Evren ve Eşbaşkan'ın Papaz Sevdası / Teoman ALİLİ

Evren ve Eşbaşkan'ın Papaz Sevdası / Teoman ALİLİ

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Ağu 18, 2010 18:15

Evren ve Eşbaşkan'ın Papaz Sevdası

TEOMAN ALİLİ

Sümela'da yapılan ayinin tamamen siyasi amaçlı olduğunu dikkatinize sunmuş ve 16 Ağustos tarihli bültenlerimizde ayine davet edilen Rus, Gürcü ve Yunanlı pontusların "Pontus'a geri döndük" tişörtü giydiklerini belirtmiştik.

Ayini Fener Kilisesi Papazı Bartholomeos yönetmiş ve siyasi bir konuşma yaparak "kötü bir niyetlerinin olmadığını" söylemişti. Ortaya çıktı ki Bartholomeos 12 Eylül 1980 darbesinin ve onun yetiştirdiği Eşbaşkanlık makamının nimetlerini yiyor.

PAPAZIN ÖNÜNÜ AÇAN DARBECİLER

Cumhuriyet Devrimi "Kin ve melanet yuvası" olarak tanımladığı Fener Kilisesi'nin bütün yetkilerini elinden almış ve devrim öncesi patrik olan kişinin ünvanını sadece Balat'taki kilisenin papazı olarak değiştirmişti. Ancak ortaya çıktı ki papazın yeniden kendini patrik ilan etmesinin önünü 12 Eylül Darbesi açmış. Darbeciler papaza Noel Baba'nın memleketi Antalya Demre'de siyasi ayin izni vermiş. Bir başka değişle laik olduğunu iddia eden Amerikanın çocukları tıpkı bugün laiklik karşıtı faaliyetlerin odağı olarak resmen tesbit edilen AKP gibi Rum ortodokslara laiklik karşıtı siyasi izin vermişler.

MADDE MADDE HATIRLATMA

  • Darbeciler 12 Eylül 1983 yılındaki bir MGK toplantısında Demre'de ayine izin verdi.
  • Fener Rum Kilisesi tarihinde ilk kez Demre bölgesine dini anlamda “Myra Metropoliti” siyasi anlamda vali atadı. “Antalya Valisi de kim oluyormuş” dediler.
  • Diğer kiliseler için, “burası benim yetki alanım, benim izinim olmadan buraya kimse giremez, Ruslara da söyleyin buraya gelmeden önce İstanbul’a uğrasın, bizimle işbirliği yaparsanız Avrupa’daki kapılar açılır ” dediler.
  • Dini hoşgörü için verilen siyasi ayin sırasında, doğal afetler sonucu 900 yıldır toprak altında kalan bölge için, Rumca “bölgeden zorla atıldıklarından” bahsettiler. Kayıtlar TRT’den çıkınca, Bartholomeos “özür diledi, bir daha olmayacak” dedi.
  • Rus din adamlarının kilisede dua etmelerini, “kokutmuşlar” diye yorumladılar.
  • Hoşgörüden bahseden, barış için dua edenler, Rusya’dan Demre’ye gelen din adamlarının selamlarına karşılık vermedikleri gibi yüzlerine dahi bakmadılar!..
  • Dönemin Antalya Valisi Ankara’dan aldığı icazetle Fener Rum Kilisesi’nin Myra Metropolitine Demre’de tapu verdi.

ONLARIN ÇOCUKLARI

Evet onların çocukları işbaşında. Biri Karanlıklar Prensi lakaplı Richard Perle tarafından ABD'ye gönderilen bilgi notunda "our boys have done" yani "bizim çocuklar yaptı" notuyla kutsanan Kenan Evren!!!

Ve diğeri 34 ayrı yerde aralarında Türkiye'nin de olduğu Ortadoğu ülkelerinin parçalanmasını öngören projenin Eşbaşkanı Tayyip Erdoğan!!! Görüldüğü gibi yok aslında birbirinden farkları. İkisi de aynı akla hizmet ediyor...



TEOMAN ALİLİ, 18 Ağustos 2010
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Teoman ALİLİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x