Evrensel Uygarlıkların Köken Kültürü - Halûk TARCAN

Evrensel Uygarlıkların Köken Kültürü - Halûk TARCAN

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Ara 21, 2009 19:33

Evrensel Uygarlıkların Köken Kültürü

Yukarıdan aşağıya: BABİLONYA ASUR 1 / Eski Babilonya 3 / Yeni Babilonya 5/ (İ.Ö.15.y.y.) Hamurabi Egemenliğinin Nabukadnezar II Asur’un yeniden doğuşu Sonu (İ.Ö. 18.y.y) (İ.Ö. 605-562)

MİTANNİ

2 / Hititlerin Babilonya’ 4 / Mitannilerin 6 /Asur imp.nun en geniş akınları (İ.Ö.1595) Kurdukları Huri dönemi İmp. (İ.Ö.1450) (İ.Ö.8y.yıl yarısı

Kuzeyden Güneye

Urartu (2bin); Ermenistan (İ.Ö 401); Mitanni (2bin); Asur (3bin); Akad (3bin); Babilonya (2bin);

Elâm (4bin); Sümer (4bin) . (dic.d’Archéologie, larousse. G.Ville)

Urartu: Orta Asya’daki AT-OY egemenliğinin karakol devleti – Moğolistanda İke-Xuşotu’da, Kotvicz tarafından bulunmuş, 1928’de yayımlanmış. (K.Mirşan, Anadolu Proto-Türkleri)

Mitanni, esas adı M(AİTA)nni olup, kral adları ATA hecesi etrafında oluşmuşlar. BarATAma… ArtATAma … ParsATATA r vb..

Asur, Ön-Türkçe adı AT-UB UÇUĞ’dur. (K.Mirşan, Alafabetik yazı başlangıcı, 1985)

Asur: (2. bin) yıllıklarında TURUKKU’ların adı bulunmaktadır, Kürt adı yoktur (Prof. Abdülhalûk Çay).

Elâm, Prof. Hâmit Zübeyir Koşay Türk kökenli olduğunu yazar

Sümer’lerin Türk olduğu ortaya çıkmıştır. (Muazzez İImiye Çığ)

Hualpa (Halep), Ön-Türk yazılı Halep Sırlı Taşında bulunur, tarihi, İ.Ö.9700- ( Lyon, Termo nükleer laboratuarı) HUA = Kudret, Alpa = AL-APA = Ruhu tanrıya eriştiren… Cümle halinde, “ruhu tanrıya eriştiren kudret” demektir

Mezopotamya tarihi: Batılı Tarihçiler tarafından ortaya çıkarılmış ve de son Irak savaşında Batılı Tahripçiler tarafından kardeşler arası savaşa dönüştürülmüş, tarih de tahrip edilmiştir.

DOĞU ANADOLU’DA KÜLTÜR TAŞIYICI ÖN-TÜRKLER ve YAYILMALARI

Ön-Türkler Doğu Anadolu’ya Orta Asya’dan, yazı ve yazının içeriğiyle kültür sahibi olarak 13 (onüç)binlerde gelmişler. Bu gerçek, Prof. Afif Erzen’in Doğu Anadolu’da ekibiyle yapmış olduğu 20 yıllık çalışmayla ortaya konmuştur (Urartular ve Doğu Anadolu, 1983, TTK)

Soldaki kaya resmi Güney Doğu’da SAT DAĞI’nda bulunan kayalara işlenmiş ÖN-TÜRKÇE bir DAMGADIR. Tarihini K.Mirşan kıyaslama yoluyla 8.000 olarak vermiştir. Alman araştırmacılar da ayni tarihi bulmuşlardır. Bu damga, Doğu Anadolu’da (13binlerden 1.000) tarihine kadar uzanan dönemde var olan çok sayıdaki kaya belgelerinden GÖRSEL bir belgedir. İnkâr edilemez; bunlar Doğu Anadolu’nun tapusunun Ön-Türklere ve onların torunları olan bizlere ait olduğunu gösterirler.

Şu kat’i, ve bilimsel bir gerçektir Kİ, Tarih ve Kültür araştırmaları için TÜRKÇE bilmek şarttır..

