Evrim Bilimci Dawkins'in sitesine "tuhaf yasak"

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Evrim Bilimci Dawkins'in sitesine "tuhaf yasak"

İletigönderen brd » Çrş Eyl 10, 2008 20:11

Ünlü Evrim Bilimci Richard Dawkinsin internet sitesine Türkiyeden girişler "geçici sürelerle" engellendi. Adnan Hocanın gerici çalışmalarının eleştirildiğiı sitedeki engellemede resmi ibare bulunmaması, bir "hack" eylemini de akla getiriyor.

soL (HABER MERKEZİ) "Tanrı Yanılgısı", "Gen Bencildir" ve "Kör Saatçi" adlı kitapları dilimize de çevrilen Richard Dawkinsin internet sitesine dün Türkiyeden girmek isteyenlerin bir kısmı, ekranlarında "bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir" mesajıyla karşılaştılar. Ancak mesajın altında, hangi yetkili makam tarafından yasaklandığı veya ilgili mahkeme kararının tarih ve numarası gibi bilgiler yoktu. Aynı saatlerde, bazı kullanıcıların siteye erişebildiği görüldü. Bunun üzerine siteyi gün boyunca izledik.

Zaman zaman erişimin engellendiği sitenin kullanıcıları, çevirmenleri ve Richard Dawkins başta olmak üzere diğer yetkilileri, Türkiyede, herhangi bir yasal dayanak gösterilmeden, sitelerine erişimin engellenmiş olmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını belirttiler. Forumlarda ayrıca, yasağın, Harun Yahya adını kullanan Adnan Oktarın aldığı hapis cezasıyla ilgili Reuters kaynaklı haberin sitede yayınlanması nedeniyle konmuş olabileceği ifade ediliyor.

Önce Wordpress şimdi de Richard Dawkins
Adnan Oktarın, hakkında çıkan haber ve yorumları yayınlayan internet sitelerine erişimi durdurmak için çeşitli girişimlerde bulunduğu biliniyor. Daha önce wordpress sitesi tümüyle engellenmişti. Richard Dawkinsin sitesinin de benzer bir durum yaşadığı düşünülüyor. Bu konuda yetkililerden bir açıklama gelmedi.

Richard Dawkins, yazdığı kitap nedeniyle de Türkiyede dava konusu olmuştu. Dawkinsin "Tanrı Yanılgısı" adlı kitabını Türkiyede yayımlayan Kuzey Yayıncılıkın sahibi Erol Karaaslan, geçtiğimiz Mart ayında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" iddiasıyla dava edilmiş, ancak mahkeme, "kitap yasaklamanın düşünce özgürlüğünü özünden sınırlayacağını" belirterek Karaaslanın beraatine karar vermişti.

Resim[img]http://img99.imageshack.us/images/thpix.gif[/img]
Kullanıcı küçük betizi
brd
Üye
Üye
 
İletiler: 179
Kayıt: Pzr Eki 28, 2007 23:53

sansür siyasi islamin bir parçasidir

İletigönderen mustafat » Çrş Eyl 10, 2008 22:27

Hiç sasirmadim; sansür dinci otoriter rejimlerin vazgeçilmez bir parçasidir.

çünkü insanlari hiçbir kanita dayanmayan bir takim antik fikirlere inandirmanin veya inanmis göründürmenin tek yolu baski ve sansürdür. Evrim teorisini ögrenip anlayan bir kisi artik 3000 yillik Sümer/Babil kökenli 6 günde yaratilis destanina inanmaz; dincilerin telasi bu yüzden.

Ayrica Dawkins'in sitesinde bizim Harun Yahya'nin kuse kagida bastirip binlerce kisiye bedava dagittigi yaratilis atlasindaki bir takim cahilce hatalardan söz ediliyor. Forumlarda da Harun Yahya'ya "din sarlatani" deniyor.

