Gaffar Okkan anıldı

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Gaffar Okkan anıldı

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Oca 25, 2009 4:10

Diyarbakır'da 8 yıl önce şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru düzenlenen törenle anıldı.

Sezai Karakoç Bulvarı'nda 24 Ocak 2001'de teröristlerce şehit edilen eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru için iki ayrı yerde anma töreni düzenlenirken, ilk törende Diyarbakır Şehit Aileleri ile İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YURT-SAV) ve Muharip Gaziler Derneği Diyarbakır Şubesi üyeleri saldırının gerçekleştirildiği yere karanfil bıraktı.

YURT-SAV Başkanı Ahmet Büyükburç yaptığı konuşmada, şehit Emniyet Müdürü Okkan'ın Diyarbakır'da bir çığır açtığını belirterek, ''Diyarbakır halkı Okkan'ı gönlünde yaşatarak, vatan evlatlarına sıkılan kurşunları kendine ve devletine sıkılmış sayarak, terörü lanetlemektedir'' dedi.

Emniyet Müdür vekili Celil Taşkın, Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki anma töreninde, şehit Okkan'ın bıraktığı bayrağı taşımanın kendileri için büyük bir görev olduğunu söyledi.

Terörü bir kez daha lanetlediklerini ifade eden Taşkın, ''Karanlık güçler şunu iyi bilmeliler; Bu milletin bağrından onlar gibi daha çok kahraman çıkar'' diye konuştu.

Törene, çok sayıda emniyet mensubu ve Şehit Aileleri Derneği üyesi katıldı.

SAKARYA'DA DA ANILDI


Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevini yürütürken 2001 yılında şehit edilen Gaffar Okkan, ölümünün 8. yılında Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Okkan'ın Hendek Aile Kabristanlığı'nda bulunan mezarı başında düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Gaffar Okkan'ın öz geçmişinin okunduğu tören, Hendek Müftüsü Şükrü Balkan tarafından okunan duayla sona erdi.

Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Okkan'ın çok iyi bir aile babası ve çok iyi bir emniyet müdürü olduğunu belirtti ve ''Yaşamıyla herkesin örnek alacağı bir insandı. Mekanı cennet olsun. Hepimiz onu örnek alıyoruz'' dedi.

Anma törenine, Okkan'ın eşi Zerrin Okkan, kızı Sezin Okkan, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, eski Diyarbakır Valisi Cemil Serhatlı, Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme Daire Başkanı Nizamettin Acar, meslektaşları ve vatandaşlar katıldı.



Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Panzehir » Pzr Oca 25, 2009 22:55

Mekanlarınız cennet olsun!

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 3483
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:02

İletigönderen PearL-GraiN » Sal Şub 10, 2009 0:15

cenaze törenine katılmıştım, mekanı cennet olsun , Allah(c.c) ailesine sabırlar versin
Kullanıcı küçük betizi
PearL-GraiN
Üye
Üye
 
İletiler: 174
Kayıt: Pzt Eki 20, 2008 10:51
Konum: Ne önemi var...


Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x