Final ikramiyesi 4 milyon euro

Millî takımlarımız hakkındaki gelişmeler

Final ikramiyesi 4 milyon euro

İletigönderen |Cansu| » Çrş Kas 21, 2007 10:17

Euro 2008’in 7.5 milyon Euro’luk ayakbastı parasının yarısından fazlası prim olarak dağıtılacak.

Bosna Hersek galibiyetiyle Avrupa Şampiyonası biletinin alınmasıyla milli formayı giyen futbolcularımız ortalama 250 bin Euro prim alacak. Futbol Federasyonu Başkanı Ulusoy, "Terim ve ekibinin oluşturduğu prim sistemini uygulayacağız" dedi.

A Milli Takımımız, yarın akşam Bosna Hersek’i yenerek 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmaya hak kazanırsa ay-yıldızlı formayı giyen futbolcularımız da servet denilebilecek bir parayı ceplerine indirecek. Futbol Federasyonu, 2008 Avrupa Şampiyonası’na kalınması halinde UEFA’dan alınacak 7.5 milyon Euro’luk ayak bastı parasının 4 milyon Euro’sunu prim olarak futbolcularımıza dağıtacak. Böylece ortalama 250 bin Euro düşen paydan futbolcularımız oynadıkları maçlara göre prim alacak.

2002 Dünya Kupası’nda 3. olan milli takıma o dönem verilen ayak bastı ücretinin yarısından çoğunu prim olarak dağıttıklarını vurgulayan başkan Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, "Türk Milli Takımı başarı kazandıkça sponsorlarımız bizleri parasal olarak destekliyorlar. UEFA’dan da gelen ayak bastı parasını biraraya getirdiğimizde yüklü miktar tutuyor. Bu da bizim futbolcularımıza verdiğimiz primi olumlu etkiliyor" dedi.

Para konusundan rahatsız olunuyor

2008 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçları boyunca kesinlikle prim konusunu gündeme getirmediklerini vurgulayan Ulusoy, "Bu çok hassas bir konu. Sahada mücadele eden futbolcuların akıttıkları alın terlerinin hakkını vermek zorundayız. Teknik Direktörümüz Fatih Terim ve ekibinin oluşturduğu prim sistemini uygulayacağız. 2002 Dünya Kupası’nda federasyonun kasasına sponsorlar aracılığıyla da giren paranın yarısından çoğunu dağıttık. O dönemde 5.5 milyon Euro gelmişti. Şimdi ise kasamıza 7.5 milyon Euro girecek" diye konuştu.

Federasyonun Milli Takım oyuncularının başarısı ile sponsonların akınına uğradığını

ifade eden Ulusoy, "Futbolcularımızın başarısı ile bizler kadar herkes gurur duyuyor. Bugüne kadar para değil hep başarı konuşuldu. Herkes para konusundan rahatsız oluyor. Ama şu gerçek ülkemize zafer yaşatan futbolcularımızın hakkı ödeniyor. Ödenmek de zorundadır. Bizleri coşturan ve başarı yaşatan futbolcularımıza ne yapsak azdır. Ama ben rahatım, çünkü Fatih Terim ve futbolcularımıza inanıyor, güveniyoruz. Kazanacağız. Hayati maçta, final yürüyüşünde tribündeki taraftara değil tüm ülkenin desteğine ihtiyacımız var." ifadesi kullandı.

Sponsorlardan da önemli destek gelecek

Elemelerde kazanılan maçlar nedeniyle elde edilen primlerin federasyon tarafından oluşturulan havuzda biriktirildiğini ifade eden bir federasyon yetkilisi ise şöyle konuştu: "Milli Takım formasını 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde terleten tüm oyunculara prim verilecek. Futbolcularımıza bugüne kadar Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarındaki galibiyetleri nedeniyle önemli ölçüde prim dağıtıldı. Oyuncularımız Bosna Hersek maçını galip bitirmesi halinde ise hanelerine 4 milyon Euro daha yazdıracaklar. Kişi başı ortalama olarak 250 bin Euro kazanacaklar. Avrupa Şampiyonası finallerine katıldığımız taktirde UEFA’dan gelecek 7.5 milyon Euro yanında federasyonun sponsorları Petrol Ofisi, Coca Cola, Ülker, Efes Pilsen, Mercedes Benz, Sarar, İddia, Nike, Yurtiçikargo, Acıbadem, Teknosa’dan da önemli miktarda ekonomik destek gelecek."


Kaynak

Demekki amaç maç değil sahada boy gösterme .böyle paraları fazla verince güzel oynayacaklarsa !
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye
 
İletiler: 2689
Kayıt: Cmt Nis 21, 2007 16:43

İletigönderen Panzehir » Cum Kas 23, 2007 4:44

Milli Takım denilince akan suların durması lâzım... Para ayakları, prim ayakları yapmasınlar, sinir oluyorum... Onların hakkettikleri alkışlar olmalı... Zaten yeteri kadar para alıyorlar kulüplerden... İnsanın bir kere kendisinin demesi lâzım, para için oynamıyoruz diye...

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 3483
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:02


Şu dizine dön: Millî Takımlarımız

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x