Bu arada bir düzeltme: Richard Dawkins bir evrim-bilimci degil, evrim konusuyla çok ugrasmis, bu konuda kitaplar yazmis (örn. bencil gen) bir biyologdur.
Kullanıcı küçük betizi
mustafat
Üye
Üye
 
İletiler: 153
Kayıt: Cmt Ağu 09, 2008 14:06

SAHTE KUR-AN CIKIYOR HAZIR OLUN

İletigönderen irfan3334 » Prş Eyl 11, 2008 1:03

BU BISEY Mi

Herkes uyanık olsun yakında piyasada bu kitabı göreceksiniz iki amerikalı rahibin yazdıgı FURKAN-UL EL HAK adlı SAHTE KUR-AN-I KERiM

ayetlerde çarpıtmalar zaten hat safhada artı kuranla alay edici sözler artı peygamber efendimize sahtekar demeleri


Arkadaslar bu kitap ingilizce arapca ve latince cıkartılmıs beyrutta okullarda okutuluyor düsünün yani ingilterede bedava dagıtan kurumlar var...Artı simdide türkceye cevriliyor ve yakında türkiyede basılacak


YALNIZ UNUTMADAN ATLAMADAN SÖYLiM

Bu kitabın cıkmasında finans kaynakları türk sirketleri ve bu SAHTE KUR-AN-IN cıkmasında EMEGI GECEN VATAN HAiNLERi VE DIN DÜSMANLARI ALLAH DÜSMANLARI PEYGAMBER DÜSMANLARI ARASINDA BAKANLAR BILE VAR

BUNLARIN KIMLER OLDUGUNU ÖGRENICEZ INSALLAH O ZAMAN YINE BURAYA YAZICAM.KITABIN INGILIZCESINI BULDUM TERCÜMESI BITER BITMEZ YINE SITEYE KOYUCAAM

GENEL BILGILENMENIZ ICIN BUYRUN

FURKAN-UL EL HAK ADLI SAHTE KURAN

http://irfanozguzel.blogspot.com/2008/0 ... e-kfr.html DERIN GUNDEM
Kullanıcı küçük betizi
irfan3334
Üye
Üye
 
İletiler: 4
Kayıt: Sal Oca 29, 2008 21:05

İletigönderen brd » Prş Eyl 11, 2008 1:28

Okudugunuzu anlamaktan mi uzaksiniz yoksa bilerek mi yapiyorsunuz?

Harun Yahya rumuzlu saklaban Adnan Oktar'in palavralarinin bulundugu bir blog sayfasina link veriyorsunuz....
Kullanıcı küçük betizi
brd
Üye
Üye
 
İletiler: 179
Kayıt: Pzr Eki 28, 2007 23:53

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Eyl 13, 2008 10:44

brd yazdı:Evrimci sitelere erişim engellenmiştir!

Evrim bilimci Richard Dawkins'in internet sitesine erişim engeli devam ediyor. Telekomünikasyon Kurumu "biz yapmadık" diyor.

soL (HABER MERKEZİ) Evrimbilimci Richard Dawkins'in internet sitesine halen ulaşılamıyor. Siteye erişimin engellenmesine karşı çıkan bazı kullanıcılar, Telekom Müdürlüğü'ne ve Telekomünikasyon Kurumu'na yazılı başvuruda bulunarak, açıklama istediler. Richard Dawkins ve site yöneticileriyle de iletişime geçtiklerini belirten kullanıcılar, "hukuki dayanaklara ulaşıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağız" dediler. Telekomünikasyon Kurumu, verdiği yanıtta "biz yapmadık" diyerek, bu konunun Telekom başta olmak üzere servis sağlayıcılarına sorulması gerektiğini bildirdi. Bu durumda, ilgili kurumların elinde hukuki dayanak bulunması gerekiyor.

Ben yapmadım o yaptı
Telekomünikasyon Kurumu İletişim Daire Başkanlığı, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'u hatırlatarak, adı geçen suçlar kapsamında erişimin engellenmesi kararlarının, ilgili mahkeme hakimi veya Cumhuriyet Savcısı tarafından alınarak, gereği yapılmak üzere kendilerine gönderildiğini belirtti. Kurum, erişim engelleme görevinin, "sadece konusu suç olan soruşturma kapsamındaki ceza mahkemelerinin kararı gereğince" yerine getirildiğini, adı geçen internet sitesini bu kapsamda engellemediklerini açıkladı. Diğer erişim sağlayıcılar üzerinden engellenip engellenmediği bilgisine sahip olmadıklarını bildiren Telekomünikasyon Kurumu, bunlar dışındaki hukuk mahkemelerince erişimi engelleme kararlarının, başta Türk Telekom olmak üzere, çeşitli erişim sağlayıcılar aracılığıyla yerine getirildiğini ifade etti.

