Füzelerle Ördük Anayurdu (1-3)… / Özgen ACAR

Füzelerle Ördük Anayurdu (1-3)… / Özgen ACAR

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Oca 09, 2018 15:41

Füzelerle Ördük Anayurdu (1)…

Türkiye, Rusya’dan faturası 2.5 milyar dolar tutan, S-400 füzelerinden satın alıyor.

Türkiye, Fransa ve İtalya’nın SAAM füze yapımına katılma anlaşması imzaladı.

Türkiye’nin, ABD’den füze alımı için sözleşme yaptığı duyuruldu!

* * *

Türkiye’nin, uzun bir süredir yeni bir hava savunma düzeni kurmak istediği biliniyor. [Haber görseli]Bu amaçla 2015’te uzun menzilli füze sistemi ihalesi açtı. İhaleyi, 3.4 milyar dolar ile Çin kazandı. Çinli şirket, Türkiye’ye füze yapım teknolojisini de verecekti.

Ancak, ABD’nin girişimiyle “Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü (KAAÖ –NATO)” tepki gösterince ihale iptal edildi.

Bunun üzerine, çeşitli ülkelerle füze savunma sistemi için görüşmelere başlandı. ABD savunma şirketi Lockheed Martin ve Avrupa füze ortak girişim grubu MBDA’dan füze satın alınması gündeme geldi.

Kasım 2016’da, Rusya ile de S-400 için görüşmeler yapıldığı açıklandı. Eski Savunma Bakanı Fikri Işık, Nisan 2017’de, bir KAAÖ üyesi olarak öncelikle ittifak içerisinde temaslar yapıldığını, ancak bunun gerçekleşememesi üzerine değişik arayışlara gidildiğini açıklamıştı.

* * *

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 sistemi bağlamında, 24 batarya ve 96 uzun menzilli füze alımı anlaşmasını imzaladığı açıklandı. 2.5 milyar dolarlık füzelerin bedeli; yüzde 45’i peşin, yüzde 55’i ise Rusya’nın açacağı kredi ile ödenecek.

Bu füzeler eşzamanlı olarak 80 hedefi vurabiliyorlar. 3 bin 500 km uzaklıktan fırlatılan orta menzilli balistik füzeleri imha edebiliyorlar. Bir füzenin ağırlığı; 1.8 ton, uzunluğu 8 m ve çapı da yaklaşık 50 cm, ayrıca 145 kiloluk savaş başlığı da taşıyabiliyor.

* * *

Rusya, 2015’te Çin’e altı tabur, 2016’da Hindistan’a 6 milyar dolar karşılığında beş tabur S-400 füzesi satımı anlaşması imzaladı. Bir tabur, sekiz fırlatıcıdan oluşuyor.

Rusya’nın; Suriye’deki Tartus Hava Üssü’nde, Ukrayna’dan ilhak ettiği Kırım’da da S-400 savunma sistemi bulunuyor.

Ayrıca KAAÖ üyesi Yunanistan’a bir önceki model olan S-300 füzelerinin satışında “hülle yöntemi” uygulanmıştı. (Gençlerin bilgisine: Hülle, İslamiyette boşanan bir kadın, tekrar kocasıyla evlenmek isterse, önce bir başka erkekle evlenip ondan da boşanması gerekir!)

Rusya, bu füzeleri önce KAAÖ üyesi olmayan Güney Kıbrıs’a satmış. Yunanistan da füzeleri Kıbrıs’tan almıştı!

* * *

ABD Hava Kuvvetleri Müsteşar Yardımcısı Heidi Grant, “Türkiye, Rusya’dan S-400 füze savunma sistemleri satın alırsa, önce KAAÖ teknolojilerine erişimi kısıtlanır, sonrasında F-35 tipi 5. kuşak bombardıman uçaklarını edinemez!” dedi.

* * *

ABD; KAAÖ’ye karşı kurulmuş eski Varşova Paktı’nın üyelerinden Ukrayna’ya, ülkenin doğusundaki Rus destekli ayrılıkçılara karşı savaşına yardımcı olmak için “47 milyon dolarlık, 210 tanksavar füze ve 35 fırlatıcısını” satacağını açıkladı.

Ukraynalı askerlerle, Rus destekli ayrılıkçılar arasındaki çatışmalarda Nisan 2014’ten bu yana 10 binin üzerinde kişi ölmüştü. KAAÖ üyesi olmayan Ukrayna’ya, Batılı ülkelerin askeri yardımda bulunmalarında bazı yasal sınırlamalar var.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Ryabkov, “Amerika, net olarak Ukraynalı yetkilileri daha fazla kan dökmeye doğru itiyor. Amerikan silahları yeni kurbanlara neden olabilir!” diye tepki gösterdi.

