Füze Kalkanı Türkiye'nin "İntihar Antlaşması"dır / Erol BİLBİLİK

Füze Kalkanı Türkiye'nin "İntihar Antlaşması"dır / Erol BİLBİLİK

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt Eyl 17, 2011 21:38

Füze Kalkanı Türkiye'nin "İntihar Antlaşması"dır

NATO Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları 18-19 Kasım 2010’da Lizbon’da toplanarak “Yeni NATO ve Nükleer Savunma Stratejik Konsepti”ni belirleyen antlaşmayı imzalamıştır. ABD Başkanı Barack Obama, imzalanan antlaşmanın Avrupa’nın ’21. yüzyıl savunma ve güvenliği’ne yönelik tehditleri etkisiz hale getirdiğini açıklamıştır. Obama bu ifadesi ile; Füze Antlaşması’nın bir NATO projesi olmadığını, bir ABD projesi olduğunu ikrar etmiştir.

- Antlaşma’da terör, NATO’ya yönelik “birinci sırada tehdit” olarak yer almasına rağmen terörün tanımı yapılmamıştır. İslami terörden çok söz edilmesine rağmen onun da tanımı yapılmamıştır, İslami tehdide Antlaşma’da yer verilmemiştir. ABD terörün tanımını yapmamakla kendisine yönelik herhangi bir hareketi ‘terör tehdidi’ kapsamında değerlendirme kozunu elinde bulundurmuştur.

- Bundan önce imzalanan NATO antlaşmaları, sadece NATO örgütü ile ilgili antlaşmalar olmuştur. Lizbon NATO antlaşmasıyla ilişkilendirilen ABD’nin “Ulusal Füze Savunma Sistemi” ile ilgili, ve ABD ile SSCB’nin imzaladığı ve görüşmeleri devam eden nükleer silahların yayılmasının önlenmesi ve sayılarının azaltılması amaçlı ‘START’ ve ‘START II’ adlarıyla bilinen antlaşmalardır.

- ABD emperyalizmi, Türkiye’nin “1 Mart Tezkeresi”ni reddetmesi ile yaşadığı şoku unutamamıştır. Aynı şoku tekrar yaşamamak için bu yeni Antlaşma ile Türkiye’nin fiilen işgalini amaçlamıştır.

ABD, Türkiye’ye yerleştireceği ‘orta menzilli füzesavar radar sistemi’ ile; Türkiye’yi “birinci”, İran’ı “ikinci” derecede düşman olarak alıp İsrail’i korurken, sözde Kürdistan’ı da füze koruma kalkanı altına alacaktır. Onun da ötesinde asıl hedefi Rusya ve Çin’dir.


- Türkiye, NATO’nun “Avrupa için Nükleer Füze Savunma Sistemi”nin tamamlanacağı 2010-2020 yılları arasındaki 10 yıllık sürede yaklaşık 10-11 milyar dolarlık ödeme yapacaktır. Borç batağındaki Türkiye’nin bu ödemeyi yapma imkanı yoktur; ABD, bunu Türkiye’yi daha da borçlandırarak gerçekleştirecektir.

- ABD; 2010-2020 yılları arasında ve 4 aşamada uygulamaya konulacak Lizbon NATO Antlaşması ile Türkiye’nin ulusal dış politikasını, ulusal ekonomisini ve ulusal bütünlüğünü ipotek altına alarak; BOP’un Türkiye, Ortadoğu, Kafkasya, Körfez ve Kuzey Afrika ayaklarını tamamlamayı amaçlamıştır.

- BOP Eşbaşkanı, 2007 sonbaharında bir gizli antlaşma ile; Füze Kalkanı’nın 1. aşamasının tamamlanma yılı olan 2011’de nükleer füzelerle donatılmış Aegis kruvazörlerinin Karadeniz’e giriş yapmalarına izin vermiştir.
ABD, zamanı gelince Aegis kruvazörlerini Karadeniz’e yine sorunsuz sokacaktır.

Lizbon NATO Antlaşması; aslında ABD’nin Süper NATO operasyonlarına yönelik bir antlaşmadır. Bu Antlaşma ile; devrimle kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti’nin, NATO’nun hava, deniz ve kara güçleri ile yıkılması amaçlanmıştır. Türkiye, NATO’ya girdiği 1952 yılından bu yana, ülkesini ve devletini ortadan kaldıracak başka bir intihar antlaşması daha imzalamamıştır.

Önümüzdeki en ‘acil milli görev’ şudur; tüm siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve Türk Halkı; birlikte Kürecik’e gidip Füze Radarı’nın konuşlandırılmasını engellemelidirler.


Erol BİLBİLİK, 16 Eylül 2011
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Erol BİLBİLİK

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x