Bu site kimi rahatsız ediyor?
http://www.richarddawkins.net sitesinde evrim alanında bilimsel çalışmalar, yazılar ve haberlerle Richard Dawkins'in çeşitli üniversitelerde verdiği konferansların kayıtlarına yer veriliyor. Sitede ayrıca kullanıcıların yorumlarının da bulunduğu bir forum alanı mevcut. Siteye Türkiye'den erişiminin engellenmesi birkaç gün önce başladı ve engelin, sitede Harun Yahya'nın (Adnan Oktar) hapis cezasına ilişkin Reuters kaynaklı habere yer verilmesinden kaynaklandığı öne sürüldü. Hakkında haber ve yorumların bulunduğu bir başka site olan Wordpress de Adnan Oktar'ın başvurusu üzerine tamamen kapatılmıştı. Ancak Dawkins'in sitesi için herhangi bir mahkeme kararına ulaşılamadı.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

demokrasilerde sansürcülük ciddi bir suçtur

İletigönderen mustafat » Cmt Eyl 13, 2008 12:15

Eger AKP hükümetinin isine gelmeyen sitelere gerçekten yandas sirketler araciligiyla engel konuyorsa bu resmen Iran veya S. Arabistan'da oldugu gibi dinci sansür demektir.

Bence bu engellemelerin yasal olarak tesbit edilmesi ve bu sansürcülügün savciliklara, hatta gerekirse AB mahkemelerine suç duyurusu olarak bildirilmesi gerekir. Hiç ihmale susmaya gelmez; yarin sira bu siteye de gelir.
Kullanıcı küçük betizi
mustafat
Üye
Üye
 
İletiler: 153
Kayıt: Cmt Ağu 09, 2008 14:06

hükümentin sansürledigi sitelere giris: www.vtunnel.com

İletigönderen mustafat » Pzr Eyl 14, 2008 14:00

Milliyet gazetesi yazari Melih Asik bugün yazmis:

Dawkins üzerine

Oxford Üniversitesi zooloji profesörü Richard Dawkins’in, “http://richarddawkins.net” adlı internet sitesinin sansürlendiğini, bu adrese girince karşınıza “Mahkeme kararıyla erişim engellenmiştir” ibaresinin çıktığını dün yazmıştık. You Tube sitesi de bu şekilde kapalı. Ancak orada hangi mahkemenin hangi tarihli kararıyla kapatıldığı yazılı. Dawkins’te ise böyle bir ibare yoktu.
Siteyi kim nasıl kapattı? Birileri falanca profesörün görüşünü beğenmezse mahkemeye gidip site kapattırabiliyor mu? Burası demokrasi mi, diktatörlük mü?
Bu arada yasak sitelere girmenin bir yolunu öğrendik... You Tube dahil tüm yasaklı sitelere girebilirsiniz. Yolu mu? Çok basit... “www.vtunnel.com” adlı siteye giriniz, oradan You Tube dahil istediğiniz siteye ulaşabiliyorsunuz... Eğer o site de kapatılırsa haber veriniz... Bu şekilde köprü görevi yapan başka siteleri de duyuralım...


http://richarddawkins.net'de Harun Yahya (Adnan Oktar):

Dawkins' Copy Of That Harun Yahya Book ...
http://richarddawkins.net/forum/viewtop ... 14&t=50236

Venomous Snakes, Slippery Eels and Harun Yahya by Richard Dawkins
http://richarddawkins.net/article,2833, ... rd-Dawkins
Kullanıcı küçük betizi
mustafat
Üye
Üye
 
İletiler: 153
Kayıt: Cmt Ağu 09, 2008 14:06

İletigönderen 0KurtluElma0 » Sal Eyl 16, 2008 12:05

Dillerdan özgürlüğün düşmediği ülkedeki hale bakın,internet sitesine dahi tahammül edemiyorlar,üstelik İngilizce

Site şu an kapalı mı,mustafat arkadaş verdiğin tüm linkler açıldı,sanırım youtube için dns ayarlarıyla oynadığım için açıldı

Yanlız anlamadım:Dawkins Copy Of That Harun Yahya Book ...

