Fazla Söze Gerek Yok / İsmail MÜFTÜOĞLU

Fazla Söze Gerek Yok / İsmail MÜFTÜOĞLU

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Haz 04, 2012 15:09

Fazla Söze Gerek Yok

Hemen hemen her gün, Suriye, dünyanın gündemindedir. Her gün TV ekranlarında ve gazete sayfalarında Suriye’de meydana gelen katliamlardan bahsediliyor.

Suçlular aranıyor, ancak kimin suçlu olduğu bir türlü anlaşılamıyor. Çünkü medya gücüne sahip olanların veya dıştan ve içten desteklenenlerin açıklamalarıyla yetiniliyor.

Bütün dünya, Ortadoğu Bölgesine göz dikenlerin tahriki sonucu, Suriye’nin karıştırıldığını bilmektedir. Muhaliflerin de parasal ve silah açısından desteklendiği malumdur. Suriye’de taraflar birbirlerinin canına kastediyor. Bu hal, kimin yararınadır.

Suriye’nin karıştırılarak ortadan kaldırılma isteği, sadece İsrail’in önünün açılması içindir. İsrail’e yeni topraklar kazandırılması için Suriye devamlı karıştırılmakta, onun için bir türlü “mutabakat sağlanamamakta, tam aksi her gün sokaklar tahrik edilmektedir. Sonuçta zarar Suriye halkınadır.”

Bu uygulamanın tıpkısı daha önce Libya’da gerçekleştirildi. Halk iki veya üçe ayrıldı. Birbirine kırdırıldı. Sonra da emperyal çeteler “insan hakları ve demokrasi” yalanı ile Libya’ya müdahale etti. Yetmişbin Libyalının ölümüne sebebiyet verildi. Bu gün ise Libya paramparça olmuş, istikrara kavuşamamıştır. Borçsuz olan Libya şimdi borç alma durumuna düşmüş, açlık ve Libya’da sefalet kol gezmeye başlamıştır.

Suriye halkı Libya’daki hal-i pür melali görerek bir an önce çatışmalardan vazgeçmelidir. Aksi halde iştahı kabarık sırtlanlar Suriye’ye saldıracak, Suriye halkı perişan edilecektir.

Aynı ülkenin insanları niçin bir türlü mutabakata varamıyor. Çünkü menfaat şebekeleri karışıklıktan nemalanıp, dolar üstüne dolar kazanıyor. Muhalifler dıştan kumandalı, yönetim de beceriksiz, dış tezgahlamaların önüne geçemiyor.

Bu zıtlaşma Suriye halkının faydasına değil, tam anlamı ile zararınadır. Zira ülke zarara uğramış, ticaret ve sanayi durmuş, enflasyon rekora doğru tırmanıyor. Bu durumdan çakallar güruhu emperyal güçler son derece memnun. Kıyam ve kıyım devam etsin istiyorlar. Çünkü dökülen kan onların kanı değil, Suriyelilerin kanıdır.

Tahrip edilen onların ülkesi değil, Suriyelilerin ülkesidir. Bunu göremeyen göz kördür. Suriyeli, önde oynayan kuklalara değil, arkadaki kuklacıya dikkat etmek durumundadır. Yoksa hükümranlıklarından mahrum kalacaklardır.

Suriye’yi talan etmek için pusuda bekleyen güçlerin iştahlarını kursaklarına tıkmak, Suriye halkının tehlikeyi görmesi ve kucaklaşması, daha sonra da yönetim meselelerinin çözümü için gayret göstermesi ile mümkün olabilir.

Aksi halde Suriye vurulacak, böylece Ortadoğu karışacak. Bu tehlikeyi gören Rusya, Çin ve Amerika silahlı bir müdahaleyi doğru bulmamakta, ama Türkiye bazı ülkelere işbirliği çağrısında bulunarak müdahale taraftarı görünmektedir. Gerekçe de zalimden yana olmamak. Peki zulüm tek taraflı mı işlenmektedir? Kim zalim? Emperyal güçlerin emrinde çalışan muhalifler mi, yoksa muhaliflerin katliamlarını önlemek için kan döken yönetim mi?

Diğer taraftan bir zalimi defetmek için daha büyük zalimlere imkan sağlamak zulüm değil midir? Teberani der ki; “Kim bir zalimin zulmünü bildiği halde zalimle beraber yürürse muhakkak o İslam’dan çıkmıştır.” Türkiye’nin bu konuda çok dikkatli davranması gerekir. Zira her iki tarafta da dökülen Müslüman kanıdır.

Bu davranışlar Suriye’yi Libya’nın akıbetine döndürür ki, en büyük zulüm de bu olur. Onun için Suriye kurtlar sofrasına yem olmaktan kurtarılmalıdır.


İsmail MÜFTÜOĞLU, 4 Haziran 2012
i-muftuoglu@hotmail.com
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: İsmail MÜFTÜOĞLU

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x