Gazi Üniversitesi Mobbing Yuvası

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

Gazi Üniversitesi Mobbing Yuvası

İletigönderen ömercik » Sal Eki 02, 2012 14:49

Yazarımız TAHİR ÇALGÜNER’E Çirkin Saldırı !

Haberler, Tahir Çalgüner
8 Ağustos 2012

Üniversitede mobbing iddiası



Gazi Üniversitesi’nde (GÜ) görevli öğretim üyesi yıllardır psikolojik taciz gördüğünü belirterek dava açtı.

Mert Taşçılar CUMHURİYET GAZETESİ


Cumhuriyet Ankara Büro- Gazi Üniversitesi’nde (GÜ) öğretim görevlisi olan Tahir Çalgüner, kendisine, psikolojik taciz anlamına gelen “mobbing” uygulandığını belirterek Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Gülseven Tönük ve bölüm başkan yardımcısı Metin Şenbil ile Mimarlık Fakültesi Dekanı İbrahim Gürer’e tazminat davası açtı. Çalgüner, davada mobbing nedeniyle 15 bin lira tazminat talep etti. Çalgüner’in avukatları tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, “Müvekkilimin işyerinde yalnız bırakılmaya çalışıldığı ve kendisi hakkında ‘sorunlu kişi’ imajı yaratılmaya çalışılarak yalnızlaşmaya ve yabancılaştırılmaya maruz kaldığı, sistematik bir şekilde yıldırma politikalarıyla işten el çektirilmeye çalışıldığı ve işyerinde psikolojik tacize uğradığı anlaşılmaktadır” denildi. Çalgüner’in mobbing yaptığını iddia ettiği öğretim üyeleri ise savunmalarında, “Çalgüner’in akademik başarısızlıklarına kılıf bulmak amacında” olduğunu ileri sürdüler.

Bilirkişi ‘mobbing’ dedi

Klinik psikolog Rabia Durak imzalı “bilirkişi” ve mahkemeye sunulan “değerlendirme raporunda” “mobbing olduğu” sonucuna ulaşıldı.

30 Temmuz 2012







Peki Mobbing nedir?


Mobbing, bir grup insanın bir kimseye veya başka bir gruba sosyal kabadayılık yapması. Latince kökenli sözcük; psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, rahatsız etme veya sıkıntı vermek anlamlarına gelir. Özellikle hiyerarşik yapılanmış gruplarda ve kontrolün zayıf olduğu örgütlerde, gücü elinde bulunduran kişinin ya da grubun, diğerlerine psikolojik yollardan, uzun süreli sistematik baskı uygulamasıdır. Son dönemde sosyoloji ve hukuk başta olmak üzere çeşitli alanlarda disiplinlerararası çalışılan bir konu haline gelmiştir.


kaynak : vikipedi



Yazıya konu olan taraflar kişisel haklarını kullanıp sitemize cevap yazarak yanıt verebilirler..Yazılarını sitemizde yayınlayacağız …
Kullanıcı küçük betizi
ömercik
Üye
Üye
 
İletiler: 7
Kayıt: Pzr Oca 06, 2008 12:18

Re: Gazi Üniversitesi Mobbing Yuvası

İletigönderen Güncel Meydan » Prş Eki 04, 2012 13:13

 ! Yönetici yazdı:
Konuları kurallara uygun olarak düzenledikten sonra oluşturmalısınız.

Kurallara şu ilişime tıklayarak ulaşabilirsiniz: konu-alani-kurallari-t136.html#p589
Kullanıcı küçük betizi
Güncel Meydan
Üye
Üye
 
İletiler: 584
Kayıt: Pzr Eki 12, 2008 23:12


Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x