"Evet" çıkarılırsa neler olacak? / Arslan BULUT

"Evet" çıkarılırsa neler olacak? / Arslan BULUT

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Nis 03, 2017 14:58

"Evet" çıkarılırsa neler olacak?

Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki konuşmasında bir defa daha Anayasa'daki "Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür" maddesini tanımadığını ilân etti!

Bir ülkede Cumhurbaşkanı, milletin anayasal adını tanımıyorsa, o ülkede en büyük sorun budur!

Erdoğan, "Dikkat ediniz. Türk demiyoruz. Kürt demiyoruz. Laz, Boşnak, Roman demiyoruz. Hepsini birden içine alan bir ifade kullanıyoruz. 'Tek millet' diyoruz. 80 milyonuyla tek millet" dedi!

Buna karşılık Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Evet diyen vatandaşlar! Erdoğan'ın 'tek millet dedi isek Türk milleti demedik' sözüne katılıyor musunuz? Katılıyor iseniz milliyetiniz ne?" diye sordu?

Erdoğan, "Türk" yerine önceleri "Türkiyeli" diyordu, sonra "İbrahim milleti"ne geçti, bu da yetmeyince "Hepimiz Hz. Adem'in çocuklarıyız" dedi! Bu mantıkla, Türkiye'den gönderilen veya giden Ermenileri, Rumları ve Yahudilerin torunlarını geri çağırdılar! Suriyeliler arasında gelenler de var zaten!

Türk Milleti'ni tanımadığına göre Erdoğan'ın bunun yerine halkı yeniden millet yapacak bir kavram üretmesi gerekiyor! "Tek millet" olmaz! Özdağ'ın belirttiği gibi "Türkiye" yerine "Tekiye" mi diyeceğiz?

* * *

Abdülhamit'in tahta geçer geçmez ilan ettiği 1876 tarihli Kanuni Esasi'nin 8'inci maddesinde "Devleti Osmaniye tabîyetinde bulunan efradın cümlesine herhangi din ve mezhepten olur ise bilâ istisna Osmanlı tabir olunur" denilmişti.

1924 Anayasası'nın 88. Maddesinde ise şöyleydi:

"Türkiye ahalisi, din ve ırk farkı olmaksızın vatandaşlık itibariyle Türk ıtlak olunur."

Peki Tayyip Erdoğan, kendi tasarımı olanı milletin adını ne zaman açıklayacak? Görünen o ki, referandumdan "evet çıkarsa", artık padişahtan da yetkili olacağı için milletin adını da değiştirmeye çalışacaktır.

"Osmanlı" diyemez! Derse, hanedanı da yeniden canlandırması gerekir. Televizyon röportajlarından birinde arka planda "taht" gibi bir koltuk gösterdiğine göre kendi hanedanını kurmayı hayal ediyor olsa gerek! Herhalde artık milletin adı "Tayyipli"; devletin adı da tarihteki gibi "Tayyipoğulları devleti" şeklini alır!

* * *

Almanya, hayırların çok önde olduğunu bildiği halde "hayır kampanyası" yapıyor ki, Türkler tepki göstererek "evet" desin!

Vali, kaymakam ve güvenlik kuvvetleri baskısıyla ve hileyle "evet" çıkarılırsa, Avrupa ve ABD bu sonucu tanımayacak ve rejimin hukuka aykırı olduğunu öne sürerek, Türkiye'ye "içeriden müdahale ortamı" oluşturacak! Soros'un Ukrayna'da yaptırdığı gibi...

Bunun belirtisi, Avrupa Konseyi'nin anayasal konulardaki danışma organı olan Venedik Komisyonu'nun referandumla ilgili raporudur. Türkiye'nin otoriter bir rejime kaydığını, Meclis'teki oylamanın gizli oy kuralı ihlal edilerek yapıldığını ve sürecin olağanüstü hal şatlarında ve milletvekillerinin tutuklandığı bir ortamda başlatıldığını söylüyorlar!

* * *

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre, AKP, evet çıkarsa dış politikada durumu düzeltme yoluna gidecek; AB ülkeleri ve ABD'ye aldığı tavır konusunda geri adım atacak!

AKP böyle bir politikaya hazırlanıyor olabilir ama Türkiye'ye böyle bir fırsat tanınmayacak bile!

Böyle bir kaosun sonunda ne olur?

Türkiye, içeride birlik sağlayamayacağı için rejimi değiştireceğiz derken parçalanır ve yutulur!

Belki de asıl proje budur!

Zaten Binali Yıldırım'ın, Ağrı isyanında İngiliz istihbaratının çizdiği Kürdistan bayrağına, Barzani'yi kabulünde, Türk bayrağı ile eş muamele yapması, aynı bayrağın Kerkük'e de asılması sonucunu getirmiştir!

Buna karşı Türk Ocakları'nın iki eylemi dışında henüz büyük bir tepki gösterilmedi!

Millet, bütün bu verilerden istikbalinin tehlikede olduğunu görmeli ve "hayır için" aklını kullanmalıdır. Yoksa başına "pislik" yağacak!

Arslan BULUT, 3 Nisan 2017
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x