Türk dili, 41 Türkçe ya da Türk lehçesinden oluşur, bunlardan Türkçe bile olmayan Osmanlıca ve kaynaklardan uzağa düşmüş olan Bizim Türkçemiz bu araştırmalar için yetersizdir.

Batı dilleriyle Türk dil ve kültürünün egemen olduğu, en başta Orta Asya’da ve Anadolu’da yapılan araştırmaların bilimsel değerleri yoktur ya da sakattır ve de her şeyin üstünde politiktir;

NBC televizyonunun Kürdistan haritası bunun en güzel ve görsel örneğidir..

Gelelim Mezopotamya’ya:

Ön-Atalar, Anadolu’nun Dip kültürünü oluşturmuşlar ve buradan da (10 bin)lerde bu kültürü Mezopotamya’ya yaymışlar, burada da dip kültürü teşkil etmişlerdir. Bu gerçeği, üzerinde Ön-Türkçe yazı olan HALEP SIRLI TAŞI ortaya koymaktadır ( 9700/8300- Lyon termo nükleer laboratuarı)

Türkçe bilmenin şart olduğunu bir kaç örnekle gösterelim:

    * TAURUS: Türkçede TOROS olmuş olan bu kelimenin hiçbir etimolojik (kelime bilgisi) araştırma yapmadan onun Sanskritçe olduğu Akurgal ekolü tarafından Batı kaynaklarına dayanılarak ileri sürülmüştür!..

Bu kelime TAU – ER – US’tan oluşur. TAU = DAĞ….ER = erişme…. US = en yüce…. En yüceye erişen dağ demektir. Bu da Ön-Türk kültürünün dip kültürü oluşturduğunun ve geniş dağ silsilesine adını verdiğinin kanıtıdır.

    * URARTU: Orta Asya’daki – batılı tarihçilerin, dolaylı olarak akademisyenlerimizin de bilgi sahibi olmadıkları Orta Asya’daki AT-OY BİL, AT-OY İmparatorluğunun UÇ-KARAKOL devletidir; çeşitli adları vardır: AT-UQUŞ YÜZ… ISUB URUŞ TUTUQ… ISUB URA UÇ… (K. Mirşan, Alfabetik yazı başlangıcı.

    * -2.200’de Doğu Anadolu’da TURKİ Krallığının varlığını, 13binlerden başlayarak kökleşen Ön- Türk kültüründe işlenen ve yaygınlaşan Türk adının bir politik kuruluşun adı olma, bu şerefe erişme seviyesine kadar yükseldiğini görmekteyiz. (Prof. E.Memiş)

    * Prof. Halaçoğlu, Anadolu’da 8.000 yıldan beri, yani (-6000)denberi bulunduğumuzu beyan etmiştir.

    * Prof.E. Feigl, Diyarbakır’ın (-4.000)lerde bir PROTO-TÜRK merkezi olduğunu ortaya koymuştur.

Soruyoruz:

NBC’ciler kim oluyorlar? Orta Asya’da Evrensel Kültürün kökenini oluşturmuş, Batı Dillerinin belkemiği olan İmek/olmak fiilini vermiş, (I AM) dendiğinde bunun, ESİ-EM’den geldiği ortaya çıkmış bu ilk dilin sahibi, tarihte İLK’leri vermiş Ön-Ataların torunlarına, bizleri, ülkemizi yönetmek, gerekli kararları almak, gerekli hareketlerde bulunmak için HANGİ HAKLA akıl öğretilmektedir? Kimdir bunlar? Tarihe, tarihten ÇOK SONRA gelmiş ve bu sonradan gelmiş olmanın farkında olmayan, aramızdaki binlerce ve binlerce yıllık zamanı ve bu zamanın bize verdiği tecrübeyi, özellikle GÖRGÜ’yü hiçe sayanların bu soruyu kendilerine sormalarının zamanı gelmiştir…

Yeter artık!..

Halûk Tarcan - Bilimsel Araştırmacı (CNRS - Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi - Paris)

Kaynak: Evrensel Uygarlıkların Köken Kültürü – Halûk Tarcan


TürkCelil, 21 Aralık 2009
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Ön-Türkler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x