taraftarlarla birlikte tezahürat yaptı.

TARAFTARLAR NEDENİYLE ANTRENMAN ERKEN BİTTİ
Beşiktaşlı taraftarlar sahaya inince, siyah-beyazlı takım antrenmanı erken bitirmek zorunda kaldı.
Antrenmanda yarım alanda yapılan çift kale maçın ardından 50 kadar taraftar sahaya indi. Özel güvenlik elemanlarının da olmaması nedeniyle taraftarların sahaya girmesi önlenemezken, tribünde kalan taraftarlar, sahaya inenlere büyük tepki gösterdi. Teknik direktör Sağlam, taraftarların sahaya girmesi sonrası futbolculara koşu yaptırmadı ve Beşiktaşlı oyuncular soyunma odasına gitti.

Beşiktaş, antrenmanda önce pas çalışması, ardından kanatlardan yapılan ortalarla gol çalışması yaptı. Siyah-beyazlılar, antrenmanı yarım alanda yapılan çift kale maçla tamamladı. Antrenmana, sakatlıkları bulunan Bobo, Murat Şahin, Mehmet Sedef, Nobre ve Burak katılmadı. Bobo'nun, sol dizinde hafif bir ödem olduğu, ancak sakatlığının önemli olmadığı ve yarın takımla çalışacağı bildirildi. Nobre'nin, yarın veya 31 Temmuz Salı günü çalışmalara başlayacağı, Burak'ın ise hafta içinde çalışmalara başlayabileceği, Mehmet Sedef ve Murat Şahin'in ise tedavilerinin sürdürüleceği kaydedildi.

Beşiktaş, yarın yapacağı antrenmanla FC Sherrif Tiraspol maçının hazırlıklarını sürdürecek.

lig tv
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=23548
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

Şu dizine dön: Futbol

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x