Şubatta süren protestoların ardından Ukrayna’nın eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Kiev’i terk ederek Rusya’ya kaçmıştı. Martta Rusya’nın Ukrayna’dan ilhak ettiği Kırım’a S-400 füzelerini yerleştirmesi, bölgedeki gerilimi artırmış, nisanda, Rus yanlısı Ukraynalı silahlı muhalifler Donestk ve Luhansk’ta hükümet binalarını ele geçirmişlerdi.

Yunanistan’daki Rus S-300, Türkiye’deki S-400 füzeleri ve Ukrayna’nın ABD silahları ile donanması, Varşova Paktı’ndan sonra KAAÖ’nün de çökmeye başladığını mı ortaya koyuyor?

ABD Başkanı Donald Trump’ın, AKP Reis-i Umumisi ile yaptığı görüşmede verdiği, “PKK’nin Suriye’deki uzantısı YPG’ye silah yardımı kesilecek” sözünden 3 gün sonra, silah yüklü yaklaşık 100 TIR gönderdiğinin saptanması da bu oluşumu doğrulamıştı.

Bir an için, ABD’nin KAAÖ üyesi olmayan Ukrayna’ya silah yardımını kabul edelim! Türkiye, KAAÖ’de ABD’nin ortağı değil mi? Peki, ABD, ortağı Türkiye’nin düşmanı PYD’ye neden silah yardımı yapıyor? (Devam edecek…)

Özgen ACAR, 9 Ocak 2018
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Füzelerle Ördük Anayurdu (1-3)… / Özgen ACAR

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Oca 16, 2018 11:16

Füzelerle Ördük Anayurdu (2)...

Geçen hafta yazımız şöyle başlıyordu:

“Türkiye, Rusya’dan faturası 2.5 milyar dolar tutan, S-400 füzelerinden satın alıyor.

Türkiye, Fransa ve İtalya’nın SAAM füze yapımına katılma anlaşması imzaladı.

Türkiye’nin, ABD’den füze alımı için sözleşme yaptığı duyuruldu!”

Bugün de son beş yılda bu alanda basınımıza yansıyan haberlere göz atalım:

* * *

10 Şubat 2013 – Hürriyet: “(…) Füze kalkanı defolu çıktı. ABD Kongresi soruşturma komisyonu, Obama yönetiminin İran tehdidine karşı hazırladığı ‘füze kalkanı’ planında birçok yönden ciddi sorunlar bulunduğunu bildirdi. İptal edilme riski doğan planın en önemli parçalarından biri, Malatya Kürecik radarı.(…)”

23 Şubat 2013 – NTV: “(…) Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye’den gelecek olası bir tehdide karşı NATO tarafından konuşlandırılan Patriot hava savunma sistemlerinin Türkiye’ye yıllık maliyetinin 15 milyon lira olacağını düşünüyoruz. Ancak bir hayat bile tüm bu maliyetlerden daha önemli. Akçakale’de 5 vatandaşımız, masum insan kadın ve çocuklar Suriye’den atılan topla öldü. (…)”

2 Mart 2014, Haber Türk Ajansı: “(…) ABD, Adana’daki İncirlik Üssü dahil Avrupa’daki 5 ülkede konuşlandırdığı eski tip (B-61) atom bombalarını, yeni ve modernize edilmiş ‘güdümlü’ nükleer bombalarla (B61- 12) değiştirmeye hazırlanıyor.

ABD Ulusal Nükleer Güvenlik Dairesi (NNSA), yeni tip (B61-12) güdümlü nükleer füzelerin fotoğraflarını yayımladı. İncirlik’teki 60 - 70 civarındaki (B-61) tipi atom bombasının yerini modern (B61-12’ler) alacak. Yeni füzeler ayrıca, Belçika, İtalya, Almanya ve Hollanda’da konuşlandırılacak.

NNSA, B61-12 güdümlü nükleer bombanın ilk denemesinin ‘başarılı’ geçtiğini bildirdi. (B6112 füzeleri, B61-4) savaş başlıklarıyla, 50 kilotona kadar uzanan farklı etki yayma seçenekleri sunabilecek. ABD, elinde bulunan 400 - 500 kadar nükleer bombanın günün koşullarına uygun biçimde modernize edilmesi için 10 milyar dolarlık bir bütçe ayırdı. (…)”

* * *

23 Mart 2014 – Milliyet: “(…)Sınır ihlali yapan Suriye uçağı, Türk F-16’ları tarafından havadan havaya füzeyle düşürüldü. Genelkurmay’dan flaş açıklama geldi...

