Eşkiya. . .

Eşkiya. . .

İletigönderen Seçkin ERGÜN » Cmt Tem 09, 2011 0:27

Mevsim ne olursa olsun rüzgar gene bildik yönden esecek ve tüm bu yaşananları tarih baba kalın kitabına aynı bıkkınlığıyla kaydedecek.

Biliyorum, sonunda gene eşkiya Dünya’ya hükümdar olamayacak. Ama bu keşmekeşlik, bu kavga hep böylece sürüp gidecek. Gençlik yıllarında heyecanla okuduğumuz bir önceki kuşağın kavgasını şimdi biz veriyoruz. Bu yaşananlar bir süreç. Elbet yaşanıp bitecek. Bu ne ilk kavga, ne de son olacak.

Bizim en büyük şanssızlığımız, bizden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
Mesela yeni bir dil geliştirmemiz gerekiyor. Yeni tanımlar, yeni tanımlamalar.
İkici ele düşmüş kelimeler artık değersiz, ruhsuz. . .

Adına güvercinler uçurup, nice kurbanlar verdiğimiz “barış” artık katillerin, canilerin dilinde.
Barış Konseyi kurma talimatı veren Apo, devletin karşına muhatap olarak bunu uygun bulmuş.
Evet, Barış konseyi. . .

Apo’dan “Mandela” yaratmaya çabalayan medya, terörden de “barış” çıkarmaya uğraşıyor. Aynı gün çatışmada şehit olan bir asker ve üç yaralı haberinin hiç önemi yok. Sıradanlaşan haberlerin etkisi de sıradan olmaya başlıyor. Ama ateş hep düştüğü yeri yakıyor.

Şehit haberiyle ilgili ertesi günü bazı gazetelerde bazı köşe yazarları gene tüm hünerlerin sergilendiği buruk yazılar yazacak. Lanetler yağdırıp bir gün önce yazdığı ileri demokrasi yazısını inkar edercesine hedef okuyucunun duyguları tatmin edilecek.

Komutanlar törende buruklaşıp, belki birkaç damla göz yaşı dökecek. Ve bunu kameralar asla kaçırmayıp marifetmiş gibi haberlerde verilecek. Tüm bu iğrenç duygusuzluğun orta yerinde tabuta sımsıkı sarılan anaların feryadı göğü çınlatacak. Bu da atlanmayıp haber olacak ve Apo’nun barış konseyi kurma talimatı haberinin hemen yanı başında yerini alacak.
O yörenin Ülkü Ocakları ve bazı vatandaşların katılımıyla “şehitler ölmez vatan bölünmez” diye slogan atılacak. Ardından kalabalık dağılacak ve bir sonraki şehit haberinde gene bunun aynısı yaşanacak. Tıpkı daha öncekilerde olduğu gibi. . .

Yalnız bu sefer durum diğerlerinden farklı. Bu ne Habur rezilliğe benzer, ne diğer verilen onur kırıcı tavizlere. Devletin bir organı gibi faaliyet gösteren Apo’nun söyledikleri doğruysa atılacak bu imzayla artık resmen bir “karşı taraf”ımız olacak. Artık başka hukuk kurulları geçerli olacak ve başka ulusların da buna müdahil olma hakkı doğacak. Çünkü bu imzayla artık resmen iki taraf olmuş olacak.

CHP yapay yemin protestosuyla uğraşıp baştan yalayacağı belli olan tükürüğünün zeminini hazırlamaya çabaşlarken, her atılan golde yaşadığımız sevincin satın alınmış olduğunun şokunu yaşarken arada bir şeyler avucumuzun arasından kayıp gidiyor.

Evet, eşkıya Dünya’ya hükümdar olmaz. Eşkıya gene bildik olsa da sanki bu Dünya artık bizim Dünya’mız değil gibi. . .
Kullanıcı küçük betizi
Seçkin ERGÜN
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 58
Kayıt: Pzt Tem 04, 2011 22:01

Şu dizine dön: Seçkin ERGÜN

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x