Burda Harun yahya dawkinsin kopyası mı demek istemiş
:roll:

Saksıyı biraz çalıştırayım ben,linkleri bi inceleyeyim :)
Kullanıcı küçük betizi
0KurtluElma0
Üye
Üye
 
İletiler: 40
Kayıt: Sal Mar 11, 2008 15:29

İletigönderen Türk-Kan » Sal Eyl 16, 2008 19:01

jejo yazdı:Evrimci yazarın sitesini Adnan Oktar kapattırdı

Ünlü evrimci yazar Prof. Richard Dawkins’in sitesini Adnan Oktar’ın kapattırdığı öğrenildi. Oktar, sitenin hazırlayıcısından 8 bin YTL manevi tazminat istiyor.

YASEMİN ARPA
NTV-MSNBC
Güncelleme: 17:12 TSİ 16 Eylül 2008 Salı

İSTANBUL - Ünlü evrim teorisyeni Prof. Richard Dawkins’in internet sitesi, Adnan Oktar’ın şahsı ve ‘Atlas of Creation’ kitabı hakkında kişilik haklarını ihlâl eder nitelikteki yazılar nedeniyle Şişli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararıyla tedbiren kapatıldı.
Haberin devamı

İHTİYATİ TEDBİR VE 8 BİN YTL TAZMİNAT
Oktar’ın ayrıca ihtiyati tedbir kararından sonra sitenin hazırlayıcısı aleyhine Kadıköy Asliye Hukuk Mahkemeleri nezdinde 8 bin YTL’lik manevi tazminat davası açtığı belirtiliyor. Oxford Üniversitesi profesörlerinden biyolog, düşünür, dünyada ve Türkiye’de büyük ses getirip en çok satanlar listelerinde yer alan Tanrı Yanılgısı’nın da aralarında bulunduğu kitapların yazarı Prof. Richard Dawkins’in http://www.richarddawkins.net adlı internet sitesine Türkiye’den erişim mahkeme kararıyla engellenmişti. Ancak internet kullanıcılarının YouTube gibi site kapatmalarında alışkın oldukları şekilde, sitenin hangi mahkemenin kararıyla kapatıldığına ilişkin bir bilgiye yer verilmemişti.

Dawkins'in Tanrı Yanılgısı adlı kitabı Türkçe'ye de çevrilmişti.

KİTAPLARI TÜRKÇE’DE DE BASILMIŞTI
“Gen Bencildir”, “Kör Saatçi” ve “Tanrı Yanılgısı” gibi kitapları Türkiye’de de yayımlanan, bazı kitapları TÜBİTAK tarafından Türkçe’ye çevrilen Richard Dawkins’in “Tanrı Yanılgısı” adlı kitabının Türkiye yayıncısı “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği iddiasıyla yargılanmış ve beraat etmişti.

Ünlü evrimcinin sitesine yasak

www.richarddawkins.net adlı internet sitesi Şişli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 03/09/2008 tarih ve 2008/199 sayılı kararıyla, Adnan Oktar’ın şahsı ve onun “Atlas of Creation” adlı kitabı hakkında kişilik haklarını ihlal eder nitelikteki yazılar nedeniyle tedbiren kapatıldı.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

mahkeme nasil sansürü kabul etmis, hayret

İletigönderen mustafat » Sal Eyl 16, 2008 19:32

Demek ki bizim dinciler artik yurt içinde sansürle yetinmiyor, uluslararasi yayinlara da yetisiyorlar.

Bir mahkeme böyle bir sansürü nasil kabul etmis? Herhalde Harun Yahya'nin arkasinda AKP destegi var.

Hayret, çünkü Dawkins'in sitesinde adama bir hakaret de görmedim. Sadece yaratilis atlasindaki bir takim cahilce hatalardan bahsediliyor. Hatta bir yerde canli böcek resmi niyetine arkasinda kancasiyla birlikte sentetik (plastik) bir olta yemi resmi koymus. Tabi alaya alinmis. Fakat bütün bunlar hakarete girmez ki.

Well, fly fishing is a science
http://scienceblogs.com/pharyngula/2008 ... stactive&u tm_medium=link

Bir yerde forumlarda Adnan Hoca'nin Istanbul'daki tarikatçilik geçmisinden, genç kizlari tuzaga düsürmesinden falan söz ediliyor. Fakat burada da bir yanlislik yok.

Din kültürünüzün artmasi için bakiniz bacilar, motorlar ve imamlar:
http://crap.fm/2008/09/harun-yahya-aka-adnan-oktar/
Kullanıcı küçük betizi
mustafat
Üye
Üye
 
İletiler: 153
Kayıt: Cmt Ağu 09, 2008 14:06

Üniversite Konseyleri Dernegi Aciklamasi

İletigönderen brd » Prş Eyl 18, 2008 14:06

Richard Dawkins' e yönelik saldırıyı kınıyoruz!