AMRAAM füzeleri savaş uçaklarından fırlatılarak diğer hava araçlarını vurmaya yarıyor. 1980’lerin sonunda geliştirilen füzeler, takip sistemlerinin zor yanıltılması nedeniyle en ölümcül füze olarak biliniyor.

Ses hızının 4 katı üzerinde uçabilen ve 72 kilometre menzilli füze, pilot tarafından atıldığına ‘aktif’ yani kendi başına veya ‘yarı aktif’ yani uçak radarından bilgi alarak hedefini bulabiliyor.(…)”

26 Mart 2015 – Hürriyet: “(…) Türkiye’nin olası saldırılara karşı NATO’dan istediği ve sınırdaki 3 kentte konuşlanmış Patriot bataryalarının hiçbiri, Suriye’den atılan füzeyi tespit edemedi. Bu durum, ‘Türkiye’nin uzun menzilli füzelere karşı korunması yeterli mi’ sorusunu gündeme getirdi.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, Suriye sınırına yakın boş alanda önceki gece meydana gelen şiddetli patlamanın nedeninin, Suriye’den atılan uzun menzilli füze olduğu ortaya çıktı.

Reyhanlı’ya düşen füze, Suriye’de rejimin en güçlü olduğu, Akdeniz’e kıyısı bulunan Lübnan sınırına yakın Tartus’tan fırlatıldı. Reyhanlı’da 4’üncü Hudut Bölüğü’nün 200 metre açığına düşen, askeri alanda maddi hasara yol açan ve düştüğü yerde 7 metre derinliğinde çukurun açılmasına neden olan füzenin, taktik balistik füze olduğu anlaşıldı. Suriye’nin elinde uzun menzilli SCUD füzeleri bulunuyor. (…)”

8 Aralık 2017 – Aydınlık: “(…) ABD’de Ploughshares Vakfı Başkanı Joseph Cirincione, ABD’nin hava savunma sistemi Patriot için ‘elek’ nitelendirmesinde bulundu.

The National Interest için kaleme aldığı makalede Cirincione, ‘Eğer bu sistemler büyük bölgeler veya tüm ülkenin savunmasında kullanılacaksa savaşa, düşmanın füzelerine karşı kalkanımız olduğu yönünde büyük bir yanılgıyla girme riskiyle karşı karşıyayız, oysa elimizde sadece elek var’ ifadelerine yer verdi.

Nev York Times, geçen günlerde, Suudi Arabistan’ın ABD’den aldığı Patriot hava savunma sistemlerinin, Yemen’den Şii Husilerin fırlattığı (Burkan-2H füzesini) vuramadığını bildirmişti. (…)” (Devam edecek…)

Özgen ACAR, 16 Ocak 2018
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Füzelerle Ördük Anayurdu (1-3)… / Özgen ACAR

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Oca 31, 2018 8:59

Füzelerle Ördük Anayurdu (3)...

Nükleer silah bulunduğunu yazdığımız Adana’daki İncirlik, Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü’nün (KAAÖ -NATO) önemli bölgesel üssüdür. Türk Hava Kuvvetleri 10. Ana Jet Üssü ile ABD Hava Kuvvetleri’nin 39. Ana Jet Üssü burada konuşlanmıştır.

İzmir’deki Çiğli Hava Üssü Avrupa’daki ABD Hava Kuvvetleri’ne bağlıdır. 42 uçak ve 300 asker-personel bulunan üste “I-HAVK” ve “Roland” füzeleri konuşlandırılmıştır.

KAAÖ’nün Türkiye’deki en eski üssüdür. Napoli’deki “Landsoutheast karargâhı” 2004’te İzmir’e taşınmıştı. İki yıl sonra ABD, 16. Hava Filosu da, Almanya’dan Çiğli’ye yerleşmişti.

Şile’de “Stinger füzelerinin” fırlatılması için uluslararası bir atış alanı bulunuyor.

KAAÖ, Konya’daki 3. Ana Jet Üssü’ne, Irak savaşı boyunca, AVACS’ları yerleştirmişti.

Balıkesir 9. Hava Jet Üssü’nde 6 tane “vault” denilen füze rampası bulunuyor.

Muğla Aksaz Deniz Üssü de KAAÖ’nün kullanımına açıktır.

