Füze Kalkanı'nın Hedefi Türkiye'dir! / Teoman ALİLİ

Füze Kalkanı'nın Hedefi Türkiye'dir! / Teoman ALİLİ

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Kas 21, 2010 17:16

Füze Kalkanı'nın Hedefi Türkiye'dir!

TEOMAN ALİLİ

Ne İran, ne Suriye, ne Rusya Füze Sistemi nereye kurulursa orası doğal hedef olacaktır. Mesela İsrail'e saldırmak isteyen bir ülke veya örgüt önce füzelerin bulunduğu ülkeye saldıracaktır. Öyle ya Türkiye'ye kurulacak füzeler ABD ve NATO'nun tabiriyle "füze savunma sistemi" değil mi? Demek ki birileri bir yerlere saldıracak ki füzeler o saldırılan ülkeyi koruyacak. Peki siz İsrail'e saldıracak olursanız önce İsrail'e saldırıyı önleyecek füzelerin bulunduğu ülkeye saldırmazmısınız? Hele sözde "savunma füzelerinin" bulunduğu ülke hergün günde 24 saat açıklanırken ve üstelik konuşlanacak yerlerin koordinatları bile bildirilecekken siz olsanız nereye saldırırsınız? Doğal olarak önce Türkiye hedef alınacaktır. Bu durumda Türkiye çok açık biçimde birinci hedef haline geliyor. Hem de Ortadoğu'da.

İRAN, SURİYE VE RUSYA'NIN DOĞAL HEDEFİ

Yugoslavya'nın son NATO izleme komitesi başkanı ve Lizbon Zirvesi'ni takip eden Ugrinovski füzelerin kısa menzilli olduğuna da dikkat çekiyor ve bu nedenle hedeflerin isminin yazılmasının zaten gereksiz olduğunu vurguluyor. Füzelerin menziline bakarak hedefin neresi olduğunu görebilirsiniz. İran ve Suriye'nin adı geçiyor tabi NATO'nun temel hedefi Rusya'dan bahsedilmiyor ancak füzelerin menzili zaten herşeyi açık ediyor. Füzeler İsrail'i bile vuramaz terörle mücadele bahanesiyle ise neredeyse hiç kullanılamaz. Çünkü batı uluslararası terörün merkezi olarak Pakistan'ı gösteriyor. Füze Sistemi menziliyle hedefin uluslararası terör olmadığı da açıkça meydana çıkıyor.

5. MADDE VARKEN ANCAK ARMUT TOPLARIZ

Türkiye Füze Sistemi konusunda düğmeye basma yetkisi yada kontrol yetkisinin kimde olacağını gündeme taşımıştı...Oysa bu vurgu çok yersiz. Çünkü eğer füze sistemi gerçekten NATO bölgesini ve üyelerini koruma amacı taşıyorsa kullanım yetkisi de bütün üyelerin katılımıyla gerçekleşir. Bir başka değişle NATO bir Antlaşma Örgütü ve birlikte kullanılan silahlar için 5. Madde'nin yürürlüğe girmesi gerekiyor. O madde NATO'nun temel maddesi ve şunu diyor: "HERHANGİ BİR NATO ÜYESİNE YAPILAN SALDIRI TÜM NATO ÜYELERİNE YAPILMIŞ SAYILIR." İşte bu temel maddenin yürürlüğe girmesi için tüm NATO üyelerinin oybirliği gerekiyor. Yani eğer Füze Sistemi savunma amaçlıysa bir NATO üyesine saldırı yapılması ve bu saldırıya karşı tüm NATO üyelerinin birlikte hareket etme kararı alması gerekiyor. Dolayısıyla eğer Füze Sistemi kullanılacaksa komuta doğrudan hiçbir üyenin kontrolü altında olamaz. Yani 5. Madde yürürlüğe girmeden füzelerin konuşlandığı ülke füze sistemini kullanamaz. Bir başka değişle NATO çıkarları varken biz ancak armut toplarız. Zaten armut mevsimi mesele yok ama hatırlatalım Polonya bile sistemi reddetmişti.


TEOMAN ALİLİ, 21 Kasım 2010
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Teoman ALİLİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x