Kör Saatçi, Gen Bencildir, Cennetten Akan Irmak, Tanrı Yanılgısı adlı kitapların yazarı, dünyaca ünlü Biyolog Prof. Dr. Richard Dawkins' in “www.richarddawkins.net” adresli resmi web sitesine Türkiye’den erişim geçtiğimiz hafta itibariyle engellenmiştir. Siteye girildiğinde “Mahkeme kararıyla engellenmiştir" yazısıyla karşılaşılmaktadır.

Bu bildirimin ekinde, olası kararı verdiği farz edilen mahkemenin ismi, kararın tarihi ve sayısı yer almamaktadır. 5651 sayılı kanunun 8/3 maddesine göre mahkeme veya Cumhuriyet savcısı tarafından verilen 'erişimin engellenmesi' kararının birer örneği gereği yapılmak üzere Telekomünikasyon Kurumu’na gönderilmektedir. Yapılan başvurular üzerine, Telekomünikasyon Kurumu durumdan haberdar olmadıklarını, kendilerinin bu site hakkında engelleme kararı almadıklarını belirtmiş ve Türkiye'deki Telekom başta olmak üzere internet servis sağlayıcılarına başvurulmasını önermiştir. Konuyla ilgili yapılan başvurulara rağmen şu ana kadar Telekom tarafından bir açıklama yapılmamıştır.

Daha önce Adnan Oktar hakkında haber ve yorumların bulunduğu bir başka site olan Wordpress, Adnan Oktar'ın başvurusu üzerine tamamen kapatılmıştı. Richard Dawkins’in resmi web sitesinin engellenmesi bu durumu hatırlatmaktadır. Harun Yahya'nın (Adnan Oktar) hapis cezasına ilişkin Reuters kaynaklı haberin Dawkins’in sitesinde yer almasından hemen sonra ilgili mahkeme kararının alınmış olması ise bu benzerliği kuvvetlendirmektedir.

Richard Dawkins’ in sitesine karşı yapılan engelleme girişimini evrim teorisi özelinde bilimsel düşünce ve aydınlanmacılığa karşı saldırıya geçmiş gericiliğin yeni bir hamlesi olarak görülmelidir. Birkaç gün önce İngiliz Kraliyet Akademisi'nin eğitim sorumlusu Prof. Dr. Michael Reiss, yaratılışçılığın fen derslerinde tartışılabileceğini savunmuştur. Richard Dawkins' in ve benzeri bilimsel düşüncedeki öğretmenlerin yalnızca evrim teorisini anlatmakla tek taraflı eğitim verdiklerini öne sürmekte, yaratılışçılığa “inanan” öğrenci sayısının fazlalaştığı bir ortamda, Dawkins ve diğer evrim bilimci öğretmenlerin fen dersleri için "uygun olmadıklarını" söylemektedir. Son örnekte de görüldüğü gibi Türkiye’deki yaratılışçılar bilim insanlarına saldırı konusunda başta ABD ve İngiltere olmak üzere Hıristiyan tarikatların ve onların fraksiyonlarının etkin olduğu ülkelerden cesaret almaktadır.

İlgili kurumlardan konuyla ilgili mahkeme kararının derhal açıklanmasını, engellenme kararının iptalini talep ediyor ve sürecin takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz.

Bilim insanları tarafından biyolojik çeşitliliği ve canlılığı kavramada/açıklamada sınanabilen yetkin tek bilimsel yaklaşım olan ve her yıl üzerine binlerce bilimsel çalışmanın yapılıp yayınlandığı evrim kuramının anlatımının bu alanda bilimsel çalışması ve en ufak bilimsel bilgisi dahi olmayan taraflarca suç ilan edilmesi hem kabul edilemez hem de bilimsel etiğe aykırı bir durumdur. Bilim karşıtlığı yolunda sürdürülen bu tarzdaki yoğun çabalara yanıtımız analitik ve bilimsel düşünceyi toplumda daha da yaygınlaştırmak amacıyla 2009 Mayıs ayında gerçekleştirmeyi planladığımız Evrim, Bilim ve Eğitim Sempozyumu çalışmalarımızı hızlandırmak olacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
brd
Üye
Üye
 