Ayrıca Ankara-Ahlatlıbel, Amasya-Merzifon, Bartın, Çanakkale, Diyarbakır-Pirinçlik, Eskişehir, İzmir-Bornova, İzmit, Kütahya, Lüleburgaz, Sivas-Şarkışla, İskenderun, Ordu-Perşembe, Rize-Pazar, Erzurum, Van-Pirreşit ve Mardin’de KAAÖ’ye bağlı Hava Harekât Merkezleri var.

* * *

Ama Türkiye’nin bu ev sahipliğine karşın, KAAÖ’nün kurucusu ve bu üslerin askeri konuğu ABD, Türkiye’nin sınırının öteki yanında terör örgütlerini neden silahlarla yapılandırıyor?

AKP Reis-i Umumisi, ABD Başkanı Donald Trump ile yüz yüze ve ayrıca çeşitli kereler telefonla konuştular. Dışişleri Bakanı ve Genelkurmay yetkilileri de Amerikalı meslektaşları ile bağlantı kurdular.

Her kafadan çeşitli seslerin çıkması sürüyor! Gel de çık işin içinden! Ama gerçek olan ABD’nin PYD ile silahlı bağlantısının sürmesi ikiyüzlülük değil mi?

* * *

Pentagon’un açıklamasına göre, orta menzilli, havadan havaya “Amraam” füzeleri Türkiye ile birlikte Japonya, Güney Kore, Fas, Polonya, Endonezya, Romanya, İspanya, Bahreyn ve Katar’a satılacak.

Ses hızının dört katına çıkan bu füzeler, F-35 ve F-16 uçaklarından ateşlendikten sonra hedefi, kendi radarı ile izleyip vurabiliyor. Türkiye’nin imzaladığı sözleşme, 145 adet “Amraam” füzesi, 40 adet ateşleyici, 10 adet füze yönlendirme sistemi için 320 milyon dolar ödemeyi öngörüyor.

ABD Senatosu’na gönderilen onay isteğinde “füzelerin KAAÖ üyesi olan Türkiye’nin deniz ve kara sınırlarından gelecek hava tehditlerine karşı kullanılabileceği” belirtilmişti!

Ancak, Ankara-Vaşington arasındaki gerginlikten sonra, Senato acaba ne karar verecek?

* * *

Bu arada Türkiye, KAAÖ’deki ortakları Fransa ve İtalya’nın “Eurosam” şirketi ile “hayalet uçaklara, insansız hava araçlarına ve füzelere karşı savunma amaçlı kullanılacak füzeler için” 2020’de yürürlüğe girecek bir anlaşma imzaladı.

AKP Reis-i Umumisi, anlaşma hakkında “KAAÖ’de beraberiz. Bu anlaşma çok önemli bir adımdır. Bundan sonrası süratle yola çıkmak, üretimine geçmektir” dedi.

Şirket, bu hava savunma sisteminin 2020’lerin ortalarında üretileceğini ve geliştirileceğini duyurdu.

* * *

Türkiye’nin, KAAÖ’deki bir başka ortağı olan “Almanya milletvekillerine İncirlik’te görev yapan Alman askerlerini ziyaret etmesine izin verilmemesi üzerine” iki ülke arasında da gerilim tırmanmaya başladı.

Almanya Savunma Bakanlığı, İncirlik Üssü’nde görev yapan Alman askerlerinin Ürdün’de bulunan Muaffak Selti Hava Üssü’ne taşındığını açıkladı.

Geçen hafta, Almanya’da Yeşiller Partisi’nin kongresinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de Afrin’e yönelik askerî harekâtına tepki olarak Türkiye’deki tüm Alman askerlerinin geri çekilmesi ve KAAÖ ortağı Türkiye’ye Almanya’dan silah ve teçhizat satışının durdurulması istendi.

Konya’daki KAAÖ üssünde konuşlandırılan AVACS keşif uçaklarında Alman askerleri görev yapıyor.

Alman Leopard 2 tanklarının Afrin harekâtında kullanıldığına ilişkin fotoğrafların basına yansıması, tartışma yarattı. Alman hükümetinden geçen hafta yapılan açıklamada, “Tankların harekâtta kullanıldığına ilişkin bilgimiz yok” denilmişti.

Alman Hükümeti, Ankara ile gerilim nedeniyle Türkiye’ye silah satışına sınırlamalar getirmişti. Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Spiegel dergisine, “yeni hükümet kurulana kadar Türkiye’ye daha önce satılan tankların modernizasyonu gibi kritik konularda karar alınmayacağını” söyledi.

Özgen ACAR, 30 Ocak 2018
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!


Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x