İletiler: 179
Kayıt: Pzr Eki 28, 2007 23:53

sansür haberi www.richarddawkins.net'te

İletigönderen mustafat » Cmt Eyl 20, 2008 20:38

Harun Yahya takma isimli tarikatçi Adnan Hoca'nin açtigi dava sonucu sansürlenen http://www.richarddawkins.net 'te konuyla ilgili yeni bir haber yayinlanmis:

Turkey bans biologist Richard Dawkins' website
http://richarddawkins.net/article,3128, ... ers-and-Cr itics

Adnan Oktar gibi bir sahtekarin istegiyle bir mahkeme bütün bir siteyi nasil sansürlemis hayret. AKP zihniyetinin kadrolasma ve baski yöntemiyle Türk adaletini de kismen ele geçirdiklerinin önemli bir belirtisi.

Siteye asagidaki adresi üzerinden girmeyi deneyebilirsiniz:
http://www.vtunnel.com

**************************************************

Turkey bans biologist Richard Dawkins' website
by Monsters and Critics
Reposted from:
http://www.monstersandcritics.com/scien ... ichard_Daw kins_website

Ankara - Turkish internet users have been blocked via a court order from accessing the site of prominent British biologist Richard Dawkins after complaints from lawyers for Islamic creationist author Adnan Oktar, the website of Turkish television station NTV reported on Wednesday.

A court in Istanbul ordered that Turk Telekom block access to the site and since the weekend Turkish internet users seeking the site have been redirected to a page that says in Turkish 'access to this site has been suspended in accordance with a court decision'.

NTV reported that Oktar complained he and his creationist book 'Atlas of Creation' had been defamed by comments made by Dawkins on the site.

'I am at a loss to reconcile the expensive and glossy production values of this book with the breathtaking inanity of the content,' Dawkins, a distinguished advocate of the theory of evolution, wrote on his website in July referring to the Atlas of Creation.

The book has caused controversy not just through its advocation of creationism but also through how thousands of copies of book were distributed to schools in a number of European countries.

Oktar has used the Turkish courts on a number of occasions, the latest being earlier this year when he attempted to have Dawkins' book The God Delusion banned in Turkey on the basis that it was insulting religion but a Turkish court threw the case out.

In August 2007, Oktar, who writes under the pen name Harun Yahya, convinced a Turkish court to block access to millions of web blogs using the Wordpress.com hosting service after finding that a number of blogs carried libellous comments.

In May, Oktar was found guilty of creating an illegal organization for personal gain and sentenced to three years imprisonment. He is appealing the decision.
--------------------------------------------------------------------------------

UPDATE: 9/18/08 - Covered in The Guardian
Turkish court bans Richard Dawkins website

A Turkish court has banned internet users from viewing the official Richard Dawkins website after a Muslim creationist claimed its contents were defamatory and blasphemous.

Adnan Oktar, who writes under the pen name of Harun Yahya, complained that Dawkins, a fierce critic of creationism and intelligent design, had insulted him in comments made on forums and blogs.

According to Oktar's office, Istanbul's second criminal court of peace banned the site earlier this month on the grounds that it "violated" Oktar's personality.

His press assistant, Seda Aral, said: "We are not against freedom of speech or expression but you cannot insult people.

"We found the comments hurtful. It was not a scientific discussion. There was a line and the limit has been passed.

"We have used all the legal means to stop this site. We asked them to remove the comments but they did not."

Oktar, a household name in Turkey, has used hundreds of books, pamphlets and DVDS to contest Darwin's theory of evolution.

In 2006 his publishers sent out 10,000 copies of the Atlas of Creation, a lavish 800-page rejection of evolution.

Dawkins, one of the recipients, described the book as "preposterous". On his website the British biologist and popular science writer said he was at "a loss to reconcile the expensive and glossy production values of this book with the 'breathtaking inanity' of the content."

It is the third time Oktar and his associates have succeeded in blocking sites in Turkey.

In August 2007 Oktar persuaded a court to block access to WordPress.com. His lawyers argued that blogs on WordPress.com contained libelous material that the company was unwilling to remove.

Last April, he made a libel complaint about Google Groups, which was subsequently blocked.

He failed to ban Dawkins' book the God Delusion in Turkey after a court rejected his claims that it insulted religion.
Kullanıcı küçük betizi
mustafat
Üye
Üye
 
İletiler: 153
Kayıt: Cmt Ağu 09, 2008 14:06


Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

cron

x